sportoddsen

Kampen om Bergen: Lillesøster tar imot storesøster

Heder, ære og prestisje står på spill når lillesøster Åsane skal prøve å tukte storesøster Brann i kampen om Bergen denne runden.

DERBY: Åsane får besøk av Brann lørdag. Alise Tvilde Evensen her i aksjon mot Rosenborg i fjor.BILDBYRÅN NORWAYMARIUS SIMENSEN
Forfatterbilde Norsk TippingKristianMoe / ToppserienPublisert:19. april 2024

Allerede fredag braker runden løs med Lyn - LSK Kvinner. Resten av kampene spilles lørdag.

Dette er kampene i helgens runde i Toppserien:

Lyn - LSK Kvinner, fredag 18:00

Røa - Vålerenga, lørdag 13:00

Åsane - Brann, lørdag 14:00

Arna-Bjørnar - Stabæk, lørdag 14:00

Kolbotn - Rosenborg, lørdag 16:45

Toppserien på Oddsen

Prestisjeoppgjør

Mye står på spill i Bergen denne runden. I byen mellom de sju fjell er det nemlig duket for et vaskeekte bergensderby når Åsane får besøk av Brann på Åsane Arena. 

De oransjekledde vertene står foreløpig uten seier på sine første tre kamper, men har vist seg å være svært gjerrige og vanskelige å bryte ned. I alle kampene har Åsane spilt jevnt med motstanderne og kunne fort stått med mer enn to poeng. 

Kanskje kan de gjøre livet surt for medaljekandidat og storesøster Brann, som forrige runde tok et verdig farvel med Stemmemyren og vant 2-1 over Lyn, der blant annet Anna Aahjem scoret sitt første seriemål i Brann-drakt. 

Om hun finner formen blir det vanskelig for ethvert lag å stå imot Branns offensiv. 

Spørsmålet er om Åsane klarer å tukte storesøter på hjemmebane, eller om Brann blir for sterke slik de ble ved alle tre møtene forrige sesong, selv om oppgjørene var jevne. 

Formlaget mot gullkandidaten

Men før bergensderbyet mellom Åsane og Brann sparkes i gang lørdag klokken 14:00, spilles det et svært interessant oppgjør i Oslo. 

En time før er det avspark på Røabanen, der formlaget Røa håper å fortsette seiersrekken ved å ta nok en skalp denne sesongen. 

Det er derimot langt ifra en enkel oppgave som venter Geir Nordbys lag. Lørdag kommer regjerende seriemester og en av årets store gullfavoritter, Vålerenga på besøk. 

Og om Røa er i storform, er ikke formen til den regjerende seriemesteren stort dårligere. Vålerenga står med én kamp mindre spilt, men har vunnet sine to kamper med 3-1 og 4-0. 

Med andre ord er det en ganske formidabel oppgave som står for tur for Røa, men man skal aldri undervurdere Geir Nordby, som allerede har slått medaljekandidat LSK Kvinner på Røabanen. 

Man skal heller ikke glemme oppgjørene mellom lagene forrige sesong, som blant annet endte med to uavgjorte (3-3 og 2-2), samt en knepen 2-1-seier til Vålerenga. 

De tre andre kampene i runden er som følger:

Lyn - LSK Kvinner

Arna-Bjørnar - Stabæk

Kolbotn - Rosenborg

Lyn var ikke langt unna å spolere Branns avskjed med Stemmemyren, men måtte til slutt se seg slått. Dermed lar den første ligaseieren under Joakim Dragsten fortsatt vente på seg. Kan den komme på hjemmebane mot medaljekandidat LSK Kvinner i rundens åpningskamp?

Et annet lag som jakter sesongens første trepoenger er Arna-Bjørnar. Bergenserne fikk riktignok med seg ett poeng fra byderbyet mot Åsane tidligere, men måtte reise hjem med 0-3 i sekken fra LSK-hallen sist runde. Nå venter hjemmekamp på Arna mot Stabæk, som forrige helg tapte knepent mot Rosenborg, men har vist at de kan gi de beste tøff kamp. 

Apropos Rosenborg, spiller de rundens siste kamp mot nyopprykkede Kolbotn. Nykommeren har fått en brutal tilbakekomst til Toppserien, og får det nok ikke noe enklere mot et Rosenborg-lag som står med full pott.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler