oddsen

Klassiker i vente: Blir det 1985-reprise for ubeseirede LSK?

Serieleder Lillestrøm har vært skarpe i år og står uten tap etter ti kamper. Søndag kommer bortesvake Rosenborg med Kjetil Rekdal bak roret på besøk.

TOPPLAG: Geir Bakke og Petter Myhre har fått skikkelig sving på LSK. Her i samtale med Gjermund Åsen som møter gamleklubben Rosenborg søndag.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:16. juni 2022Endret:3. januar 2023

Forrige gang Lillestrøm var ubeseiret etter ti kamper i Eliteserien var i 1985. Også da møttes Lillestrøm og Rosenborg på Åråsen i den 11. serierunden. Da vant Lillestrøm 3-0. Joar Vaadal (2) og André Krogsæter sto for scoringene. (kilde: lsk.no).

På de siste fem møtene på Åråsen har Lillestrøm vunnet én (2021), to har endt uavgjort (2018), mens Rosenborg har to seire (2016 og 2017). Da Lillestrøm vant 2-0 i fjor, var det de tidligere RBK-spillerne Gjermund Åsen og Pål André Helland som scoret målene. 

Kanarifuglene er det eneste laget som står med bare trepoengere på hjemmebane. Jerv, Haugesund, Aalesund, Sarpsborg og Vålerenga er alle sendt hjem med tap. LSK har 10-0 i målforskjell på Åråsen etter fem hjemmekamper. Søndag kommer altså Kjetil Rekdal og Rosenborg til Åråsen for å prøve å stoppe Lillestrøms imponerende rekke uten tap.

Rosenborg har kun én seier på fremmed gress denne sesongen. Den kom i forrige serierunde mot Vålerenga (5-0). Før det hadde trønderne tre uavgjort og ett tap.

GAMLE HELTER: André Krogsæter (t.v) og Joar Vaadal (her avbildet etter cupfinaleseieren mot Vålerenga i 1985) scoret målene da Lillestrøm og Rosenborg møttes på Åråsen i seriekamp i 1985. (Foto: NTB)

VIF svake borte

Søndagens kveldskamp er Aalesund hjemme mot Vålerenga. De nyopprykkede sunnmøringene har plukket greit med poeng og er på femteplass før helgens runde. Hjemme har tangotrøyene to seire, én uavgjort og ett tap. Vålerenga har én seier på seks forsøk på bortebane og er på 11. plass før helgens runde-

To nyopprykkede lag møtes på Sørlandet søndag. Jerv får besøk av HamKam. Jerv ligger nest sist, mens HamKam har to poeng mer og ligger to plasser foran.

Jerv har to seire, én uavgjort og to tap hjemme. HamKam har ikke vunnet på bortebane denne sesongen.

Første seier?

Kristiansund er det eneste laget som står uten seier denne sesongen. De har én uavgjort og seks tap. Kristiansund har spilt færre kamper enn de andre lagene siden de fikk kampene mot Sandefjord og Tromsø utsatt på grunn av sykdomsutbrudd.

Kristiansund får besøk av Bodø/Glimt lørdag ettermiddag. Fjorårets seriemester Glimt har én seier på sine fem siste kamper.

Lørdag: 

Søndag:

 

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler