oddsentipping

Engelsk ligacup: Liverpool kan forlenge åtte år gammel rekke

Det er over åtte år siden forrige gang West Ham vant en bortekamp mot Liverpool. Onsdag møtes de igjen på Anfield i den siste kvartfinalen i ligacupen.

KAMP OM PLASSEN: Liverpool og West Ham kjemper om den siste plassen i semifinalen når de møtes i kvartfinalen av den engelske ligacupen onsdag kveld.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:19. desember 2023

Denne uken fortsetter den engelske ligacupen, der åtte lag skal reduseres til fire.

To lag fra lavere divisjoner møtes i den første kvartfinalen, før seks Premier League-lag møtes i de resterende tre kampene.

Ti måneder uten hjemmetap

Liverpool tronet øverst på tabellen i Premier League før helgen, men ble skjøvet ned til andreplass etter å ha spilt uavgjort i en målløs kamp mot erkerival Manchester United. Kampen er den første hjemmekampen uten seier for Liverpool på sju måneder.

Forrige gang Liverpool tapte på Anfield var i februar i år.

Liverpool har vunnet 11 kamper, spilt uavgjort i fem og tapt kun én gang i Premier League denne sesongen. Det gjør de til det laget med færrest tap.

I kvartfinalen av ligacupen får Liverpool besøk av West Ham.

Onsdag 21.00: Liverpool - West Ham, kampen på Oddsen

Liverpool har vunnet fire av de fem siste kampene mot West Ham – forrige gang var i september.

Ikke vunnet på Anfield siden 2015

West Ham kommer fra to strake seiere og gruppeseier i Europa League. Kun en av de fire siste kampene har endt med tap for West Ham, der de har slått både Tottenham og Wolverhampton.

I Premier League ligger West Ham på 8. plass etter åtte seiere, tre uavgjort og seks tap.

«The Hammers» vant 3-1 mot Arsenal i forrige kamp i ligacupen og sikret seg dermed en plass i kvartfinalen.

Det er to år siden forrige gang West Ham vant mot Liverpool. Da endte det 3-2 på London Stadium.

West Ham har kun vunnet én av de siste 55 bortekampene mot Liverpool. Det skjedde i august i 2015.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Ujevn form og resultater

Det nærmer seg en måned siden Chelsea og Newcastle møttes sist. Da vant sistnevnte overlegent 4-1. Chelsea har kun vunnet et av de fem siste oppgjørene mellom de to, mens Newcastle har vunnet to.

Tirsdag 21.00: Chelsea - Newcastle, kampen på Oddsen

Chelsea tok seg til kvartfinalen etter å ha slått Blackburn 2-0. I løpet av høsten har Chelsea imponert med uavgjort mot både Manchester City og Arsenal, mens de har slått Tottenham.

London-klubben har vært ujevn i både resultatene og formen denne sesongen og ligger på 10. plass i Premier League. Helgens ligakamp endte med seier mot bunnlaget Sheffield United, mens de to kampene før har endt med tap.

Tapte fjorårets finale

I fjorårets finale av ligacupen spilte Newcastle mot Manchester United, der de tapte 2-0. I kampen om en plass i kvartfinalen var igjen United motstander, men da endte det 3-0 til Newcastle.

Newcastle kommer også fra seier i helgens ligakamp, men har tapt de tre kampene før det. På tabellen i Premier League ligger de på 6. plass etter ni seiere, to uavgjort og seks tap. Gjennom høsten har Newcastle seiret mot flere store lag som Manchester City, Paris Saint-Germain og Arsenal.

Kvartfinale i ligacupen

Tirsdag

Everton - Fulham kl. 20.45

Port Vale FC - Middlesbrough kl. 20.45

Chelsea - Newcastle kl. 21.00

Onsdag

Liverpool - West Ham kl. 21.00

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler