oddsen

Kroatia og Argentina til semifinale - to kvartfinaler lørdag

Fredag ble Kroatia og Argentina er klare for semifinale i VM. De to siste kvartfinalene spilles lørdag.

SPENNING: Det begynner å dra seg skikkelig til i VM.
Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergForfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:6. desember 2022Endret:10. januar 2023

Kroatia - Brasil

Første kvartfinale ut var Kroatia mot Brasil. Laget som for fire år siden tok seg helt til finalen, mot nasjonen som har flest VM-titler gjennom historien.

Stillingen var 1-1 etter ekstraomganger. Dermed ble kampen avgjort på straffesparkkonkurranse. Den vant Kroatia. Er det lenge siden du sjekket spillegrensene dine? Riktige personlige grenser er viktig for å spille i trygge rammer og bevare sunne spillevaner. Ta gjerne en kikk på spillregnskapet ditt også. Mange oppdager at de har tapt mer enn de trodde – kanskje gjelder det deg også? Les mer om spillevett og sjekk at du følger de 7 spillevettreglene her.Nederland - Argentina

Argentina tok ledelsen etter 35 minutter ved Nahuel Molina, før Lionel Messi økte til 2-0 på straffe etter 73 minutter. Wout Weghorst reduserte til 1-2 syv minutter før slutt. Weghorst var på farten igjen 11 minutter på overtid og utliknet til 2-2. Dermed ble det ekstraomganger også her. Den vant Argentina og er klare for semfinale.

De to stormaktene møttes for første gang siden VM i 2014. Den gangen møttes de i semifinalen. Da stod det 0-0 etter både ordinær tid og ekstraomganger. I straffesparkkonkurransen gikk Argentina seirende ut etter straffescoring av blant annet Lionel Messi.

Dette var sjette gang Nederland og Argentina møttes i VM-sammenheng. 

Nederland gikk seirende ut da de møttes i gruppespillet i 1974. I 1978 var det i finalen de møttes. Argentina ble mestere. I 1998 fikk Nederland en liten revansje da de sendte Argentina hjem etter kvartfinalen. I 2006 spilte de 0-0 da begge gikk videre fra gruppespillet. Så var det den nevnte kampen i 2014.

Marokko - Portugal

Marokko er ett av to lag i kvartfinalen som tok seg videre etter straffesparkkonkurranse. Marokko holdt unna for Spanias trykk i 120 minutter. I straffesparkkonkurransen ble det aldri spennende. Marokkos sisteskanse Yassine Bono reddet samtlige spanske straffespark.

Portugal trengte ikke straffesparkkonkurranse for å sikre en plass i kvartfinalen. Med Cristiano Ronaldo på benket ble det aldri spennende mot Sveits. Hele 6-1 stod det til slutt etter tre scoringer av Goncalo Ramos.

Lørdag 16.00: Marokko - Portugal, NRK 1.

Kampen på Oddsen.

England - Frankrike

Selv om England og Frankrike begge oftes nevnes blant favorittene før mesterskap, hører det til sjeldenhetene at de faktisk møtes.

Kvartfinalen lørdag kveld blir kun det andre oppgjøret dem i mellom i VM-sammenheng. 

Forrige møte var i gruppespillet i 1966. England vant kampen - og senere mesterskapet. 

Siden har ikke England vunnet VM. Frankrike har på sin side vunnet to ganger. På hjemmebane i 1998 og senest i Russland i 2018.

Lørdag 20.00: England - Frankrike, TV 2 Direkte.

Kampen på Oddsen

Vinneren av Kroatia - Brasil møter vinneren av Nederland - Argentina, mens vinnerne av Marokko - Portugal og England - Frankrike møtes i den andre semifinalen.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler