lotto

Så mange har blitt Lotto-millionærer hittil i 2023

Vanskelig å bli Lotto-millionær? Ja, uten tvil. Samtidig er det flere som – i snitt – får denne tittelen hver helg.

NYE MILLIONÆRER? Både trekningsmaskinen og Telefonen fra Hamar er klare til ny trekning lørdag. Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingOlaThorsetPublisert:27. september 2023

I Lotto er det om å gjøre å prikke inn sju rette. Siden det skal velges blant 34 tall, ender man med en vinnersjanse for førstepremie på totalt 1:5,4 millioner per rekke. Sagt med andre ord: Spiller du én rekke, er det 5,4 millioner kombinasjoner av sju tall når du trekker ut sju fra de 34 tallene.

Det skal godt gjøres, tenker du? Helt korrekt. Det er nok mer realistisk å håpe på fire eller fem rette.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

646 millioner kroner

Men det er nok få Lotto-spillere som ikke har drømt om å få Telefonen fra Hamar – med beskjed om at et millionbeløp er på vei. Og hvis en ser på statistikken, er det faktisk slik at flere får denne telefonen hver helg (i gjennomsnitt).

For 2023 er antallet Lotto-millionærer så langt 208. Det betyr at det i snitt har vært 5,4 spillere som har fått den gledelige telefonen hver helg. Dette inkluderer vinnere i Supertrekning, som gjennomføres fire ganger i året.

Her er noen andre fakta for Lotto i 2023:

  • Den høyeste utbetalingen i Lotto så langt i år kom 1. april – da en mann fra Hokksund stakk av med hele førstepremiepotten på 15,5 millioner kroner alene. Kanskje ikke så rart han trodde det dreide seg om en aprilsspøk …

  • Av millionvinnerne er 62 prosent menn, 38 prosent kvinner.

  • Viken er har flest Lotto-millionærer med 44 vinnere, foran Vestland (26) og Innlandet (21).

  • Hvis en kun ser på millionpremier, har det i Lotto blitt utbetalt totalt over 646 millioner kroner.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

– Herregud, for en flaks

Siden ingen fikk inn sju rette lørdag 16. september, var det Gulltrekning med dobbel førstepremiepott forrige helg. Og her ble det hektisk for Telefonen fra Hamar – da seks rekker gikk inn med sju rette (hvorav én av dem var en andelsbank).

En av de heldige var en kvinne i 30-årene fra Trondheim. Hun satt og så på tv da hun fikk se det ringte fra vårt vinnernummer 625 60 000.

– Å fy! Det er jo helt vanvittig. Jeg har spilt litt av- og på siden jeg ble 18 år, og det meste jeg har vunnet er 300 kroner. Denne premien var jo litt hyggeligere, sa en meget glad trønder.

En kvinne i samme alder – fra Stange i Innlandet – fikk samme beskjed noen minutter senere.

– Herregud, for en flaks. Vi hadde besøk i dag og snakket om hvordan vi stresser med strømpriser og mat og sånn. Også tullet vi med hva vi skulle gjøre dersom vi vant i Lotto. Det er en perfekt gave å få i denne tiden, sa den glade stangesokningen.

Lørdag 30. september er det ca. 14 millioner kroner i Lottos førstepremiepott.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler