flax

Så mange ble Flax-millionærer i 2019 - og her bor de

Over 40 personer skrapte seg frem til millionpremier på fysiske Flax-lodd i 2019. Nå er det nytt år og nye muligheter. Tenk om du skraper deg til millionær i 2020.

FLAX: Er 2020 ditt Flax-år?Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingElinBjørnPublisert:16. desember 2019Endret:2. januar 2023

Vi har 2020 foran oss og bak skrapefeltet på våre Flax-lodd skjuler det seg nye millionpremier. 2019 har gitt håpefulle spillere vinnerglis og grunn til å juble. Nå gleder vi oss til nye vinnerhistorier og nye Flax-millionærer.

Skrap Flax-lodd her.

44 millionvinnere i 2019

I løpet av 2019 har 44 personer* vunnet 1 million kroner eller mer på de ulike Flax-spillene. Og det er kun på fysiske lodd kjøpt i butikk eller kiosk. Totalt ble det skrapt frem cirka 60 millioner premiekroner på fysiske Flax-lodd i 2019. Regner vi med de som har spilt på mobil, kan man nesten doble denne summen. Millionene ble fordelt over hele landet og delingen av millionvinnere på fysiske Flax-lodd ser slik ut:

Dette er fordelingen av millionpremier på Flax i 2019 - og de er fordelt etter fylkesstrukturen vi hadde da:

 1. Hordaland: 5 millionvinnere

 2. Buskerud: 5 millionvinnere

 3. Vestfold: 4 millionvinnere

 4. Akershus: 4 millionvinnere

 5. Trøndelag: 4 millionvinnere

 6. Møre og Romsdal: 3 millionvinnere 

 7. Rogaland: 3 millionvinnere

 8. Telemark. 2 millionvinnere

 9. Finnmark: 2 millionvinnere

 10. Oppland: 2 millionvinnere

 11. Oslo: 2 millionvinnere

 12. Nordland:2 millionvinnere

 13. Østfold: 2 millionvinnere

 14. Sogn og Fjordane: 1 millionvinner

 15. Hedmark: 1 millionvinner

 16. Vest-Agder: 1 millionvinner

 17. Aust-Agder: 1 millionvinner

*Tallene er hentet 3. januar 2020 og gjelder kun fysiske Flax-lodd.

Ble millionær på julaften

En av de som preget statistikken var en Bodø-mann i 20-årene, som ble millionær på selveste julaften. Han feiret jul med familien på tradisjonelt vis, og hadde hatt en fin kveld med god mat og gaver. Men en forkjølelse gjorde at han vurderte å finne senga tidlig.

- Jeg var egentlig i ferd med å ta kvelden, men så tenkte jeg det var greit å skrape MillionFlax-loddet jeg hadde fått av tante og onkel først. 

Med familiemedlemmene rundt seg skrapte han loddet, der det altså åpenbarte seg tre millionsymboler. Bodø-karen forteller at det ble en ganske spesiell stemning i stua.

LES MER:Mann i 20-åra skrapte seg til millionær på julaften

25 kroner kan bli til millioner

Skjulte det seg Flax-lodd under juletreet ditt? Eller har du en ferdigskrapt Flax-julelakalender liggende? Sjekk nøye etter om det skjuler seg en premie i skrapefeltet og ikke glem å ta de med på butikken for å hente ut premie. Selv et lodd med 25 kroner i gevinst kan ende med millionpremie. Det fikk en mann fra Buskerud erfare, da han fant igjen et Flax-lodd i skapet.

- Det er lenge siden jeg vant på det. Jeg så tilfeldigvis at det lå i skapet og tenkte jeg kunne ta det med meg på butikken og bytte det til et nytt lodd. Først kjøpte jeg gave til pakkekalenderen til barnet mitt, så byttet jeg inn loddet til et nytt MillionFlax-lodd. Jeg skrapte loddet så fort jeg kom hjem. Jeg så det var gevinst på 1 million kroner. Først trodde jeg det var et det var en bløff, at noen hadde tullet med meg, så jeg måtte reise tilbake butikken og få bekreftet at jeg hadde vunnet, forteller mannen.

Det lønner seg altså å kikke i skuffer og skap. Kanskje du finner et lodd med gevinst som kan bli til noe stort?

LES OGSÅ:Fant glemt lodd i skapet - rett etterpå ble han millionær

Skrap frem dine drømmer for 2020

Har du lyst til å bli med på MillionFlax-spenninga? For 25 kroner kan du kanskje realisere noen drømmer i løpet av det nye året. MillionFlax har fått ny drakt og du finner de i kiosk/butikk, eller kan du skrapte lodd digitalt. Tenk om det dukker opp tre like på akkurat ditt lodd! Da er det bare fantasien som setter grenser.

MILLIONFLAX I NY DRAKT: Se etter disse loddene i butikk/kiosk eller skrap MillionFlax digitalt

Lykke til! 

(Vinnersannsynlighet toppremie MillionFlax er 1.600 000, Flax for Livet 1:1,2 mill., 50xPengedryss 1:250 000, MegaMillionFlax 1:500 000)

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

 • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

 • Antall millionærer i 2023: 44

 • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler