oddsen

Medalen før England - Norge: - De må grave dypt

- Dette blir en kraftanstrengelse, sier tidligere landslagsspiss Linda Medalen før kveldens EM-kamp mellom England og Norge.

MER JUBEL?: Julie Blakstad scoret mot Nord-Irland. I kveld står England på motsatt banehalvdel.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:11. juli 2022Endret:3. januar 2023

Norge innledet EM med å vinne 4-1 over Nord-Irland torsdag. Caroline Graham Hansen, Frida Maanum, Guro Reiten og Julie Blakstad scoret for Norge.

England - Norge på Oddsen

I kveld venter EM-vertslandet England på et smekkfullt stadion i Brighton. England slo Østerrike 1-0 i sin åpningskamp etter scoring av Beth Mead i kampen som ble spilt på foran 68 871 tilskuere på Old Trafford. På Oddsen er det England som er favoritter. Det er 1,50 på England, 4,20 på uavgjort og 6,10 på seier til Norge.(Oddsen kan endre seg frem til kampstart).

Tidligere landslagshelt Linda Medalen synes England måtte slite mer mot Østerrike enn hun trodde på forhånd.

- Jeg er overraska over hvor godt Østerrike hang med mot England. Det var ingen enveiskjøring. Enten var Østerrike veldig bra, eller så er ikke England helt på topp ennå, sier Medalen. 

KLARE: Tuva Hansen (t.v), Maria Thorisdottir og Norge møter England klokken 21.00 i kveld. Foto: Bildbyrån

- Må jobbes knallhardt

Medalen mener spesielt én ting blir viktig mot England i kveld for at Norge skal kunne ta poeng, og kanskje stikke av med seieren.

England - Norge på Oddsen

- De må være strenge defensivt og ligge tett i leddene. Utfordringen kan bli å skape nok sjanser. Jeg håper Norge tar vare på overgangsspillet sitt, for de har spillere på topp som har kvaliteter til å sette ballen i mål, sier Medalen før hun påpeker:

- Det blir viktig å tørre å holde ballen i laget. Dette blir en kraftanstrengelse. Det må jobbes knallhard både offensivt og defensivt. Det blir utmattende, og det må de klare å stå i. De må grave så dypt som de ikke har gjort før, sier Linda Medalen.

FØLGER MED: Linda Medalen gleder seg til fortsettelsen av EM og skal selvsagt se England - Norge i kveld.

- Nesten frysninger

Hun har fått med seg det meste av EM så langt og er mektig imponert over det Frankrike viste i førsteomgangen mot Italia søndag kveld.

- Førsteomgangen ga meg nesten frysninger. Det er noe av der råeste jeg har sett. Snakk om hurtig spill. Frankrike hadde ingen svake ledd. Jeg synes Tyskland var gode, men jeg skvatt tidlig da jeg så Frankrike. Da koste jeg meg skikkelig. De lagene der gir meg virkelig håp for kvinnefotballens fremtid, sier Linda Medalen.

 

SPENTE: Ada Hegerberg og Martin Sjögren i samtale på søndagens trening i Brighton. Foto: Bildbyrån

- Kul opplevelse

Guro Reiten er én av flere norske spillere i engelsk Women's Super League og spiller jevnlig mot flere av de engelske stjernene. 

- Det blir en kul opplevelse mot et bra fotballag. De har kanskje også litt mer press på seg enn det vi har. Vi kan gå ut på der og kose oss, sier Guro Reiten før kampen mot vertslandet.
- Det har vært veldig god stemning i gruppa etter en god start. Vi har sett på England og lagt en plan, sa Reiten til fotball.no søndag.

I kveld klokken 21.00: England - Norge (NRK1)

England - Norge på Oddsen

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler