oddsenfantasytipping

Molde jakter første borteseier på to måneder og stor spenning i bunn

Molde har tapt fire av sine fem siste kamper, mens Rosenborg kommer rett fra sin første seier siden august. Søndag møtes de på Lerkendal.

JAKTER SEIER: Magnus Wolff Eikrem (midten), Kristian Eriksen og resten av Molde jakter seier når de gjester Lerkendal og møter Rosenborg denne helgen.Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:2. november 2023

Fjorårets sesong ble en maktdemonstrasjon av Molde, som sikret sitt femte seriegull. 25 seiere på 30 kamper resulterte i 78 poeng etter endt sesong – 22 poeng mer enn Rosenborg på tredjeplass.

Verken Molde eller Rosenborg er i nærheten av å gjenta fjorårets suksess når det nå gjenstår fem kamper av sesongen i Eliteserien.

Da lagene møttes på Aker Stadion i april endte det 1-1 og med poengdeling. Molde har vunnet tre av de fire oppgjørene før det. Søndag møtes de på Lerkendal.

Søndag 17.00: Rosenborg - Molde, kampen på Oddsen

Seriens to største borteseiere

Starten på årets sesong ble ikke av det beste slaget, der Molde ikke seiret før 5. runde. Etter 26 kamper har Molde nå vunnet 13 ganger, tapt åtte og spilt fem uavgjort.

Molde ligger dermed på femteplass på tabellen. Åtte poeng bak Brann på tredjeplass og 17 poeng bak serieleder Bodø/Glimt.

I Eliteserien denne sesongen er det Molde som har de to største borteseierne. I mai vant de 4-0 mot HamKam, før de to måneder senere også slo Vålerenga 4-0.

Ikke vunnet borte på to måneder

Molde tapte overraskende 1-4 hjemme mot Tromsø forrige helg. Den regjerende seriemesteren gikk dermed på sitt tredje strake serietap og det fjerde tapet på de fem siste fem kampene.

Åtte av Moldes 13 seiere denne sesongen er på hjemmebane, mens fem er på bortebane. Forrige gang moldenserne seiret utenfor Aker Stadion var mot Haugesund i starten av september.

Molde jakter dermed sin første borteseier to måneder mot Rosenborg denne helgen.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Første seier på to måneder

Forrige helg tok Rosenborg en etterlengtet seier, da de vant 3-1 bort mot Vålerenga. Seieren i hovedstaden er Rosenborgs første siden august. Forrige seier var hjemme mot tabelljumbo Aalesund i slutten av august.

Før helgens kamp ligger Rosenborg på 10. plass på tabellen i Eliteserien – ni poeng unna kvalikplass. Trondheim-klubben har kun vunnet ni seriekamper denne sesongen, mens 11 kamper har endt med tap.

Dårligste sesong på flere tiår

Med 26 seriegull er Rosenborg den norske klubben som har vunnet den norske toppserien flest ganger. Fra 2015 til 2018 ble Rosenborg seriemestere fire sesonger på rad.

De siste ti årene har Rosenborg kjempet i toppen i Eliteserien. Den dårligste plasseringen etter 2010 er femteplassen fra 2021.

Fjorårets sesong endte Rosenborg på tredjeplass etter å ha vunnet 16 av sesongens 30 kamper. Så langt denne sesongen har Rosenborg kun ni seiere.

Årets sesong er dermed Rosenborgs svakeste 1977. Den gangen rykket trønderne ned.

Spenning i bunnen

Det er ikke bare i medaljekampen det er spenning. Også i bunnen er det mye som står for flere av lag.

Aalesund er helt på bunn med 18 poeng. Sandefjord er også på nedrykk med 22 poeng. Vålerenga som ligger på kvalikplassen er bare ett poeng foran Sandefjord. Stabæk er ett poeng foran Vålerenga, mens HamKam er to poeng foran Stabæk.

Det eneste rene bunnoppgjøret denne runden er Aalesund - Sandefjord mandag kveld.

Vålerenga spiller borte mot Sarpsborg, HamKam får besøk av Viking, mens Stabæk får besøk av serieleder Bodø/Glimt.

Eliteserien 27. runde

Slik spilles helgens runde i Eliteserien.

Lørdag

HamKam - Viking kl. 18.00

Søndag

Sarpsborg 08 - Vålerenga kl. 17.00

Rosenborg - Molde kl. 17.00

Lillestrøm - Haugesund kl. 17.00

Brann - Odd kl. 17.00

Stabæk - Bodø/Glimt kl. 17.00

Tromsø - Strømsgodset kl. 19.15

Mandag

Aalesund - Sandefjord kl. 19.00

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler