oddsenfantasysport

Kampen Norge ikke tåler å tape

Fire poeng på fire kamper, negativ målforskjell og et dårlig utgangspunkt. Det er ingen enkel oppgave som venter det norske herrelandslaget, når kampene i EM-kvaliken fortsetter.

FØRSTE MÅL: Antonio Nusa (foran) og Jørgen Strand Larsen (t.h) scoret begge sitt aller første landslagsmål for Norge i treningskamper mot Jordan.BILDBYRÅN
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:11. september 2023

Det ble både sjokk, raseri og skuffelse blant de norske landslagspillerne og norske fotballfans da alt raknet i løpet av to minutter i EM-kvalifiseringskampen mot Skottland i juni.

Norge har derfor alt annet enn et godt utgangspunkt før kvalikkampene fortsetter denne høsten, der de nå står med fire poeng på fire kamper - og negativ målforskjell.

Første kvalikkamp denne høsten er mot Georgia på Ullevaal tirsdag.

Tirsdag 20.45: Norge - Georgia, kampen på Oddsen

Seks spillere scoret sitt første

Torsdag spilte Norge treningskamp mot Jordan på Ullevaal Stadion. Det ble på mange måter en perfekt generalprøve før møtet med Georgia.

Etter bare 11 minutter scoret landslagsdebutant Antonio Nusa sitt første mål og ble den yngste norske målscoreren for Norge på 63 år. Deretter kunne også Kristoffer Ajer, Jørgen Strand Larsen, Fredrik Bjørkan, Bård Finne og Hugo Vetlesen juble for sitt aller første landslagsmål for Norge.

Kampen endte med norsk 6-0-seier.

Uavgjort i Georgia

Georgia var Norges andre motstander da kvalikkampene startet i mars i år. Norge kom da fra 3-0 tap mot Spania, men kunne likevel skaffe seg et greit utgangspunkt for de kommende kampene med seier i Georgia. Slik ble det imidlertid ikke.

Enormt sjansesløseri endte i norsk fortvilelse, i en kamp der Norge var favoritt til å vinne. Sluttresultatet ble til slutt 1-1.

Fredag spilte Georgia kvalikkamp mot Spania. Spanjolene gikk seirende ut av oppgjøret, som endte 7-1. Rett etterpå vant gruppeleder Skottland 3-0 over Kypros.

På Oddsen er det 1.28 i odds på norsk seier, 5.10 på uavgjort og 11.00 på seier til Georgia. (Husk at oddsen kan endre seg frem til kampstart).

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Fire nye fjes

Markus Solbakken, Osame Sahraoui og Antonio Nusa fikk alle sin debut på A-landslaget mot Jordan torsdag. Emil Breivik er også et nytt tilskudd i den norske troppen, men spilte ikke mot Jordan.

Markus Solbakken har hatt en sentral og viktig rolle for Viking i Eliteserien denne sesongen. Breivik spiller også i Eliteserien, der han bare denne sesongen har scoret seks mål for Molde.

Sahraoui signerte for nederlandske SC Heerenveen i januar i år, der han allerede har rukket å scoret tre mål på fire kamper i den nederlandske toppserien.

Nusa dro til belgiske Club Brugge allerede som 16-åring, der han fortsatt spiller. Som 17-åring ble han tidenes yngste nordmann i Champions League, der han også scoret og dermed ble den nest yngste målscoreren noen gang.

Seier i begge kvalikkampene mot Georgia i 1999

Forrige gang Norge spilte mot Georgia var det også i forbindelse med kvalifiseringen til EM.

I april og mai i 1999 vant Norge først 4-1, før de på hjemmebane vant 1-0 etter at Steffen Iversen ble matchvinner på hjemmebane.

Den gangen kvalifiserte Norge seg til gruppespill i europamesterskapet i 2000, men røk ut før kvartfinalene.

Følg Norsk Tipping Sport på Facebook og Instagram.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler