oddsen

Haaland & Co. bør vinne mot Tottenham for å henge med i tittelkampen

Med én kamp mindre spilt, har Arsenal fem poengs forsprang på Manchester City i toppen av Premier League. Med andre ord bør Erling Braut Haaland og de blå slå Tottenham på søndag – hvis drømmen om ligagull fortsatt skal leve.

SNUDD PÅ TI MINUTTER: Forrige gang Man. City og Tottenham møttes, ble stillingen snudd fra 0-0 til 2-2 på under ti minutter.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:3. februar 2023

Arsenal topper tabellen i Premier League, fem poeng foran Manchester City. Lørdag spiller Arsenal mot Everton, et av lagene med flest tap i år. Manchester City reiser søndag til Nord-London der de møter Tottenham, som kjemper om en plass blant topp fire.

Fire mål på under ti minutter i forrige kamp

Søndag kl. 17.30 er avspark for denne rundens kanskje største fotballoppgjør når Tottenham tar imot Manchester City hjemme på Tottenham Hotspur Stadium.

Det er bare tre uker siden forrige gang de to lagene møttes i Premier League. Da gikk Tottenham til pause med 0-2 ledelse etter to raske scoringer. I 2. omgang våknet de lyseblå for alvor, og etter åtte spilte minutter var stillingen 2-2. Vondt ble likevel til verre for Tottenham – som slapp inn ytterligere to mål før kampslutt. Manchester City vant dermed 4-2.

Runder han 200 mål?

Tottenham har totalt elleve seiere denne sesongen, og ligger på 5. plass på tabellen - rett utenfor topp fire. I spillertroppen er blant annet Harry Kane som ligger på 2. plass over ligaens toppscorere - kun slått av Manchester Citys Erling Braut Haaland. Kane har scoret til sammen 199 mål i Premier League. Scorer han mot City, blir han en av kun tre spillere som har scoret over 200 mål i Premier League.

Tottenham har tapt tre av sine siste fem kamper i Premier League. I de fem siste hjemmekampene har «Spurs» sluppet inn minst to mål og det første målet. De har også fått kritikk for å ha spilt slurvete defensivt, både i mål og forsvar.

City bør vinne for å holde tritt med Arsenal

Fjorårets Premier League-vinner Manchester City ligger på 2. plass på tabellen, fem poeng bak serieleder Arsenal. Ved avspark søndag ettermiddag kan avstanden ha økt til åtte poeng, ettersom Arsenal møter Everton lørdag formiddag. Manchester City bør derfor vinne mot Tottenham for å holde tritt med ligalederen og sørge for at avstanden ikke blir for stor.

Manchester City har også spissen som troner over Kane og øverst på listen over Premier Leagues toppscorere denne sesongen - Erling Braut Haaland. Nordmannen har spilt i 19 av Manchester Citys 20 kamper og scoret 25 mål.

På Oddsen er Manchester City favoritt til å vinne helgens storkamp med en odds på 1.70. Oddsen på uavgjort er 4.00, mens oddsen på Tottenham-seier er 4.30. (Husk at oddsen kan endre seg frem til kampstart).

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Serieleder Arsenal møter et «nytt» Everton

Arsenal ligger fortsatt på toppen av tabellen i Premier League og har før lørdagens kamp fem poengs ledelse ned til Manchester City. Everton har elleve tap så langt denne sesongen og ligger i motsatt ende av tabellen - nest nederst. Lørdag møter serielederen et Everton lag med ny manager, og kanskje også ny motivasjon og et nytt spillemønster?

Forrige gang de to lagene møttes i Premier League var i mai i fjor. Da var Arsenal det desidert beste laget og vant 5-1.

Arsenal kan ta ligaseier nummer 100 over Everton

På sesongens 19 Premier League-kamper har Arsenal totalt 16 seiere, to uavgjort og kun ett tap. Med sine 16 seiere er «The Gunners» den mestvinnende klubben i sesongens Premier League. Kaptein Martin Ødegaard, er den Arsenal-spilleren med flest mål (åtte).

Arsenal har imponert stort denne sesongen med sin høyintensitetsstil og hensynsløse angrepsfotball. Med seier lørdag vil Arsenal ta sin ligaseier nummer 100 over Everton og samtidig legge press på Manchester City på 2. plass. «The Gunners» har ikke tapt i Premier League siden 4. september i fjor og kan lørdag fortsette den prestisjefulle kamprekken sin uten tap.

Kun målforskjell holder Everton fra sisteplassen

Til tross for å ha spilt en kamp mer enn Arsenal, har Everton mindre enn en tredjedel av poengene til lørdagens motstander og ligger på en 19. plass. I dag er målforskjellen det eneste som holder Everton fra jumboplassen på tabellen. Forrige gang «The Blues» vant en kamp i Premier League var i oktober i fjor. Siden har de tapt seks kamper og spilt to uavgjort.

For under en uke siden, mandag 30. januar kom nyheten om at Everton har fått ny manager, Sean Dyche. Dyche har vært manager i Premier League siden 2011 og sørget blant annet for at sin forrige klubb, Burnley rykket opp til Premier League på tre sesonger.

På Oddsen er Arsenal favoritt til å ta seieren med en odds på 1.40. På uavgjort er oddsen 4.50, mens seier til Everton har en odds på 7.65.

Helgens Premier League-kamper

Fredag

Chelsea - Fulham kl. 21.00

Lørdag

Everton - Arsenal kl. 13.30

Wolverhampton - Liverpool kl. 16.00

Manchester United - Crystal Palace kl. 16.00

Brighton - Bournemouth kl. 16.00

Brentford - Southampton kl. 16.00

Aston Villa - Leicester kl. 16.00

Newcastle - West Ham kl. 18.30

Søndag

Nottingham Forest - Leeds United kl. 15.00

Tottenham Hotspur - Manchester City kl. 17.30

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler