oddsen

Kvartfinaler: Kan Lampard få til et Champions League-eventyr med Chelsea?

Chelsea har slitt seg hele veien til en plass i kvartfinalene i årets Champions League. Onsdag får de sin tøffeste motstander til nå når de møter regjerende mester Real Madrid.

KVARTFINALER: Denne uken spilles den første av to kamper i sesongens kvartfinaler i Champions League, der åtte lag skal bli til fire.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:12. april 2023

Kvartfinalene i årets Champions League er i gang. Åtte lag gjenstår i kampen om å vinne troféet i verdens største og mest prestisjefylte fotballturnering – Champions League 2023

Chelsea har hatt noen tunge måneder, og er nå på sesongens tredje manager. Likevel har de kjempet seg til kvartfinale i Champions League. Real Madrid har hatt en varierende sesong, og vet allerede nå at de ikke kan vinne seriegull i La Liga. Den spanske storklubben er likevel kjent for å virkelig prestere når de må.

Onsdag møtes de to lagene til den første av to kamper i kvartfinalene. Sammenlagtvinneren møter vinneren i oppgjøret mellom Manchester City og Bayern München.

På Oddsen er Real Madrid favoritt til å ta seieren med en odds på 1.67. På uavgjort er oddsen 3.80, mens det er 4.80 i odds på Chelsea-seier. (Husk at oddsen kan endre seg frem til kampstart).

Mestvinnende og regjerende mester

Real Madrid er regjerende Champions League-mestere, og dessuten den klubben med flest Champions League-troféer. Den spanske storklubben har vunnet turneringen hele 14 ganger og spilt i til sammen 17 finaler.

I gruppespillet vant Real Madrid sin gruppe etter fire seire, én uavgjort og ett tap. I åttedelsfinalen slo de Liverpool 6-2 sammenlagt, etter 2-5 seier borte på Anfield og 1-0 seier i returoppgjøret hjemme på Santiago Bernabéu.

Ikke seriegull i årets La Liga

Real Madrid har vunnet 18 av sesongens 28 kamper i La Liga og ligger på andreplass, tretten poeng bak Barcelona, og kun to poeng foran Atlético Madrid. Avstanden opp til erkerivalen Barcelona er likevel såpass stor at det trolig ikke blir seriegull i La Liga denne sesongen – der de er regjerende mestere.

I den spanske cupen, Copa del Rey, ser det derimot annerledes ut. For en uke vant «Los Blancos» 4-0 i returoppgjøret i semifinalen mot Barcelona, noe som førte til en 4-1 sammenlagtseier. I starten av mai spilles finalen, der de møter Osasuna, i en finale Real Madrid er storfavoritter til å vinne.

Til kvartfinale med et nødskrik

Chelsea har vært alt annet enn et topplag denne sesongen, og har slitt både i Premier League og Champions League. London-klubben er på 11. plass på tabellen i Premier League og har kun to seire på sine siste ti kamper.

I åttedelsfinalen i Champions League var Borussia Dortmund motstander. I første kamp vant det tyske laget 1-0, mens Chelsea reddet seg inn i returoppgjøret med 2-0 seier. Før åttedelsfinalen vant de gruppespillet, foran Milan, Salzburg og Dinamo Zagreb.

Sesongens tredje Chelsea-manager

I starten av april sparket Chelsea daværende manager Graham Potter og hentet tilbake Frank Lampard, som ledet klubben fra 2019 til 2021 uten de helt store resultatene. Han tok klubben til FA Cup-finalen i 2020, der Chelsea tapte 2-1 mot Arsenal. Han sørget også for at klubben endte på den viktige fjerdeplassen i Premier League.

Lampard ble den gangen erstattet av Thomas Tuchel, som tok laget rett til topps i Champions League og sørget for klubbens andre Champions League-trofé noensinne.

Tap i Lampard-returen

Lampards Chelsea-retur ble alt annet enn en positiv opptur, da han ledet laget til 1-0-tap borte mot Wolverhampton. Bruno Saltor tok midlertidig over etter at Potter fikk sparken tidligere denne måneden. Spanjolen har vært en del av Potters støtteapparat siden 2019, og tok over de få dagene mellom Potter og Lampard. Likevel ledet han laget til uavgjort hjemme mot Liverpool for en uke siden.

Chelsea har heller ingen plass i Champions League neste sesong, med mindre de overrasker stort og vinner hele sesongens turnering. Lampards har derfor en stor jobb foran seg.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Italiensk kvartfinale

Tre italienske lag spiller i kvartfinalene i årets Champions League. Inter spilte borte mot Benfica tirsdag og vant 2-0, mens Milan tar imot Napoli hjemme på San Siro onsdag.

I den italienske toppserien er Napoli suveren serieleder med 74 poeng, 16 poeng foran Lazio på andreplass. Milan er nede på fjerdeplass, 22 poeng bak serielederen.

Milan gruset Napoli forrige helg

For bare en drøy uke siden møttes de to lagene i Serie A-kamp på Diego Armando Maradona Stadium i Napoli. Milan ble da det tredje laget til å påføre serielederen tap denne sesongen, da de vant 4-0. Seieren er likevel Milans eneste seier på de siste seks kampene.

Milan er regjerende seriemestere i Serie A, men har i likhet Inter slitt med formen denne sesongen. Med Inter et poeng bak og Atalanta fire poeng bak, må Milan levere i de ni gjenstående serierundene for å sikre Champions League-deltakelse neste sesong – med mindre de vinner årets turnering.

Napoli suverene i Serie A

Til tross for at Napoli fikk gjennomgå av Milan forrige helg, er de det suverent beste laget i Serie A denne sesongen. Napoli med 24 seire på 29 kamper er laget det mestvinnende i den italienske serien, der de kun har tapt tre kamper og spilt to uavgjort. Med ni kamper igjen er Napoli så og si sikret sitt første seriemesterskap siden 1989/90.

I åttedelsfinalen spilte Napoli mot Eintracht Frankfurt. Italienerne vant først 2-0 borte, før de vant 3-0 i returoppgjøret. I gruppespillet tok Napoli fem strake seire, blant annet 4-1 seier mot Liverpool. I returoppgjøret på Anfield tapte de 0-2, men sikret likevel gruppeseieren.

Sammenlagtvinneren møter vinneren i oppgjøret mellom Benfica og Inter.

På Oddsen er det 2.65 i odds på seier til både Milan og Napoli. Oddsen på at det italienske oppgjøret ender uavgjort er 3.20. (Husk at oddsen kan endre seg før kampstart).

Onsdagens kvartfinaler

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler