lotto

I kveld er det dobbel førstepremiepott i Lotto

Ingen hadde sju rette i Lotto forrige lørdag. Dermed er det duket for årets første Gulltrekning og dobbel førstepremiepott på ca. 30 millioner kroner i trekningen lørdag 25. mars.

ÅRETS FØRSTE: Lørdag 25. mars blir det to ganger Lotto-pott for første gang i år, når ca. 30 millioner kroner ligger klare til å deles ut.Foto: Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:22. mars 2023Endret:25. mars 2023

Lotto handler i enkle trekk om å ha alle de sju tallene som trekkes ut, på én og samme rekke. Hver lørdag er det i snitt tre spillere som blir Lotto-millionærer og deler førstepremien på ca. 14 millioner kroner.

Skulle derimot ingen ha sju rette, blir det en ganske annerledes Lotto-trekning lørdagen etter. Førstepremiepotten overføres nemlig til neste Lotto-trekning, der førstepremiepotten dobles til ca. 30 millioner kroner. Det kalles Gulltrekning.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Hva betyr egentlig Gulltrekning?

Den spesielle Lotto-trekningen som venter uken derpå når ingen har prikket inn den trukne vinnerrekken kalles Gulltrekning. Det fungerer på samme måte som en vanlig Lotto-trekning, men førstepremiepotten dobles fra ca. 14 millioner kroner til ca. 30 millioner kroner.

Hvor ofte er det Gulltrekning?

I snitt inntreffer Gulltrekning tre ganger i året. De siste årene har det riktignok variert noe, og det er viktig å påpeke at dette er helt tilfeldig - akkurat som hvilke tall som blir trukket ut i Lotto.

  • I 2018 traff det på snittet med tre Gulltrekninger.

  • 2019 doblet det seg med seks Gulltrekninger.

  • 2020 ble det igjen på gjennomsnittet med tre.

  • 2021 havnet det på fire.

  • I 2022 ble det i alt fem Gulltrekninger…

  • …og lørdag 25. mars, er det klart for første Gulltrekning i 2023.

Snart seks måneder siden forrige Gulltrekning

Forrige gang det skjedde var lørdag 1. oktober i 2022. Heller ikke da var det noen som sikret seg førstepremiepotten i Lotto og det ble derfor Gulltrekning. Uken etter, altså under den resulterende Gulltrekningen, kunne fire heldige nordmenn fra Oslo, Bjørnafjorden og Lørenskog juble etter at de vant nøyaktig 7 690 420 kroner hver.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Sånn føles det å bli alenevinner i Gulltrekning

Førstepremiepotten deles på alle de som gjetter sju rette. Noen ganger er det kun én person som gjetter den riktige tallrekken og sikrer seg hele Lotto-potten. Det har også skjedd i Gulltrekning.

Lørdag 26. juni i 2021 kunne en usedvanlig heldig kvinne fra Lindesnes slippe jubelen løs etter at hun vant hele førstepremiepotten og den nette sum av 33 315 565 kroner.

– Hæ? Du tuller med meg? Det går ikke an? Det går ikke an, gjentok den sjokkerte vinneren. I bakgrunnen var mannen like forvirret.

– Det er jo bare helt sykt, kommenterte han.

– Det er ikke mulig. Jeg tror jeg rett og slett drømmer, jeg tror ikke det jeg hører. Det er det villeste jeg noen gang har hørt. Vi får bare takke og bukke, lo den ferske Lotto-millionæren.

SE VIDEO: Vant 33 mill. i Gulltrekning: – Jeg tror jeg rett og slett drømmer

Årets første Gulltrekning

Lørdag 25. mars er det igjen klart for Lotto, men denne gangen blir det altså Gulltrekning og dobbel førstepremiepott. Hvem har hellet med seg inn i 2023s første Gulltrekning? Blir det igjen én heldig spiller som vinner hele den doble førstepremiepotten på rundt 30 millioner kroner, eller deles den på flere spillere? Telefonen fra Hamar er uansett klar for å ringe med gode nyheter.

Lykke til!

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler