oddsenfantasytipping

Manchester Uniteds eneste mulighet for et trofe

Manchester United ligger dårlig an til å ta ligagull og er allerede ute av Champions League. Onsdag spiller de åttedelsfinale i FA-cupen, den eneste turneringen der de fortsatt har en realistisk sjanse.

SLUTTSPILL: Denne uken starter sluttspillet i FA-cupen, når åttedelsfinalene skal spilles.Alphaspirit
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:27. februar 2024Endret:28. februar 2024

Denne uken spilles åttedelsfinalene i det engelske cupmesterskapet – FA-cupen.

Turneringen er verdens eldste fotballturnering, der 729 engelske lag er med i i 2023/2024-sesongen. Nå skal 16 lag reduseres til åtte. Det er egentlig sju plasser igjen, siden Coventry City er allerede videre, etter 5-0-seieren mot Maidstone United FC mandag.

Arsenal har vunnet cupmesterskapet flest ganger med sine 14 troféer, mens Manchester City vant turneringen for sjuende gang i fjor og er regjerende mestere.

Tirsdag tok Leicester, Newcastle og Manchester City seg videre. Onsdag blir det klart hvem som tar de fire siste kvartfinaleplassene.

Kalddusj i forrige ligakamp

Manchester United fikk en tøff start på årets sesong, der de tapte tolv av sesongens 24 første kamper. Etter nyttår så trenden ut til å ha snudd for United, som vant seks av årets sju første kamper.

I helgens ligakamp fikk United en kalddusj da de tapte 2-1 hjemme mot Fulham. «De røde djevlene» lå lenge under 1-0, før de utlignet i kampen 89. minutt. Gleden var kortvarig, ettersom Iwobi sendte Fulham tilbake i ledelsen ett minutt senere.

United ligger på 6. plass på tabellen i Premier League, åtte poeng bak Aston Villa på fjerdeplass.

Eneste realistiske trofe

Før jul røk de ut av Champions League, etter å ha endt sist i sin gruppe i gruppespillet. Nå risikerer de å ikke få en plass i turneringen neste år.

For Manchester United ligger FA-cupen an til å bli den eneste turneringen der de fortsatt har en sjanse til å vinne et trofe.

«De røde djevlene» har vunnet FA-cupen tolv ganger tidligere – sist i 2016. I fjor tok de seg til finalen, der de tapte mot byrival Manchester City.

United er klare for åttedelsfinale i FA-cupen der de møter Nottingham Forest.

Onsdag 20.45: Nottingham Forest - Manchester United, kampen på Oddsen

Ti av de 14 oppgjørene har endt med United-seier. Forrige gang de to møttes var i slutten av desember. Da var det Forest avsluttet året på best mulig måte og 2-1. Seieren er Forest andre seier over Manchester United noensinne.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Kjemper mot nedrykk

Nottingham Forest kommer fra et blytungt ligatap mot Aston Villa. I løpet av kampens første 39 minutter slapp Forest inn tre mål. Rett før pause scoret Niakhaté kampens første mål for Forest, før Gibbs-White scoret tre minutter ut i andreomgang. Kampen endte 4-2 til Villa.

På tabellen i Premier League ligger Forest på 17. plass – fire poeng fra nedrykksplass.

Forest har kun vunnet tre av de siste ti kampene sine. En av seierne kom etter straffekonkurranse, mens den andre kom etter ekstraomganger.

Onsdagens kamper fra FA-cupen er på Midtukekupongen, hvor Bonuspotten er på ca. 3,1 millioner.

LES OGSÅ: Siste mulighet på Bonuspotten.

Til åttedelsfinale etter to omkamper

Forest måtte spille omkamp i FA-cupkampen mot Blackpool, ettersom den første kampen endte uavgjort. Også i den andre kampen var stillingen uavgjort etter ordinær tid, men fem minutter ut i andre ekstraomgang scoret Forest.

Mot Bristol City i forrige runde endte det også uavgjort. I omkampen var det målløst etter ordinær tid og ekstraomganger, før Forest vant oppgjøret på straffer.

Ukens kamper i FA-cupen

Tirsdag

Bournemouth - Leicester kl. 20.30

Blackburn - Newcastle kl. 20.45

Luton - Manchester City kl. 21.00

Onsdag

Chelsea - Leeds kl. 20.30

Wolverhampton - Brighton kl. 20.45

Nottingham Forest - Manchester United kl. 20.45

Liverpool - Southampton kl. 21.00

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler