oddsen

Kroatia og Argentina til semifinale - to kvartfinaler lørdag

Fredag ble Kroatia og Argentina er klare for semifinale i VM. De to siste kvartfinalene spilles lørdag.

SPENNING: Det begynner å dra seg skikkelig til i VM.
Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergForfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:6. desember 2022Endret:10. januar 2023

Kroatia - Brasil

Første kvartfinale ut var Kroatia mot Brasil. Laget som for fire år siden tok seg helt til finalen, mot nasjonen som har flest VM-titler gjennom historien.

Stillingen var 1-1 etter ekstraomganger. Dermed ble kampen avgjort på straffesparkkonkurranse. Den vant Kroatia. Er det lenge siden du sjekket spillegrensene dine? Riktige personlige grenser er viktig for å spille i trygge rammer og bevare sunne spillevaner. Ta gjerne en kikk på spillregnskapet ditt også. Mange oppdager at de har tapt mer enn de trodde – kanskje gjelder det deg også? Les mer om spillevett og sjekk at du følger de 7 spillevettreglene her.Nederland - Argentina

Argentina tok ledelsen etter 35 minutter ved Nahuel Molina, før Lionel Messi økte til 2-0 på straffe etter 73 minutter. Wout Weghorst reduserte til 1-2 syv minutter før slutt. Weghorst var på farten igjen 11 minutter på overtid og utliknet til 2-2. Dermed ble det ekstraomganger også her. Den vant Argentina og er klare for semfinale.

De to stormaktene møttes for første gang siden VM i 2014. Den gangen møttes de i semifinalen. Da stod det 0-0 etter både ordinær tid og ekstraomganger. I straffesparkkonkurransen gikk Argentina seirende ut etter straffescoring av blant annet Lionel Messi.

Dette var sjette gang Nederland og Argentina møttes i VM-sammenheng. 

Nederland gikk seirende ut da de møttes i gruppespillet i 1974. I 1978 var det i finalen de møttes. Argentina ble mestere. I 1998 fikk Nederland en liten revansje da de sendte Argentina hjem etter kvartfinalen. I 2006 spilte de 0-0 da begge gikk videre fra gruppespillet. Så var det den nevnte kampen i 2014.

Marokko - Portugal

Marokko er ett av to lag i kvartfinalen som tok seg videre etter straffesparkkonkurranse. Marokko holdt unna for Spanias trykk i 120 minutter. I straffesparkkonkurransen ble det aldri spennende. Marokkos sisteskanse Yassine Bono reddet samtlige spanske straffespark.

Portugal trengte ikke straffesparkkonkurranse for å sikre en plass i kvartfinalen. Med Cristiano Ronaldo på benket ble det aldri spennende mot Sveits. Hele 6-1 stod det til slutt etter tre scoringer av Goncalo Ramos.

Lørdag 16.00: Marokko - Portugal, NRK 1.

Kampen på Oddsen.

England - Frankrike

Selv om England og Frankrike begge oftes nevnes blant favorittene før mesterskap, hører det til sjeldenhetene at de faktisk møtes.

Kvartfinalen lørdag kveld blir kun det andre oppgjøret dem i mellom i VM-sammenheng. 

Forrige møte var i gruppespillet i 1966. England vant kampen - og senere mesterskapet. 

Siden har ikke England vunnet VM. Frankrike har på sin side vunnet to ganger. På hjemmebane i 1998 og senest i Russland i 2018.

Lørdag 20.00: England - Frankrike, TV 2 Direkte.

Kampen på Oddsen

Vinneren av Kroatia - Brasil møter vinneren av Nederland - Argentina, mens vinnerne av Marokko - Portugal og England - Frankrike møtes i den andre semifinalen.

Relaterte artikler