lottovinnerhistorie

Vant dobbel førstepremie: – Nå er jeg oppunder taket

Lørdag fikk vi fem nye Lotto-millionærer. Fire av dem vant drøyt 2,4 millioner kroner hver, mens den femte vant dobbelt opp ettersom hun hadde levert to like kuponger.

VINNERTALLENE: Disse tallene ble trukket ut lørdag.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:10. desember 2022Endret:10. januar 2023

Fem personer kan glede seg over å få fylt opp kontoen sin. Fire av dem med 2 487 485 kroner, og den siste med 4 974 970 kroner.

Dette var lørdagens vinnertall:

2 - 3 - 4 - 12 - 24 - 27 - 30

Tilleggstall: 8

 • Kvinne fra Rauma i Møre og Romsdal - vant dobbelt

Vi fikk ikke tak i kvinnen før på tredje forsøk. Da vi endelig fikk svar, hadde hun ikke sjekket kupongen sin. Men hun ante at noe var i gjære, for mannen hadde sjekket at det var Norsk Tipping som hadde slått på tråden. – Jeg tar ikke telefonen når jeg ikke kjenner nummeret. Mannen søkte opp nummeret og sa det var fra Norsk Tipping. Men det trodde jeg ikke på. Tull og vås sa jeg til ham, sier kvinnen. Hun sjekket kupongen sammen med oss på telefonen. Vi leste opp tallene, og hun og mannen krysset av ett og ett tall. Etter det syvende tallet, ble hun helt stille, for da gikk det opp for henne hva som hadde skjedd. Ettersom hun hadde levert inn to like kuponger, vant hun altså dobbel førstepremie i Lotto og dro inn over 4,9 millioner kroner. –  Jeg pleier å levere denne kupongen to ganger. Nå er  opp under taket. Jammen skal godt gjøres at jeg kommer ned til jul. Dette er helt ufattelig. Jeg har spilt Lotto i mange år, men hadde aldri trodd at dette skulle skje, sier Rauma-kvinnen. Hun sier noe av gevinsten skal gå til barna. Resten skal hun spare. Kvinnen kjøpte vinnerkupongen på Mix Torvets Frukt og Tobakk i Åndalsnes.

 • Mann i 30-årene fra Kvinnherad i Vestland

Mannen hadde akkurat benket seg ned foran TV'n for å se England - Frankrike i VM da han så et kjent nummer ringe. – Nå er jeg nesten på gråten. Jeg hadde lagret nummeret deres, men det er nesten uvirkelig å få denne telefonen, sa han da han hadde fått beskjed om at han var Lotto-millionær.

Han ønsket å se det selv og gikk inn på Norsk Tipping-appen mens vi snakket. Og der fikk han det bekreftet. Han hadde vunnet over 2,4 millioner kroner. – Det føles litt surrealistisk egentlig, og jeg har skikkelig hjertebank, sier mannen, som var alene hjemme. - Resten av familien er snart tilbake, og da får de seg en stor overraskelse. Dette er helt fantastisk. Det var helt tilfeldig at jeg leverte Lotto i dag, sier mannen, som er i 30-årene. Han sier pengene skal gå til oppussing og nedbetaling av gjeld.

Vinnerkupongen ble kjøpt på mobilen.

 • Mann fra Oslo

Mannen svarte ikke på telefonen første gang vi ringte, og det hadde en naturlig forklaring. – Jeg holdt på å styre litt her, for jeg skal på jobb, sier mannen, som selvsagt ble både glad og overrasket over å vinne over 2,4 millioner kroner. Les også: Årets siste Supertrekning - disse vinnerne husker vi best – Wow, dette var en hyggelig førjulsgave, og den kommer godt med. Jeg må si jeg er litt satt ut her nå. Jeg ser jeg skjelver på den ene hånda. Nå blir det noen ekstra fine julegaver i år. Jeg skal også nedbetale gjeld, og resten skal jeg sette på sparekontoen min, sier Oslo-mannen. Han leverte kupongen på mobilen.

 • Mann fra Saltdal i Nordland

Han svarte ikke første gang, men på det andre fikk vi napp. 

– Jeg så dere hadde ringt og begynte å sjekke kupongen min. Jeg så jeg hadde vunnet mye penger og ble litt skjelven, sier nordlendingen.

Han røper at han vant på en rekke som er veldig spesiell for ham.

– Det var rekken med fødselsdager i familien som gikk inn. Jeg har levert den i mange år, og har ikke turt å slutte med det. Det er koselig at det var akkurat den rekken jeg vant på. Det er veldig moro å vinne så mye, sier den ferske Lotto-millionæren.

Han sier han skal gi noe av gevinsten til barna. Resten skal på sparekonto.

Mannen kjøpte kupongen på mobilen.

 • Mann fra Bømlo Vestland

– Det er helt fantastisk, sier mannen, som også satt og så på VM-matchen mellom Frankrike og England. Han trodde først ikke på at han var blitt millionær, men underveis i samtalen skjønte han det stemte. – Det føles litt merkelig og rart. Egentlig er det helt ubeskrivelig. Vi har akkurat kjøpt oss ny bil, så noe av pengene går til å kvitte oss med litt gjeld på den. Vi skal kose oss litt med det som blir igjen. I tillegg drypper det nok noen kroner på familiemedlemmer, sier mannen. Han leverte kupongen på Extra Bremnes.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Supertrekning neste lørdag

Lørdag 17. desember er det klart for årets siste Supertrekning.

Her kan du sjekke hvor mange deltakelser du har i årets siste Supertrekning

I Supertrekning er det ingen talltrekning. Her handler det kun om hvor mange deltakelser man har hatt i Lotto siden forrige Supertrekning. Med andre ord: Har du levert minst én Lotto-kupong etter forrige Supertrekning (17. september), er du automatisk med i Supertrekning.

17. desember trekker vi ca. 40 ekstra Lotto-millionærer. Disse vinner 1 million kroner hver. 

Jo flere Lotto-rekker du har, jo flere deltakelser har du i lørdagens Supertrekning.

Les mer om Supertrekning her

Lykke til!

            

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker. 

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2021: 12 036 126

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2021: 193

 • Antall millionpremier i 2021: 162 (inkludert andelsbankvinnere)

 • Høyeste premieutbetaling i 2021: 33 315 565 kr.

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

 • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

 • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler