oddsentippingfantasy

Kypros-Norge: – Jeg må være ærlig og si at den skal bare vinnes

Norge har fått sin verste kvalikstart på 37 år, men alt håp er likevel ikke ute. Tidligere landslagsspiller Brede Hangeland er klar på at torsdagens kamp mot Kypros skal vinnes.

KLAR TALE: Spilleransvarlig Brede Hangeland (innfelt) er klar på hva han forventer av Alexander Sørloth (t.v.), Erling Braut Haaland, Martin Ødegaard og de andre landslagsspillerne mot Kypros.Foto: Vegard Grøtt, Bildbyrån
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:11. oktober 2023

Norge fikk en skuffende start på EM-kvalifiseringen i vår og står med kun sju poeng, negativ målforskjell og et vanskelig utgangspunkt før de resterende tre kampene skal spilles denne høsten.

Det norske herrelandslaget startet høsten med 6-0-seier i treningskampen mot Jordan. Uken etter vant de 2-1 i kvalikkampen mot Georgia.

Denne uken spiller Norge ytterligere to kamper i EM-kvalifisering. Første motstander er Kypros borte.

Torsdag 20.45: Kypros - Norge, kampen på Oddsen

Sterk tro på fremtidig sluttspill

Brede Hangeland er tidligere landslagspiller og har 91 kamper for Norge bak seg. 48 av kampene var han også kaptein.

I dag jobber han som spilleransvarlig for det norske herrelandslaget.

– Jeg har en uslåelig motivasjon i denne jobben, fordi selv om jeg har spilt mange landskamper har jeg alltid mislyktes med å komme til et EM eller VM. Jeg vil at disse gutta skal få lov til å oppleve det jeg aldri klarte selv.

I ukens episode av podkasten H.U.B er Hangeland gjest. Teamet er de kommende kvalikkampene, Norges EM-sjanser og den dårlige starten på EM-kvaliken.

– Jeg er sterk i troen på at på et eller annet tidspunkt, med et såpass godt lag som er ganske ungt. Et av de yngste i Europa. Så bør dette bli godt nok til å komme inn i et sluttspill. Det er hvert fall mitt klare mål og min overbevisning, sier Hangeland.

– De resterende kampene må vinnes

Hangeland er klar på at Norge ikke har det beste utgangspunktet før de tre gjenstående kampene i EM-kvalifiseringen.

– Vi har satt oss i en posisjon her med litt uflaks og litt udyktighet, sånn at nå må resten av kampene vinnes.

Planen for hvordan det skal gjøres er klar.

– Da tar vi den berømte «én kamp om gangen» og da er det å slå Kypros på Kypros. Så må vi slå Spania på Ullevaal. Det skjønner alle som følger med på fotball at det er en voksen oppgave, men hvis det går, kan det da bli en finale borte mot Skottland i siste kampen – som også må vinnes, sier Hangeland og legger til:

– Det er vanskelige forutsetninger i den ordinære EM-kvaliken. Alle kampene må vinnes. Som en cup nesten.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Vanskelig, men ikke umulig

Norge har tre kamper igjen av EM-kvaliken og ligger dårlig an. Likevel er ikke seier i de tre kommende kampene den eneste måten å sikre spill i neste års europamesterskap på.

– Hvis vi ikke klarer den ordinære EM-kvaliken, så kan det komme en ekstra sjanse i Nations League i mars.

– Der må du ha hovedfag i Nations League for å forstå det, men det finnes kanskje en ekstra mulighet. Det er det man trenger å vite om det.

Ifølge Hangeland har Norge en god mulighet der.

– Sånn som jeg har forstått det til nå da, så ligger vi ganske godt an til å få en ekstrasjanse, som typisk vil bli en semifinale og kanskje en finale i mars. En ekstra mulighet til å komme inn i EM hvis det ikke går i den ordinære kvaliken.

Nations League er imidlertid ikke hovedfokuset akkurat nå.

– Det er lenge til, så derfor er fokuset som alltid å prøve å vinne den neste kampen. Også den neste, også den neste.

– Skal vinne mot Kypros

Torsdag skal Norge spille sin neste kamp. Kypros er motstander og vert i kampen Norge er oddsfavoritt til å vinne.

Hangeland tror ikke kampen blir noen «walkover», men er likevel klar på at det kun er ett kamputfall han vil være fornøyd med:

– Jeg må være ærlig og si at den skal bare vinnes.

Det norske herrelandslaget har spilt mot Kypros tolv ganger tidligere, der det har blitt seier i samtlige av kampene.

Så sent som i sommer gjestet Kypros Ullevaal Stadion, der Norge vant 3-1.

– Det er det svakeste laget i vår kvalikgruppe og vi slo de komfortabelt på Ullevaal. Det er bare en jobb som skal gjøres.

– Hvis man kommer opp på normalt nivå der så blir det seier og det må det bare bli. Ellers så er det ikke noen vits i å snakke om noe EM-sluttspill, avslutter Hangeland.

Følg Norsk Tipping Sport på Facebook og Instagram.

Episoden med Brede Hangeland kan du høre i sin helhet her:

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler