fantasy

Hovedrunden 7. oktober: Hvor er gullklumpene?

Det er ny hovedrunde i Premier League lørdag kl. 16:00. Det er siste sjanse før vi skal innom en ny landslagspause. Ni kamper står på menyen og omgangen er usedvanlig åpen.

VINNERLAG: Fullklaff for brukeren Alluring i forrige ukes hovedrunde.
Forfatterbilde Norsk TippingJan OlavSjåvik Publisert:5. oktober 2023

Denne helgen er det klart for en ny runde i Premier League. Det betyr at en ny Hovedrunden-turnering på Fantasy også nærmer seg. Her får du noen tips før helgens runde.

Hovedrunden Premier League - sett opp ditt lag her.

Tilbakeblikk på forrige rundevinner

Vi innleder som vanlig gjennomgangen med en kikk på en av forrige ukes vinnere.

I 250 kroners versjonen av Hovedrunden var det Alluring som trakk det lengste strået. Han gjorde en lurt trekk og gikk vekk fra Haaland som kaptein. Martin Ødegaard var en mye bedre løsning, da Arsenal-kapteinen samlet i overkant av 15 Fantasypoeng. I tillegg til å ha spillere fra Arsenal, Manchester City og Newcastle, valgte Alluring singelspillere fra Bournemouth, Tottenham og Liverpool. Det ble ikke mange poeng for trioen, men Alluring fikk inn så mange poeng på Newcastle og Arsenal-triplene, at det likevel holdt til seier. Godt spilt.

Dog vil vi påpeke at det reduserer sjansen til å toppe premielisten om man velger spillere fra begge lag i en kamp. Her har Alluring en Bournemouth-forsvarer, som sjelden vil få poeng, om hans Arsenal-angripere gjør det bra. Det øker vinnersjansen om man har mulighet til å få bra med poeng på alle spillerne man har.

De åpenbare kandidatene

Erling Braut Haaland (Manchester City, 9.6M, angrep)

Haaland har nå to kamper på rad uten scoring. Det er uvanlig for ham, men la oss ikke overdrive betydningen av det. Det kan se ut som om han ikke er helt i toppform, men selv på en dårlig dag er han bedre enn de fleste spisser i Premier League. Denne gangen er motstanden tilsynelatende tøff, i form av Arsenal, men Manchester City kommer til å dominere kampen uansett, og det betyr målsjanser for Haaland. Prisen er kun 9.6 millioner nettopp på grunn av motstanden, men det spørs om ikke prisen likevel burde vært høyere.

Mohammed Salah (Liverpool, 11.7M, midtbane)

Brighton har begynt å vise svakhetstegn og slapp likegodt inn seks mål mot Aston Villa. Det betyr at det er et godt tidspunkt for Liverpool å møte dem. Salah er nummer to blant ligaens midtbanespillere på kombinasjonen av xG og xA, kun slått av Saka. Det betyr at Salah og Saka er de to som har vært involvert i flest sjanser (til mål og til assist). I reelle Fantasy-poeng er Salah nummer tre, men la oss huske på at Liverpool har spilt flere kamper med færre enn 11 mann i det siste. Salah ble også snytt for en assist mot Tottenham da VAR-teamet gjorde årets tabbe og annullerte Diaz sitt mål selv om alle kunne se at han var onside. Salah har scoret godt med poeng i seks av sine sju siste starter. (Slikt kan du selv sjekke ved å klikke på øvre venstre side av spilleren og velge historikk-fanen.)

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Våre andre ideer

Rasmus Højlund (Manchester United, 12.2M, angrep)

Nykommeren Højlund har fortsatt til gode å score i Premier League, men leverte en strålende forestilling i midtuka. Det var ikke bare hans to scoringer som imponerte oss, men like mye spillet hans gjennom hele kampen. Han var rett og slett glimrende og liknet for første gang en klassespiss. Dessverre for ham er resten av Manchester United bare en skygge av seg selv. Bruno Fernandes (12.6M, midtbane) har lenge vært en hett navn blant FPL-spillere fordi han har så høye xG og xA-tall. Men sannheten er at han i en rekke kamper har vist hårreisende dårlige skudd og pasninger. På en liste over de spillere i PL som har underprestert mest i forhold til sine xG og xA-tall kom Bruno og Jackson (Chelsea, 11.5M, angrep) klart dårligst ut. Mens det er grunn til å spørre seg om Jackson rett og slett holder kvaliteten som trengs for å være en Chelsea-spiss, er den den dårlige formen til Bruno et stort argument for å ikke ta ham med på lag i Hovedrunden. Men Højlund kan vi anbefale.

Julian Alvarez (Manchester City, 9.1M, angrep)

Alvarez har hatt helt usannsynlig god uttelling på sjansene sine hittil i sesongen. Det kan skyldes flaks, men det begynner å se mer og mer ut som om han er en avslutter helt i toppklassen. Vi er nå villige til å si at kvaliteten er der. Mot Leipzig kom han inn i annen omgang og scoret et avgjørende mål fra stillestående og trengt posisjon på strålende vis. Deretter ga han målgivende pasning til det tredje målet. At han ikke startet kampen og fikk spare litt krefter øker bare sjansen for at han starter den superviktige kampen mot Arsenal. Også for han kan det være at ni millioner er et lite kupp.

Dominic Calvert-Lewin (Everton, 10.2M, angrep)

Calvert-Lewin begynner å finne formen. Han var Evertons beste spiller da de skuffende nok tapte 1-2 for Luton sist. Det holdt ikke med ett mål signert den skade-plagete spissen, men vi merker oss at Everton var klart best på xG, i den grad det er noen trøst. Man kan derfor si at de var uheldige som tapte. Calvert-Lewin har i det hele tatt et bemerkselsverdig høyt xG-tall, med tanke på hvor få minutter han har spilt i det siste. En del av grunnen er nok hans evne til å være på rett sted til rett tid, en ferdighet alle toppspisser ønsker seg. Bournemouth slipper inn to mål i snitt per kamp, så det vil ikke være overraskende om Dominic scorer i sin fjerde kamp på rad.

Ollie Watkins (Aston Villa, 10.3M, angrep)

Watkins dro til med hele 20.7 Fantasypoeng mot Brighton. Det var et helt lass med scoringer, vi gikk nesten surr i tellingen. Vi visste at Aston Villa var kapable, og selvsagt at Watkins er en spiss med masse kvalitet, men dette var likevel litt i drøyeste laget. Vi kan neppe forvente en reprise mot Wolverhampton, men Watkins er nødt til å like sine sjanser til å score minst ett, i den formen han og laget hans er nå.

Eberechi Eze (Crystal Palace, 9.6M, midtbane)

Eze ligger på åttendeplass av midtbanespillerne i Premier League om man ser på kombinasjonen av xG og xA. Det lover godt når Crystal Palace denne gang møter overkommelig motstand i form av Nottingham Forest. Sist fikk Eze en fin Fantasy-assist da innlegget hans nådde frem til Joachim Andersen, og sistnevnte like godt smalt ballen i mål uten sjanse for keeper. Eze er den kreative kraften i dette Palace-laget, og det kan fort bli nye Fantasy-poeng på lørdag.

Hvem er hot i PL-manager?

Rådene våre har ikke endret seg fra forrige uke. Fortsatt har Aston Villa en fin serie med kommende kamper: Wolverhampton, West Ham, Luton, Nottingham Forest og Fulham. Watkins seiler opp som den heteste spilleren der, men Cash er ikke langt bak. Sistnevnte koster bare 4.6 millioner så det er vanskelig å se noen spiller i hele ligaen med bedre verdi enn den offensive høyrebacken. Watkins ligger på 8.0, hvilket er mer normalt. Midt i mellom ligger Diaby, som også bør være et godt spill.

Vi vil også gjenta våre anbefalinger på Tottenham, som skal møte Luton, Fulham, Crystal Palace, Chelsea og Wolverhampton. Son ligger på 9.0 millioner og Maddison på 8.2. Begge synes å være gode kjøp, til en fornuftig penge. Det er ingen tvil om at Tottenham kommer til å score mange mål i tiden som kommer, og denne duoen vil være helt sentral i de fleste angrepene deres.

Da gjenstår det å minne om at det kan lønne seg å følge med på siste nytt på skadefronten på fredag.

Hovedrunden Premier League - sett opp ditt lag her.

Hovedrunden starter som vanlig lørdag klokken 16:00, mens fristen for PL-manager er klokken 13:30. Lykke til!

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler