lotto

Årets siste Supertrekning: Dette er vinnerne vi husker best

Så langt i år har 112 nordmenn blitt millionærer på Supertrekning. Lørdag 17. desember er det duket for årets siste der vi skal trekke rundt 40 ekstra Lotto-millionærer. For å komme i ordentlig Supertrekning-stemning: Her er ti av Supertrekning-vinnerne vi husker aller best.

FIRKLØVER: Christian Raaum Marthinsen (øverst t.v.), Lene Tvenge, Ole Kristoffer Haugen og Ann-Kristin Emanuelsen har alle vunnet 1 million kroner på Supertrekning og fått Telefonen fra Hamar.Privat
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:29. november 2022Endret:10. januar 2023

Hvert år gjennomføres fire Supertrekninger – til påske, sommer, høst og jul. Nå er vi altså klar for årets siste: Lørdag 17. desember trekker vi ca. 40 ekstra millionærer.

Årets Supertrekninger har så langt resultert i 112 vinnere som alle har vunnet 1 million kroner, med god geografisk spredning fra Kristiansand i sør til Alta i nord. 16. april ringte vi 49 millionærer, 25. juni ble det 29 millionærer og 17. september fikk vi 34 millionærerLes mer om Supertrekning her.

Vinnerne vi husker best

Blant årets, men også tidligere års Supertrekning-vinnere er det mange historier, reaksjoner og ferieplaner. Her er de ti Supertrekning-vinnerne vi husker best.

Christian Raaum Marthinsen fra Holmestrand

I fjorårets siste Supertrekning var Christian Raaum Marthinsen en av de 38 Lotto-spillerne som kunne gå inn i jula som Lotto-millionær.

Marthinsen hadde akkurat lagt det eldste barnet og satt sammen med kona da han plutselig fikk en telefon fra Hamar.  

– Så moro. Det kunne ikke vært bedre. Det er jo helt … Brillene mine dugger her, svarte Marthinsen da han fikk servert vinnerbeskjeden fra Norsk Tipping.

I bakgrunnen kunne man høre kona som også hadde fått med seg at de nå var blitt 1 million kroner rikere, rett før jul.

– Kona sitter her og humrer, lo den glade 31-åringen, som fra før hadde lagret Norsk Tippings vinnernummer.

– Jeg tenkte kanskje at jeg hadde vunnet, men aldri at det var så mye.

Kona hadde allerede planer for hva deler av premien skal brukes til:  - Oppussing, kom det kontant fra sjefen i bakgrunnen. 

– Og kanskje reise når det blir klart for det, avsluttet den ferske Lotto-millionæren. 

Les mer om Christian og hans vinneropplevelse her

(Saken fortsetter under bildet).

HELDIG KAR: Christian hadde tydeligvis hellet med seg på flere områder, både når han fisker og når han spiller Lotto. (Foto: Privat)

Lene Tvenge fra Askim

Askim-kvinnen Lene Tvenge var blant de 34 ekstra Lotto-millionærene som ble trukket ut i forrige Supertrekning, 17. september i år. 

– Da de her hjemme sa at det var én kvinne fra Viken som hadde vunnet, spøkte jeg at det var meg, fortalte Tvenge da Norsk Tipping ringte henne på trekningskvelden.

– Jeg har så mange planer! Jeg har lyst på mye, jeg. Jeg har lyst på ny bil, men førsteprioriteten er å ordne på hytta. Den trenger vann og bad. Akkurat nå må vannet pumpes, så det kommer godt med, smilte hun.

– Og så trenger jeg litt nye klær, la Tvenge også til, før hun forklarte at hun hadde gått ned femti kilo.

– Nå ringer det her, sa hun mens samboeren jabbet opprømt i bakgrunnen. Sønnen min har sendt rundt en snap til hele «fæmmen» om at jeg har vunnet så det blir nok litt trykk nå, humret hun og hevet glasset.

– Jeg koker bort her nå!

Les mer om Lene og hennes vinneropplevelse her

VINNERGLIS: Lene Tvenge (56) fra Askim var en av de som hadde hellet med seg under forrige Supertrekning. Her er hun sammen med sønn og samboer rett etter at milliontelefonen kom. (Foto: Privat)

Ann-Kristin Emanuelsen fra Bjørnevatn i Sør-Varanger

Første Supertrekning i 2021 gikk av stabelen lørdag 3. april. Blant de 47 millionvinnerne den kvelden finner vi Ann-Kristin Emanuelsen fra Bjørnevatn i Sør-Varanger.

– Herregud, er det mulig? Er du gal? var første reaksjonen til den mildt sagt glade millionvinneren fra Bjørnevatn. 

Emanuelsen tilbrakte påskehelga på hytta med kjæreste, sønn og hans kjæreste. Hun skjønte at noe hadde skjedd da 625 60 000 lyste opp på telefonen lørdag kveld.

- Jeg har lagret nummeret, og ble ganske varm da jeg så nummeret. Nå er jeg helt svett, sier hun.

Sønnen hadde for øvrig prøvd seg på en telefonspøk tidligere på dagen.

- Han ringte og latet som han var fra Norsk Tipping – og sa jeg hadde blitt millionær. Selv om jeg begynte å lure litt, lot jeg meg ikke narre. Men det er jo helt utrolig at du ringer nå.

På spørsmål om hva pengene skal brukes til, svarer hun lattermildt: - Ikke ny snøscooter til sønnen, i hvert fall, he he. Nei, da vi får se. Men jeg har sagt tidligere at jeg skal bore etter vann, så vi får det innlagt her på hytta - så nå blir det nok til at det skjer, sier hun - og legger til: - Å, herregud. Deilig, deilig, deilig! 

Les mer om Ann-Kristin og hennes vinneropplevelse her

GOD STEMNING: Ann-Kristin Emanuelsen smilte fra øre til øre etter at hun ble Lotto-millionær i Supertrekningen lørdag 3. april i 2021. (Foto: Privat)Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Ole Kristoffer Haugen fra Steinkjær

Steinkjær-mannen Ole Kristoffer Haugen kjenner også til følelsen av å vinne i Supertrekning.

Lørdag 19. desember 2020 var nemlig Haugen en av de totalt 42 vinnerne i Supertrekningen. Da Norsk Tipping ringte Haugen satt han og koste seg med Bayern München-kamp på tv-en.

– Er du seriøs nå? Så det går an å ha flaks altså, var Haugens første reaksjon.

– Nå skal jeg kanskje finne et nytt sted å bo. Det skal jeg vurdere nå. 

I september året etter slo Norsk Tipping igjen på tråden til Haugen for å høre hvordan de første månedene som millionær hadde vært.

– Jo, det har vært veldig bra. Det har ikke blitt de helt store utskeielsene ennå, fortalte Ole Kristoffer.

– Jeg hadde nettopp kjøpt meg leilighet, så sånn sett passet det veldig godt med en millionpremie.

Den sindige trønderen hadde satt det aller meste av premien «på bok». Men noen ting hadde han likevel unnet seg.

– Det ble ny telefon og en 75-tommers tv ikke så lenge etter jeg vant. En må jo kose seg litt også, humret Haugen den gangen.

Å stå fram som Lotto-millionær har han heller ikke angret på.

– Nei, det har bare vært kjekt. Noen kommentarer fra kompiser kommer jo i ny og ne. Blant annet kaller de meg «millionæren». Jeg kan fint fleipe med det sjøl også, forteller han.

Les mer om Ole Kristoffer og hans vinneropplevelse her

FENGENDE KALLENAVN: Ole Kristoffer Haugen synes det er helt greit at kompisene kaller ham «millionæren» etter at han vant i Supertrekning 19. desember 2020. (Foto: Privat)

Tre vinnere som fikk en ekstra fin påskeaften

I årets første Supertrekning kunne en 18-åring fra Bodø, en mann i 40-åra fra Larvik og en mann i 40-årene fra Modum juble etter at de, på selveste påskeaften, var blant de 49 vinnerne som alle vant 1 million kroner hver.

Mann 18 år fra Bodø

Den unge vinneren fra Bodø var på jobb da vinnernummeret til Norsk Tipping ringte. At arbeidet var av utendørs art, kunne man høre ganske tydelig på innslag av vær og vind. 

– Vent litt, jeg er på båt her, skjønner du, sa den ferske millionæren etter et par overraskede gloser. 

Helt overbevist om at det var Norsk Tipping som ringte var han ikke, men han skulle definitivt sjekke nummeret i neste ledige øyeblikk. 

Det kan ta opptil tre bankvirkedager før pengene kommer på konto, ble 18-åringen informert om.

– Det er søren meg helt greit, svarte en svært blid vinner.

Mann i 40-åra fra Larvik

Mannen var i festlig lag da vi ringte for å gi ham budskapet om at han akkurat var blitt Lotto-millionær.  

– Seriøst? Tuller du? spurte mannen først. 

Vi bekreftet at vinnerøyeblikket var reelt og hørte spørrende stemmer i bakgrunnen. 

– Jeg har vunnet en million, sa mannen til de rundt seg og straks sto jubelen i taket.  

– Nå ble det god stemning her, sa mannen glad og fortalte videre at årets sommerferie nok ville bli ekstra fin.

Mann i 40-åra fra Modum

– Nei, dette var gærn’t. 

Påskeegget fra Norsk Tipping ble mye å ta innover seg da Norsk Tipping påskeaften ringte Supertrekning-vinneren fra Modum.  

– Det er rett og slett for gærn’t, gjentok han begeistret.

Han hadde levert vinnerkupongen kun timer før Lotto-trekningen hvor han da altså endte opp som millionær. 

– Nei, dette var gøy. For en påskehilsen! Jeg har ikke noen planer for premien på stående fot, men noe skal jeg da absolutt finne på, lovet han fornøyd. 

Idet han skulle til å legge på, høres en kvinne i bakgrunnen: 

– Har du vunnet 1 million kroner?! 

Skeptisk mor til sommervinneren fra nord

Årets andre Supertrekning gikk av stabelen 25. juni der vi trakk 29 ekstra Lotto-millionærer. Blant vinnerne var en mann i 30-årene fra Troms og Finnmark, der moren irriterte seg over en vinner i deres område - før hun fikk beskjeden om at den ene vinneren var sønnen.

Mann i 30-årene
På det tredje forsøket fikk vi tak i mannen fra Troms og Finnmark.

– Herregud, det er så sprøtt. Jeg har ventet på at dere skulle ringe opp igjen sier mannen glad. Nordlendingen fortalte at han var sammen med familien og at de allerede hadde startet feiringen.

– Vi har allerede sprettet sjampanjekorken i taket, smålo mannen. Han fortalte videre at de så sendingen på tv og at moren kommenterte den ene vinneren fra deres nabolag.

– Mamma ble sint her fordi det var så mange vinnere på et sted – og så var det en tulling fra nord som viste seg å være meg, lo den ferske vinneren glad.

Familien jublet og brølte i bakgrunnen mens vi snakket med den ferske millionæren, som kunne fortelle at de brølte enda høyere da de forstod at han hadde vunnet 1 million kroner.

– Jeg klarer nesten ikke å stå eller tenke på hva jeg skal gjøre med pengene. Mulig det blir noe fint på familien også. Lillebror ønsker seg blant annet en spesiell klokke, men vi får se, sa han lurt.

– Dette gjorde virkelig helgen min. Det blir en bra helg, avsluttet den nybakte millionæren glad.

Hysterisk glad samboer hos høstvinneren Lars Christensen

Forrige Supertrekning var nøyaktig to måneder før årets siste - 17. september. I tillegg til askimingen Lene Tvenge ble 34 heldige nordmenn oppringt fra Norsk Tipping denne septemberkvelden med budskapet om at de alle hadde vunnet 1 million kroner.

Bæringen Lars Christensen og en kvinne i 70-åra fra Kvinnherad var blant de heldige denne kvelden. Christensen ekstremt glade samboer og stemningen det ble i en stue på Vestlandet denne lørdagen er blant vinnerne vi husker best.

Lars Christensen (72) fra Bærum

– God dag! svarte en svært blid Bærums-kar da Norsk Tipping ringte lørdag kveld. Christensen hadde fått med seg at det var Supertrekning, og det ble full jubel da vi kunne gratulere han som en av vinnerne. Så fort premien var bekreftet, skrek samboeren ut i bakgrunnen, mens Christensen selv lo godt. 

– Jeg har sagt det til samboeren min: en dag vinner jeg også, lo Christensen. 

– Det er helt nydelig. Jeg kan nesten ta fri resten av året, jeg nå, strålte han. 

– Jeg må nesten gå og roe ned samboeren min nå, avsluttet Christensen, mens samboeren fortsatte å le og grine i bakgrunnen.

Kvinne i 70-åra fra Kvinnherad

Maken til stemning som den som utspant seg i ei stue på Vestlandet sent denne lørdagskvelden, kan man bare drømme om når man ringer vinnertelefoner fra Hamar. Den inneholdt alt: Skepsis, fornektelse, glede, jubelhyl, sjokk, gråt og ikke minst takknemlighet for en drøm som gikk i oppfyllelse.

Den eldre kvinnen hadde vært i selskap, og syntes ikke hun kunne prioritere å besvare oppringingen fra et nummer hun ikke dro kjensel på. Utpå kvelden hadde det derimot begynt å svirre et rykte om at det var en vinner fra Kvinnherad som hadde vunnet i Supertrekning, og interessen ble rettet mot de to ubesvarte anropene på mobilen.

Da Norsk Tipping ringte tredje gang, var det dermed ikke nødvendig å vente lenge før det kom et svar i andre enden.

– Jeg er helt i hundre her, sprudlet den glade vinneren – før hun la til: – Nå skal jeg ringe barna mine og si at jeg har blitt Lotto-millionær!

Fem kjappe om Supertrekning

Lurer du på hva Supertrekning er og hvordan du deltar? Her får du fem kjappe svar på hvordan denne ekstratrekningen fungerer og hvordan man deltar. 

  • Supertrekning inntreffer fire ganger hvert år – til påske, sommer, høst og jul.

  • I disse trekningene trenger man ingen rette tall for å vinne. 

  • Det er ca. 40 ekstra vinnere som trekkes ut i årets siste Supertrekning lørdag 17. desember. Disse trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning (17. september).

  • I trekningen vil du ha like mange lodd i hatten som antall rekker du har spilt siden lørdag 17. september.

  • Supertrekningen er i tillegg til den vanlige Lotto-trekningen. Det betyr at du også kan bli millionær dersom du får sju rette denne kvelden.

Her kan du sjekke hvor mange deltakelser du har i årets siste Supertrekning

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler