oddsentippingfantasy

Man. Utd-Liverpool: Desperat titteljakt for «De røde djevlene»

Det er godt over to år siden Liverpool vant en bortekamp mot Manchester United. Søndag kjemper rivalene om den siste semifinaleplassen i FA-cupen.

KVARTFINALER: Denne helgen spilles kvartfinalene i FA-cupen.Foto: Shutterstock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:15. mars 2024Endret:17. mars 2024

FA-cupen, også kalt det engelske cupmesterskapet, er verdens eldste fotballturnering. Årets sesong startet med 729 engelske lag, som nå er redusert til åtte.

Denne helgen spilles kvartfinalene, der åtte lag skal bli til fire.

Seks Premier League-lag og to Championship-lag kjemper om de fire plassene i semifinalen.

De to første kvartfinalene spilles lørdag. De to siste og kvartfinalens store høydepunkt spilles søndag.

Søndag 16.30: Manchester United - Liverpool, kampen på Oddsen

Stanset seiersrekke

Det er tre måneder siden Liverpool og Manchester United møttes forrige gang. Sesongens første møte mellom de to rivalene endte 0-0 på Anfield i midten av desember.

Kampen var den første på hjemmebane der Liverpool ikke seiret siden 20. mai i fjor. United stoppet dermed Liverpools sterke hjemmestatistikk, som var på elleve strake hjemmeseiere.

Da de møttes i Premier League for nesten nøyaktig ett år siden, ble det et historisk nederlag for United og en stor bragd for Liverpool, som vant hele 7-0.

Kampen endte med total ydmykelse og klubbens tyngste nederlag for Manchester United, mens Liverpool tok en av historiens største, viktigste og beste seiere.

Liverpool og United ha begge vunnet to av de fem siste oppgjørene mot hverandre. Liverpool har ikke vunnet på Old Trafford siden oktober 2021, da de knuste United 5-0.

Sist lagene møttes i FA-cupen var i januar 2021. Da ble Bruno Fernandes matchvinner med sin 3-2-scoring på Old Trafford.

Sikret sesongens første trofe

I sin forrige ligakamp fikk Liverpool besøk av regjerende FA-cupmestere, Manchester City. Liverpool kom fra sju strake seiere, deriblant i den engelske ligacupen, hvor de tok sesongens første trofe.

Toppoppgjøret mot City endte 1-1, noe som gjorde at Arsenal overtok tabelltoppen i Premier League.

Liverpool har kun tapt to ligakamper denne sesongen og er dermed det laget med færrest tap i ligaen. Forrige tap kom mot Arsenal i starten av februar. Tapet er Liverpools eneste i 2024.

Torsdag kveld sikret Liverpool en plass i kvartfinalen i Europa League, da de knuste Sparta Praha 6-1.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Vant etter dobbel straffe

Manchester United fikk en tøff start på årets sesong, der de tapte tolv av sesongens 24 første kamper. Etter nyttår så trenden ut til å ha snudd for United, som vant seks av årets sju første kamper.

Seiersrekken og den gode formen fikk en brå stopp i slutten av februar, da United tapte 2-1 i ligakampen hjemme mot Fulham.

Vårens første ligakamp for United var mot byrival Manchester City. Marcus Rashford scoret åtte minutter ut i kampen og sørget for at United gikk til pause med en noe overaskende ledelse. I andreomgang slo City kraftig tilbake og vant årets første Manchester-derby 3-1.

United kommer fra en 2-0-seier mot Everton, der begge kampens mål ble scoret på straffer.

Eneste turneringen United kan vinne

United ligger på 6. plass på tabellen i Premier League, åtte poeng bak Aston Villa på den viktige fjerdeplassen.

I åttedelsfinale av FA-cupen mot Nottingham Forest tok United seg videre med et nødskrik. Casemiro ble matchvinner ett minutt før ordinær tid da han sto for kampens eneste mål og sikret kvartfinaleplass.

For United ligger FA-cupen an til å bli den eneste turneringen der de fortsatt har en sjanse til å vinne et trofe, ettersom avstanden opp til toppen av tabellen i Premier League er for stor og de allerede er ute av Champions League.

«De røde djevlene» har vunnet FA-cupen tolv ganger tidligere – sist i 2016. I fjor tok de seg til finalen, der de tapte mot byrival Manchester City.

Helgens kvartfinaler i FA-cupen

Lørdag

Wolverhampton - Coventry kl. 13.15

Manchester City - Newcastle kl. 18.30

Søndag

Chelsea - Leicester kl. 13.45

Manchester United - Liverpool kl. 16.30

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler