fantasy

Hovedrunden 30. september: Hvor er gullklumpene?

En ny Premier League-runde nærmer seg. Det betyr at det også er klart for en ny Hovedrunden-turnering på Fantasy.

VINNERTEAM: Slik komponerte vinneren av forrige Hovedrunde, Fantasy_XI sitt lag.
Forfatterbilde Norsk TippingJan OlavSjåvik Publisert:27. september 2023

Alle kampene inkludert i hovedrunden går denne gang på lørdag. Hele seks kamper starter klokken 16:00, så her blir det action.

Vi får startoppstillinger for blant andre Arsenal, Manchester United, Newcastle og Manchester City, mens Tottenham mot Liverpool blir godbiten utpå kvelden. Runden har uvanlig mange klare favoritter, og budsjettet er derfor øket til 117M.

Hovedrunden Premier League - sett opp ditt lag her.

Forrige rundevinner

Vi gratulerer Fantasy_XI med seieren i 50 kroners buy-in. Det var en runde hvor mye ble avgjort av alle poengene som ble delt ut i Newcastle 8-0-seier over Sheffield United, men vi ser at Fantasy_XI kun hadde én Newcastle-spiller, Trippier.

Vi merker oss at han valgte å spre uttakene sine på mange lag. Etter at han hadde valgt tre Manchester City-spillere, så var han innom sju andre lag når han plukket de resterende åtte spillerne. Det er en uortodoks strategi, men når man er såpass flink til å treffe på enkeltspillere, så blir sluttresultatet veldig bra.

Personlig er vi imponert over at han plukket Neto. Wolverhampton-spilleren har vist gryende storform i det siste, men var priset påfallende høyt i GW6, og man måtte derfor være sterk i troen for å få Neto på laget. Seks-prosenteren Watkins var heller ikke opplagt. Godt jobbet!

De åpenbare kandidatene

Erling Braut Haaland (Manchester City, 14.4M, angrep) Haaland er en million billigere enn sist, siden City denne gangen stiller på bortebane. I tillegg kan en Champions League-kamp noen få dager senere legge en demper på lysten til å gå helt amok med scoringer på Molineux. Vi kan risikere å se blant andre Haaland bli tatt av banen rundt 70 minutter hvis City har skaffet seg et par mål. Men vi er nå inne på spekulasjoner, og det vi faktisk vet er at Erling er i særklasse den i Premier League som er mest involvert i målsjanser og den som scorer flest Fantasy-poeng. Slik sett er prisen hans på 14.4 millioner billig i forhold til mange andre, og som alltid er han en het kapteinskandidat.

Kieran Trippier (Newcastle, 11.8M, forsvar)

Trippier har ikke akkurat eksplodert ut av startblokkene i sesongåpningen, men etter at han samlet 15.3 fantasy-poeng mot Sheffield United blir det vanskelig å argumentere med moderat form. Riktignok var det poeng «til alle» i den kampen, men Trippier viste nok en gang hvor viktig han er med sin innleggsfot. Det ble til slutt tre målgivende pasninger på ham. I møte med Burnley er Newcastle store favoritter hjemme på St James’ Park, og selv om vi ikke forventer et nytt målkalas, så kan det fort bli noen mål på et Newcastle-lag som sjelden tar foten av gasspedalen når de ligger foran. Vi tror også at de mest sannsynlig holder nullen, så forutsetningene er perfekte for Trippier.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Våre andre ideer

Jared Bowen (West Ham, 13.4M, midtbane)

Bowen leverte en meget god kamp mot overmakten på Anfield. West Hams eneste mål ble satt inn av Bowen, som brukte bokstavelig talt hodet ved den anledning, uvanlig nok. Nå er det jo ingen hemmelighet at Bowen er West Hams beste offensive spiller - han lå som klar nummer en på kombinert xG og xA også før Liverpool-kampen. Motstander er Sheffield United, og etter helgens sammenbrudd i rekkene der er det ikke vanskelig å forestille seg at det kan bli noen scoringer også på Bowen & Co. Se også litt opp for Lucas Paqueta (12.1M, midtbane), som har levert en rekke sterke kamper nå. Nykommeren har vært overraskende godt med i det offensive spillet til West Ham. Aktuelle er også ferske, men høykapable Kudus (12.4M, midtbane), som fikk hele 90 minutter i Europa League-kampen mot TSC og svarte med å score to, i en kamp Ward-Prowse (13.3M, midtbane) fikk to målgivende. Det er uvisst om Kudus her vil få sin første Premier League-kamp fra start, men det vil høyst sannsynlig skje veldig snart. Følger du med på startoppstillingene som kommer klokken 15:00 på lørdag, så er du sikker på at du har kontrollen på dette.

Anthony Gordon (Newcastle, 13.9M, midtbane)

Gordon leverte en strålende kamp sist etter at han kom innpå da Harvey Barnes ble skadet. Det var umulig å ikke legge merke til lynvingen for de som så kampen, men også tallene fra kampen underbygger inntrykket. 0.78 i xG kombinert med 1.35 i xA er spektakulært. Formen er åpenbart bedre enn noensinne, og i motsetning til tidligere i sesongen er han nå 100% sikker på å starte, med Barnes ute i minst én måned, trolig mer. Enda viktigere, mens Gordon tidligere i sesongen har blitt byttet ut med Barnes i annen omgang som hovedregel vil han nå kunne spille hele 90 minutter, og det øker selvsagt potensialet for Fantasy-poeng.

Heung-Min Son (Tottenham, 9.6M, midtbane)

Mot Arsenal berørte Son ballen bare 18 ganger. Ingen av Tottenham-spillerne var i nærheten av et såpass lavt tall. Men Son er en høykvalitetsspiller som få andre, og satte to glimrende scoringer når Tottenham trengte det som mest. Vi varslet for ham og James Maddison (9.5M, midtbane) sist, siden de var priset overraskende lavt. Denne gang er prisen satt mer som forventet, men vi tror fortsatt det er fin verdi i duoen. Normalt skal det være lettere for Son å komme til store sjanser mot Liverpools forsvar som ofte byr på store rom. Det lukter i det hele tatt mål av denne kampen. Sist de to lagene møttes (i april) ble det hele sju scoringer totalt i en kamp Son både scoret og fikk en målgivende.

James Tarkowski (Everton, 10.5M, forsvar)

Det var en helt ny utgave av Everton som dukket opp i helgen og i perioder rundspilte Brentford. At de til slutt vant 3-1 var like fullt fortjent som overraskende med tanke på det Everton har vist tidligere i sesongen. En som virkelig strålte var Tarkowski, som både headet inn et mål på solid vis, og også var involvert i en rekke andre sjanser. Han var rundens mest offensive forsvarer om vi ser på kombinasjonen av xG og xA, sammen med van Dijk. Denne gang er motstanden enklere. Vi så selv Lutons kamp mot Wolverhampton i helgen og ble ikke imponert. Selv med én mann mer på banen greide de aldri å skaffe seg et spillemål. Utlikningen kom på en heldig straffe. Vi mistenker at Tarkowski & Co fort kan holde nullen her, og så er det altså heller ikke umulig at han skaffer seg noen målpoeng også. Prisen er forholdsvis høy, men tidspunktet er helt riktig.

Pedro Neto (Wolverhampton, 6.1M, midtbane)

Hvis du sitter igjen med bare noen få millioner til den siste spilleren på laget ditt, så foreslår vi Neto. Han har vist glimrende form i flere kamper, og skiller seg klart ut på et Wolverhampton-lag som selvsagt får det tøft med å vinne kampen mot Manchester City. Men Neto viste sist mot Luton at han er kapabel til å gjøre hele angrepet alene, hvilket nok blir nødvendig her også, selv om Wolves forhåpentligvis får spille med 11 mann denne gang.

Hvem er hot i PL-manager?

Hvis du ikke allerede har et par Tottenham-spillere på laget ditt i PL-manager, så vil vi foreslå at du gjør et innkjøp. Son koster 9.0 millioner og Maddison 8.2. Begge er verdt prisen i våre øyne. Ser man på hvilke kamper Tottenham har utover, så er det grønt hele veien til desember. Ja, det kan bli vanskelig å slå Liverpool til helgen, men vi tror ikke det blir vanskelig å score. Er du Tottenham-angriper ser det med andre ord veldig lyst ut i lang tid. Det eneste man skal være litt obs på var at begge to ble tatt av forholdsvis tidlig sist, etter å ha fått seg noen smeller. Det kan være greit å sjekke på fredag om noen av dem har pådratt seg en skade, men mest sannsynlig er de begge klare for kamp.

Har du råd til en dyr forsvarer kan det være et godt tidspunkt å kjøpe Trippier på. Han har falt litt i pris og koster nå «bare» 6.8 millioner. Anthony Gordon er kanskje et enda bedre kjøp til 6.1 millioner. Det er billig for en angriper i toppform på et topplag, der det ikke finnes noen utfordere til hans posisjon på venstrevingen. Newcastle skal møte Arsenal om noen kamper, men ellers er programmet fint.

Da gjenstår det å minne om at det kan lønne seg å følge med på siste nytt på skadefronten på fredag.

Hovedrunden starter som vanlig lørdag klokken 16:00, mens fristen for PL-manager er klokken 13:30. Lykke til!

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler