oddsenfantasytipping

Klokka 18.30: Liverpool og Arsenal møtes i årets siste gigantmøte

Ett poeng skiller mellom Arsenal og Liverpool på tabelltoppen i Premier League. Lille julaften møtes de to lagene i et av sesongens største toppoppgjør.

FOTBALL-JUL: Gjennom hele julen spilles det kamper i Premier League. Årets siste storoppgjør spilles mellom Liverpool og Arsenal på lille julaften.Alphaspirit
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:21. desember 2023Endret:23. desember 2023

Det nærmer seg et av årets store høydepunkter for fotballelskere, Boxing Day. Kun to dager i løpet av julen er uten kamper i Premier League, der det den kommende uken skal spilles nesten 30 seriekamper.

Årets siste toppoppgjør spilles allerede lille julaften, når serieleder Arsenal gjester Anfield og tabelltoer Liverpool, der vinneren går inn i julen som serieleder.

Lørdag 18.30: Liverpool - Arsenal, kampen på Oddsen

Aston Villa ligger på tredjeplass på tabellen, med samme poengsum som Liverpool. Vinner de kampen mot tabelljumbo Sheffield United fredag kveld, kan de overta ligatoppen midlertidig.

Ikke vunnet på Anfield siden 2012

Liverpool og Arsenal har møttes 67 ganger siden 1995. 24 av kampene har endt uavgjort, mens 24 har endt med seier til Liverpool. De resterende 19 kampene har Arsenal vunnet.

Arsenal har ikke vunnet på Anfield siden oktober 2020, da de vant 4-5 på straffespark i ligacupen. I Premier League har ikke Arsenal vunnet borte mot Liverpool siden 2012.

Forrige møte mellom Liverpool og Arsenal ble også spilt på Anfield. Den gangen endte det uavgjort og 2-2. Kampen før det vant Arsenal 3-2, mens Liverpool sist slo Arsenal i februar 2022.

Ti måneder uten hjemmetap

Liverpool tronet øverst på tabellen i Premier League før forrige runde, men ble skjøvet ned til andreplass etter å ha spilt uavgjort i en målløs kamp mot erkerival Manchester United.

Kampen er den første hjemmekampen uten seier for Liverpool på sju måneder.

Forrige gang Liverpool tapte på Anfield var i februar i år.

Færrest tap i ligaen

Liverpool har vunnet elleve kamper, spilt uavgjort i fem og tapt kun én gang i Premier League denne sesongen. Det gjør de til det laget med færrest tap.

Tre av Liverpools siste fem kamper har endt med seier, mens en har endt uavgjort og den siste med tap.

Liverpool har ikke tapt i Premier League siden 30. september i år.

Tidligere i uken vant Liverpool 5-1 i kvartfinalen av den engelske ligacupen mot West Ham

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Kan feste grepet om tabelltoppen

Arsenal tronet øverst på tabellen i Premier League det meste av fjorårets sesong og hadde kun ett serietap fra sesongstart og frem til starten av februar. Utover våren ble det flere tap og stang ut for «The Gunners», som ble tatt igjen av Manchester City og mistet tabelledelsen.

Etter seier i forrige ligakamp mot Brighton topper igjen Arsenal tabellen. «The Gunners» har tolv seiere, tre uavgjort og to tap bak seg.

Med seier i helgens storkamp kan Arsenal igjen feste grepet om plassen sin på toppen av tabellen og gå inn i julen som serieleder.

Mestvinnende i årets sesong

På sesongens 17 seriekamper har Arsena vunnet tolv, noe som gjør de til en av de to mestvinnende klubbene i Premier League så langt i år.

Arsenal har vunnet sju av de ni siste kampene sine og har kun to tap i Premier League. Det første tapet kom mot Newcastle for halvannen måned siden, før de tapte 1-0 mot Aston Villa for to uker siden.

Premier League 18. runde

Slik spilles helgens runde av Premier League:

Torsdag

Crystal Palace - Brighton kl. 21.00

Fredag

Aston Villa - Sheffield United kl. 21.00

Lørdag

West Ham - Manchester United kl. 13.30

Luton - Newcastle kl. 16.00

Fulham - Burnley kl. 16.00

Tottenham - Everton kl. 16.00

Nottingham Forest - Bournemouth kl. 16.00

Liverpool - Arsenal kl. 18.30

Søndag

Wolverhampton - Chelsea kl. 14.00

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler