Snuoperasjonen: Kan Kristiansund redde plassen?

Snuoperasjonen: Kan Kristiansund redde plassen?

Snuoperasjonen: Kan Kristiansund redde plassen?

Kan Kristiansund gjøre det umulige å berge plassen? Neste utfordring er på Marienlyst.

Vi skrur tida tilbake til 30. juli. Nederst på Eliteserien-tabellen ligger Kristiansund. De har spilt 14 seriekamper, ikke vunnet en eneste én og står med stusselige to poeng. Opp til en trygg plass er det 14 poeng.

Denne sommerdagen starter det som kan være "the great escape". HamKam blir slått på Briskeby. Så spiller de uavgjort hjemme mot Tromsø. 

Så kommer to strake tap mot henholdsvis Molde og Tromsø. Var seieren bare et blaff? Men siden har det skjedd noe med Kristiansund. De fire neste kampene går de gjennom uten å tape. Ikke nok med det. De tre siste vinner de, nå sist mot Vålerenga.

Jerv har de allerede passert på tabellen. Nå er det bare seks poeng opp til kvalifiseringsplass og sju poeng til trygg plass. Kan det gå?

Bare serieleder Molde har plukket flere poeng på de siste fire rundene enn fylkesnaboen Kristiansund.

Christian Michelsen

FORMLAG: Christian Michelsen har fått sving på Kristiansund. Foto: NTB.

Neste utfordring for Kristiansund er Strømsgodset på Marienlyst. Et lag i motsatt ende av formtabellen. Tre strake ettmålstap har det blitt på Godset.

Søndag 18.00: Strømsgodset - Kristiansund

Kampen på Oddsen.

Medaljekampen og derby

Helgas Eliteserie-runde byr på flere godbiter.

Rosenborg - Lillestrøm:

Ingen er nærmere serieleder Molde enn Lillestrøm. Gultrøyene har en medalje i rekkevidde. Den medaljen har Rosenborg også lyst på. Trønderne er fire poeng bak Lillestrøm og kan kutte forspranget i helga.

Molde - Aalesund:

I rosenes by er det derbytid søndag kveld. Den suverene serielederen får besøk av naboen fra Aalesund. Molde fikk det tøft med ti mann i midtuka mot Djurgården og tapte i den svenske hovedstaden. 

Aalesund vet at de må plukke noen poeng på de åtte siste rundene for å berge plassen.

Bodø/Glimt - Haugesund:

Vertene beseiret Zürich på Aspmyra torsdag i Europa League. Glimt-fansen hadde mye de kunne glede seg over, blant annet comebacket til Ola Solbakken.

Haugesund har vunnet to strake kamper og er med det på vei ut av nedrykksstriden. 

Vålerenga - Sandefjord:

Vålerengas lange rekke uten tap røk da Kristiansund vant på overtid sist helg. Med fem poeng opp til medaljeplass trenger de poeng for å komme i kapp. 

Sandefjord å sin side har ikke vunnet på sju kamper og det har ført dem ned på kvalifiseringsplassen. 

Viking - Tromsø:

Viking fikk endelig snudd trenden da de slo HamKam på Briskeby. Med ny formasjon kom også poengene. Motstanderen i helga er tabellnabo Tromsø, som passerer Viking på tabellen med seier.

Sarpsborg 08 - Jerv:

Åtte strake kamper tapte Sarpsborg. Nå er det snudd på hodet. To strake seriekamper er nå vunnet og kvalifiseringsplassen er byttet ut med en 11. plass. Jerv på sin side ligger helt sist og har ni poeng opp til trygg plass. De ti siste kampene har bare gitt tre poeng.

Odd - HamKam:

Odd har plukket ti poeng på sine fire siste kamper og har klatret til øvre del av tabellen. Gjestene fra Hamar har ett poeng å gå på til Sandefjord på kvalifiseringsplassen.