spillevett

Kan du disse?

Dersom du følger disse reglene, er det stor sjanse for at du har god kontroll på spillingen din.

SJEKK SELV: Hvis du ønsker å reflektere over hva slags forhold du selv har til pengespill, anbefaler vi å ta en titt på «De sju spillevettreglene».Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingPernille Storholm SkaretForfatterbilde Norsk TippingJon ChristianDybendalForfatterbilde Norsk TippingInaTaasaasenPublisert:29. april 2020Endret:2. januar 2023

Et kjennetegn på at du har et sunt forhold til spillingen din, er at du vet hvor mye penger du bruker på spill og at det føles helt greit å fortelle om det til andre.

For oss i Norsk Tipping er det viktig at våre spill gir deg spenning og glede, og at spillingen ikke tar overhånd. Derfor har vi en rekke verktøy du kan støtte deg på.

Les mer: Derfor tilbyr ikke Norsk Tipping innskuddsbonuser

«De sju spillevettreglene»

Dersom du ønsker å reflektere over hva slags forhold du selv har til pengespill, anbefaler vi å lese gjennom «De sju spillevettreglene». Disse reglene er basert på forskning og kunnskap om hva som forårsaker problemspilling, og hvilke grep man kan ta for å forebygge. 

  1. Du må være over 18 år for å spille.

  2. Bestem på forhånd hvor mye du har råd til å tape.

  3. Bestem på forhånd hvor mye tid du kan bruke på spill.

  4. Spill ikke for mer enn du kan fortelle til familie og venner.

  5. Ikke tro at du kan vinne tilbake det du har tapt.

  6. Gevinst skyldes nesten alltid bare tilfeldigheter eller flaks.

  7. Lån aldri penger for å spille.

Sjekk videoen øverst i artikkelen for å lære mer om bakgrunnen for spillevettreglene.

Lurer du på hva slags type spiller du er etter å ha lest dette?

Test deg selv!

Du kan ta en anonym selvtest her for å teste dine spillevaner. Den tar under fem minutter og du får en tilbakemelding på hvordan din spilling påvirker blant annet din tid, pengebruk og helse. 

- Testen er en enkel "helsesjekk" av ditt spillemønster. Du får tilbakemelding på om det er noe risikofylt ved spillingen din. Hvis det er det, får du også noen konkrete tips til hva du kan gjøre, sier Tanja Sveen, rådgiver for ansvarlig spill i Norsk Tipping.

Les mer: Sjekk dine personlige spillegrenser her

Spill med måte - så tipper du ikke over.

Relaterte artikler