oddsentipping

Europa League-finale i kveld: Nok en tittel til Leverkusen?

Bayer Leverkusen har ikke tapt på nesten ett år. Onsdag venter Atalanta, et lag de aldri har slått, i Europa League-finalen.

FINALE: Onsdag kveld er det klart for finale i årets Europa League, når Atalanta og Bayer Leverkusen.Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:20. mai 2024Endret:22. mai 2024

De tre siste årene har finalen i Europa League blitt avgjort på straffespark.

Klokken 21.00 onsdag kveld er det klart for den 52. Europa League-finalen, når italienske Atalanta og tyske Bayer Leverkusen møtes på Aviva Stadium i den irske hovedstaden, Dublin.

Atalanta gikk på sitt første tap på halvannen måned da de forrige uke tapte mot Juventus i finalen av Coppa Italia.

Bayer Leverkusen på sin side er klare for finale i den tyske cupfinalen, men har allerede sikret klubbens første seriegull i Bundesliga. Vinner de begge sesongens to siste kamper, er de ubeseiret i samtlige turneringer og vinner «The Treble».

Onsdag 21.00: Atalanta - Bayer Leverkusen, kampen på Oddsen

Historisk rekord i Bundesliga

Bayer Leverkusen har rekorden for flest andreplasser i Bundesliga. I helgen kunne de imidlertid juble for klubbens første seriegull gjennom historien.

Sesongen startet med fem strak seiere, før de etter hvert ble det fjerde laget i Bundesliga-historien som var ubeseiret etter sesongens 20 første kamper.

Etter sesongavslutningen i helgen kunne de tyske seriemesterne juble for nok en rekord: de har ikke tapt en kamp siden 27. mai 2023 og er ubeseiret i sesongens Bundesliga, som det første laget i historien.

Aldri vunnet Serie A

For Atalanta gjenstår det fortsatt to seriekamper før sesongen er over. Bergamo-klubben ligger i dag på 5. plass, men har mulighet til å ta seg opp til 3. plass.

Den italienske klubben er allerede sikret en plass i neste års Champions League.

Atalanta har aldri vunnet verken Serie A eller Europa League. For en uke siden tapte de 1-0 i årets finale av Coppa Italia mot Juventus.

På de siste ti kampene har Atalanta vunnet sju. De fem siste seriekampene har alle endt med seier.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Seier i samtlige møter

Bayer Leverkusen og Atalanta har møttes to ganger tidligere. Begge gangene var i åttendedelsfinalen av Europa League i 2022.

Atalanta gikk seirende ut av begge oppgjørene og tok seg videre til semifinale for to år siden. I begge oppgjørene vant italienerne med ett mål.

I onsdagens finale er Leverkusen favoritter til å ta sin første seier og sikre klubbens andre trofé på under en uke.

Flere store seiere bak seg

Det så lenge vanskelig ut for Leverkusen i semifinalen mot Roma, men en skikkelig sluttspurt sørget for at de tok seg til finalen – samtidig som de slo en 59 år gammel rekord i europeisk klubbfotball.

Rekorden for antall kamper uten nederlag i europeisk klubbfotball i nyere tid er 48 kamper (Benfica fra 1963–1965). Bayer Leverkusen har nå satt ny rekord med 51 kamper.

Atalanta på sin side har imponert stort i årets Europaliga, der de har slått ut lag som Liverpool og Marseille.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler