lottovinnerhistorie

Lotto-millionær: - Nå blir det fest

Tre rekker med sju rette ga en førstepremie på 4,6 millioner, men én av vinnerne hadde levert en systemkupong som ga en halv million ekstra.

VINNERREKKA: Disse sju tallene var å finne på tre innleverte Lotto-rekker.Atle Onsrud Jensen
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:28. august 2021Endret:3. januar 2023

Med tre rekker med sju rette endte førstepremien på 4 669 860 kroner. Én av vinnerne hadde spilt et 36 rekkers system (9 tall), og var så heldig å få inn ikke bare de sju vinnertallene, men tilleggstallet også. Dermed fikk vedkommende hele sju andrepremier à 65 905 kroner, pluss tredje- og fjerdepremier - det vil si 490 875 kroner i tillegg til førstepremien og til sammen 5 160 735 kroner.

Lotto-trekningen lørdag 28. august ga oss disse vinnertallene:

1 - 2 - 5 - 8 - 19 - 29 - 32

Tilleggstallet ble 9.

De tre vinnerne er fra Moss, Notodden og Trondheim.

Kvinne fra Trondheim: Og så var det mæ!

- Du tulle, nei, du tulle. Det går itj an!

Trondheim-kvinnen ventet på bussen da vi ringte, og Lotto-trekningen var ikke akkurat i tankene hennes, så det ble en overraskelse hun nesten bare måtte slå bort. Men hun forsto raskt at dette ikke var noe tull, selv om hun ikke hadde fått med seg at programleder Reidar Buskenes sa at en av vinnerne var ei dame fra Trondheim.

- Sa han det? Og så e det mæ, jubler kvinnen.

- Ja, du har vunnet over 4,6 millioner kroner - på 5-ukerskupongen som du leverte med mobilen forrige søndag.

- Det er helt vanvittig, nå blir det fest, tenker jeg, sier den glade trønderen.

Og ikke vet vi om hun rakk bussen., men det skulle vel alltids være mulig å få tak i en taxi også, som nybakt Lotto-millionær.  Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Les også: Spillevett: Er du risikotager eller realist?

Mann fra Notodden: Redd han hadde glemt å levere

Mannen hadde akkurat sjekket kupongen sin på mobilen da vi ringte-

- Det er det råeste jeg har sett på veldig, veldig lenge, slår den glade telemarkingen fast. Det var han som vant på systemkupongen som ga over 5,1 millioner i premie.

- Dette er faste tall som jeg har levert i mange, mange år. Da blir det jo sånn at du husker talla, og da blir du jo litt redd for at du glemmer å levere. Jeg sjekka faktisk tidligere i dag at kupongen var inne, sier mannen. Det var den - for han leverte den med mobilen forrige søndag.

Han fulgte trekningen på NRK1 og syns tallene så kjente ut, men han våget ikke juble før han sjekka dem på mobilen.

- Det stemte - nå slo den til etter mange år. Men jeg fortsetter nok å levere den kupongen - det kan jo hende..., sier Notodden-mannen.

Mann fra Moss: Dra te' månen!

- Hva er du sier? 4,6 millioner? Nei, dra te' månen, ler mossingen da vi ringte.

Han vant på en 5-ukerskupong han leverte hos Spar Dilling tidligere i august, men var ikke hjemme denne lørdagskvelden og hadde ikke fått sjekket tallene.

- Det er jo sånt en drømmer om, men ikke egentlig trur kan skje - og så skjer det når du minst aner det. Nå trur jeg at jeg må gå meg en tur i nabolaget her - blir både varm og kald av sånn beskjeder, sier den nybakte og glade Lotto-millionæren.

Her finner du trekningsresultatene for Lotto

            

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker. Les mer om vinnersjanse for Lotto her.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2020: 11 700 616

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2020: 174

  • Antall millionpremier i 2020: 174 (inkludert 40 andelsbankvinnere)

  • Høyeste premieutbetaling i 2020: 16 282 965 kr

    

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler