oddsenfantasy

Molde kjemper for å beholde plassen – Bodø/Glimt kan bli gruppevinner

Molde møter den tyske serielederen i siste kamp i gruppespillet i Europa League. Bodø/Glimt møter flere nordmenn og kjente fjes hos Club Brugge i Conference League.

KAMPEN OM EUROPASPILL: Kristian Eriksen (t.v) og Molde kjemper om en plass videre i Europa League. Amahl Pellegrino og Bodø/Glimt er allerede sikret en topp to plassering i sin gruppe i Conference League.Foto: NTB
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:13. desember 2023

Torsdag spilles de sistekampene i gruppespillet av sesongens Europa League og Conference League.

Molde får tøff motstand i sin siste og avgjørende kamp borte mot den tyske serielederen Bayer Leverkusen.

Europa League på Oddsen

Bodø/Glimt er allerede sikret en plass blant topp to og møter gruppens sterkeste motstander, «norsk-belgiske» Club Brugge.

Conference League på Oddsen

Molde og Glimt kan begge ende i Conference League

De åtte gruppevinnerne i både Europa League og Conference League går til åttedelsfinalene i hver av turneringene.

Gruppetoerne i Europa League møter gruppetreerne fra gruppespillet i Champions League i en utslagsrunde, der vinnerne fra hver av kampene sikrer seg en plass i åttedelsfinalen av Europa League.

Gruppetoerne i Conference League møter de åtte lagene som kom på tredjeplass i sin gruppe i Europa League. Også de møtes i en utslagsrunde, der vinneren er sikret videre spill i Conference League, mens taperen er ute.

Dersom Molde havner på tredjeplass i sin gruppe i Europa League, og Bodø/Glimt tar andreplassen i sin Conference League-gruppe, kan de to norske lagene møte hverandre i en utslagsrunde og senere i sluttspillet.

Ferske norgesmestere

Molde dominerte i Norge forrige sesong og sikret seg et overlegent seriegull.

I år har det ikke gått like bra for moldenserne som avsluttet sesongen på femteplass, etter 15 seiere, seks uavgjort og ni tap på sesongens 30 seriekamper.

I helgen møtte de årets seriemester Bodø/Glimt i cupfinalen. En scoring ett minutt før ordinær tid sørget for at moldenserne tok sitt sjette NM-gull.

Molde har to seiere i Europa League denne sesongen, begge mot svenske Häcken. Molde kan fortsatt sikre andreplassen i gruppen og ta seg til utslagsrunden. Da må de vinne mot Leverkusen, mens Qarabag taper. Hvis ikke kan de ta seg videre med uavgjort, dersom Qarabag taper.

Tap i første møtet

Molde og Bayer Leverkusen møttes for første gang i starten av oktober i gruppespillets andre kamp. Tyskerne vant oppgjøret 1-2 og har til nå vunnet alle sine kamper i gruppespillet. Leverkusen er derfor sikret gruppeseieren og en plass videre.

Bayer Leverkusen troner øverst på tabellen i Bundesliga, der de fortsatt har til gode å tape denne sesongen. Elleve seiere på 14 kamper har sendt de til toppen av tabellen, fire poeng foran fjorårets seriemester Bayern München på andreplass.

Torsdag 18.45: Bayer Leverkusen - Molde, kampen på Oddsen

På Oddsen er det 1.33 i odds på seier til Leverkusen. Oddsen på uavgjort er 5.30, mens den er 7.50 på seier til Molde. (Husk at oddsen kan endre seg frem til kampstart).

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Kan bli gruppevinner

Bodø/Glimt sikret seg sitt tredje seriegull denne sesongen da de to runder før slutt sikret seg førsteplassen i Eliteserien – ni poeng foran Brann på andreplass.

I helgen tapte Glimt cupfinalen mot Molde, der de kunne tatt sitt første NM-gull på 30 år.

Bodø/Glimt har vunnet tre kamper i Conference League-gruppespillet. En kamp har endt uavgjort, mens den siste endte med tap. De norske seriemesterne ligger på andreplass i sin gruppe, tre poeng bak Club Brugge.

Dersom Glimt vinner gruppespillets siste kamp og slår Brugge med to mål eller mer, blir de gruppevinnere og er sikret en plass i åttedelsfinalen.

Da Bodø/Glimt og Club Brugge møttes for første kan i gruppespillets andre kamp i oktober, vant Brugge 1-0.

Flere kjente fjes i Club Brugge

Belgiske Club Brugge ligger på sjetteplass i den belgiske toppligaen etter sju seiere, seks uavgjort og fire tap på sesongens 17 kamper.

Nordmannen Ronny Deila tok over som manager i den belgiske storklubben i slutten av mai i år, men er langt fra den eneste nordmannen i Club Brugge.

Hugo Vetlesen ble en del av Bodø/Glimt høsten 2020 og vantseriegull i sin første og andre sesong i klubben.

Danske Philip Zinckernagel spilte i Bodø/Glimt fra 2018 til 2020. Zinckernagel var i likhet med Vetlesen med på å ta klubbens første seriegull i 2020.

Antonio Nusa har vært i den belgiske storklubben siden 2021 og scoret for klubben i sin aller første Champions League-kamp i fjor høst.

Torsdag 21.00: Club Brugge - Bodø/Glimt, kampen på Oddsen

På Oddsen er det 1.77 i odds på seier til Club Brugge. Oddsen på uavgjort er 4.00, mens den er 3.95 på seier til Bodø/Glimt.  (Husk at oddsen kan endre seg frem til kampstart).

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler