oddsensport

Kolstad-Elverum: Den avgjørende kampen utsolgt på et kvarter

Onsdag kveld skal det avgjøres i kamp nummer tre: Kolstad eller Elverum blir sluttspillsmestere og belønnes med Champions League-billett.

GLADGUTT: Tobias Grøndahl spilte sin siste hjemmekamp for Elverum lørdag, og markerte det med å avgjøre oppgjøret mot Kolstad på dramatisk vis.Frederik Ringnes / NTB
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:28. mai 2024

Det formelig kokte i Terningen Arena lørdag, da Elverum tok imot Kolstad til andre kamp i sluttsspillsfinalene (best av tre kamper). Kampen har i ettertid blitt beskrevet som en av de mest dramatiske kampene på herresiden i norsk håndball noensinne.

Foran 2 500 tilskuere så det først mørkt ut for hjemmelaget, som på et tidspunkt lå under med sju mål. Sakte, men sikkert halte de imidlertid innpå – og fikk med et nødskrik kjempet seg til ekstraomganger.

Kolstad-Elverum på Oddsen (kampstart kl. 18.15 onsdag – kampen sendes på TV 2 Sport 1)

Christian Berges stjernegalleri, med blant andre Torbjørn Bergerud, Magnus Abelvik Rød, Simen Lyse og Sander Sagosen, ble rystet i ekstraomgangene – der Elverums landslagsmidtback Tobias Grøndahl og målvaktsveteran Morten Nergaard var sentrale.

Det måtte dog fire (!) ekstraomganger til før nevnte Grøndahl sikret 41-40-seier til Elverum. Da slapp normalt sindige østerdøler jubelen løs, og sørget for sydlandsk stemning i den varme og fuktige hallen.

– Folk er gærne

Overfor avisa Østlendingen avslører Grøndahl at han og den 15 år eldre lagkameraten Nergaard tok en prat når det nærmet seg slutten:

– Vi snakket sammen før den siste ekstraomgangen, da spurte han «skal vi to bare avgjøre det?». «Deal» svarte jeg, sa Grøndahl.

38-åringen Nergaard har vunnet mye gjennom et langt håndballiv. Men noe lignende kunne han ikke huske å ha opplevd.

– Jeg tror denne er på topp. Kan ikke huske at jeg har spilt fire ekstraomganger før, det er rekord, det er 100 grader her inne, og folk er gærne. Jeg er så glad og takknemlig for å ha fått oppleve det her en siste gang. Det er utrolig, sa han til Østlendingen.

(Saken fortsetter under bildet).

SLÅR DE TILBAKE? Kolstad-trener Christian Berge har fordelen av hjemmebane i tredje over avgjørende kamp.Frederik Ringnes / NTB

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Smekkfull hall også i Trondheim

Onsdag skal altså det hele avgjøres, når lagene braker sammen i den avgjørende kampen i Kolstad Arena. Trønderklubben melder at de 2 500 billettene ble revet unna på et kvarter. Blant dem er en voksen andel med svarte og hvite supporterdrakter. Fra Elverum meldes det om at flere busser er fylt opp og på vei nordover.

Begge lagene vet veldig godt hva som ligger i potten, foruten prestisje, heder og ære: Champions League-plass neste sesong er det store målet.

Kolstad har spilt i nevnte turnering denne sesongen, der de noe skuffende røk ut i gruppespillet. Elverum, som vant ni strake sluttspillsseiere fra 2011/2012 til 2021/2022, er på sin side sultne på en retur til Europas gjeveste selskap, der de har deltatt flere ganger.

Trønderne, som står midt i tidenes satsing for et norsk herrelag, har varslet at de vil satse enda tyngre neste sesong – ved å legge enda flere millioner i potten. Skulle Champions League-plassen ryke, kan utgangspunktet for de røde bli ganske annerledes i 2024/2025.

Til tross for Elverums dramatiske snuoperasjon sist, er det likevel ingen tvil om hvor favoritstempelet ligger – og det er hos hjemmelaget Kolstad. På Oddsen ser det slik ut: Kolstad-seier står til 1,35, uavgjort til 9,20, mens Elverum-seier står til 4,00 (husk at oddsen kan endre seg inn mot kampstart).

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler