fantasyoddsen

Monaco Grand Prix – årets største mulighet til å stanse Red Bull-dominansen

Søndag er det duket for ikoniske Monaco Grand Prix. Klarer de øvrige teamene å sette en stopper for Red Bulls seiersrekke i trange gater og krappe svinger i glamorøse Monaco?

IKONISK GATELØP: Monaco Grand Prix er et av de mest ikoniske og spektakulære gateløpene på Formel 1-kalenderen.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:23. mai 2023Endret:25. mai 2023

Forrige ukes Emilia-Romagna Grand Prix ble avlyst etter flom i Italia. Monaco blir dermed vertskap for årets første løp på europeisk jord.

Red Bull kan ta sesongens sjette strake seier.

Under Monacos Grand Prix kan du sette opp ditt Formel 1-lag på Fantasy, der det vil være en garantipott på 50 000 kroner i premie.

Fristen for å sette opp lag er til kvalifiseringen lørdag 27. mai kl. 16:00.

Fem på rappen

På sesongens fem løp har Red Bull vunnet samtlige. Max Verstappen har vunnet tre løp, mens Sergio Pérez har vunnet to. Begge de to førerne har også to andreplasser. I førermesterskapet har regjerende verdensmester Verstappen 119 poeng, foran teamkamerat Pérez som har 105 poeng. 30 poeng bak er Fernando Alonso, foran de fire Mercedes- og Ferrari-førerne.

I Monaco kan Red Bull ta sesongens sjette seier, på like mange løp. Den krevende gatebanen har ikke rom for mange forbikjøringer. Lederen ut av sving én på åpningsrunden er den største favoritten til å vinne. Kvalifiseringen setter derfor ofte en sterk pekepinn på et mulig løpsresultat.

Monaco Grand Prix er de øvrige førerne og teamenes beste mulighet for å sette en stopper for Red Bulls dominans og seiersrekke.

Leclerc kan ta karrierens første seier på hjemmebane

Så langt denne sesongen har Mercedes, Ferrari og Aston Martin alle kjempet om å være nest best bak Red Bull. Hamilton er foreløpig den som har vært nærmest seier, etter en andreplass denne sesongen. Aston Martin-fører Fernando Alonso har til sammen fire tredjeplasser, mens Ferrari-fører Charles Leclerc har en tredjeplass fra Baku.

Leclerc har tatt pole i Monaco de to siste årene, men monegaskeren har likevel til gode å vinne et løp på hjemmebane. Både Ferrari og Aston Martin har vært nærmere Red Bull på kvalifiseringene enn i løpene denne sesongen, noe som gir håp om startspor langt fremme på grinden og ledelse fra start til mål.

På Oddsen er Max Verstappen favoritt til å vinne helgens Monaco Grand Prix med 2.10 i odds. Deretter følger Sergio Pérez med en odds på 4.00, mens seier til Charles Leclerc har en odds på 5.00. (Husk at oddsen kan endre seg frem til løpsstart).

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Ikonisk gatebane i Monte Carlos bykjerne

Monacos Grand Prix kjøres på Circuit de Monaco – en gatebane ved den kjente havnen og kasinoet i Monte Carlo. 78 runder skal kjøres på den 3.337 km lange gatebanen. En ikonisk og smal gatebane, bestående av trange passasjer og smale, vanskelige svinger.

De trange gatene gjør det imidlertid vanskeligere med forbikjøringer. Kvalifiseringen og pole position kan derfor være avgjørende for sluttresultatet. Løpet regnes som svært krevende, men er samtidig en elsket bane der førerne virkelig må konsentrere seg og bruke ferdighetene sine, og hvor nøyaktighet virkelig belønnes.

Mercedes med ny oppgradering

Mercedes har siden starten på årets sesong snakket om diverse oppgraderinger de skal gjøre for å snu den dårlige trenden. Ifølge teamsjef Toto Wolff ville de første merkbare resultatene av oppgraderingene ville være på Imola, der Mercedes skulle stille med nytt karosseri, nytt gulv og ny fjæring foran.

Ettersom Emilia-Romagna Grand Prix ble avlyst, blir det først i Monaco Mercedes kan vise frem og forhåpentligvis dra nytte av de nye oppgraderingene. Samtidig er det ikke sikkert oppgraderingene vil bli like synlige der, ettersom førerne må ha fullt fokus på kjøringen med banens unike og krevende krets, isteden for å analysere og teste oppgraderinger.

Så gjenstår det å se om endringene kan rokke ved den nærmest totale dominansen Red Bull har hatt så langt.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler