oddsenfantasy

Leclerc kan bryte vond trend i sesongens mest ikoniske løp

Charles Leclerc har tatt pole position to ganger tidligere på hjemmebane i Monaco, men han har aldri vært på pallen.

IKONISK GATELØP: Monaco Grand Prix er et av de mest ikoniske og spektakulære gateløpene på Formel 1-kalenderen.Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:23. mai 2024

Under ett sekund skilte de to beste på Imola, der det lenge så ut til at Lando Norris kunne ta igjen Max Verstappen og sikre sin andre strake Formel 1-seier.

Den regjerende verdensmesteren holdt likevel unna, til tross for at avstanden mellom de to i mål endte på under ett sekund.

Formel 1 på Oddsen

Nå står et av Formel 1s mest kjente og ikoniske løp for turen, når Monaco Grand Prix skal kjøres i bykjernen av den kjente bydelen Monte Carlo.

Sett opp ditt Formel 1-lag til Monaco Grand Prix på Fantasy her

Formel 1 i Monte Carlos bykjerne

Monacos Grand Prix kjøres på Circuit de Monaco – en gatebane ved den kjente havnen og kasinoet i Monte Carlo.

78 runder skal kjøres på den 3.337 km lange gatebanen Circuit de Monaco. En ikonisk og smal gatebane, bestående av trange passasjer og smale, vanskelige svinger.

De trange gatene gjør det vanskeligere å foreta forbikjøringer i løpet. Kvalifiseringen kan derfor være avgjørende for sluttresultatet, men de forskjellige lagenes strategi underveis vil også være vesentlig.

Løpet regnes som svært krevende, men er samtidig en elsket bane der førerne virkelig må konsentrere seg og bruke ferdighetene sine, og hvor nøyaktighet virkelig belønnes.

Vond forbannelse på hjemmebane

Charles Leclerc har vært best i kvalifiseringen og startet fra pole i Monaco to ganger, men monegaskeren har fortsatt til gode å vinne et løp på hjemmebane.

Både i 2021 og i 2022 tok Leclerc pole. I 2021 fikk han problemer med bilen etter kvalifiseringen, og kom derfor ikke til start i løpet dagen etter. Året etter endte han på 4. plass.

Også i 2019 måtte Leclerc bryte løpet etter bare 16 runder. Årets før, da som Sauber-fører, måtte han bryte etter 70 runder.

I fjor endte han på 6. plass, mens den beste plasseringen er 4. plassen fra 2022.

Forrige gang Ferrari vant i Monaco, var med Sebastian Vettel 2017.

Formel 1 på Oddsen

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Kan ta sin 60. seier

Max Verstappen er regjerende verdensmester tre år på rad og vant 19 av fjorårets 22 løp. I år har nederlenderen fått mer konkurranse fra de andre teamene, og har etter sju løp vunnet fem.

Det til tross, nederlenderen er den føreren med klart flest seiere de siste to årene og kan i helgen ta sin 60. seier i Monaco Grand Prix.

Verstappen har vunnet i Monte Carlo to ganger tidligere – først i 2021 og senest i fjor.

I de siste åtte løpene har Verstappen også vært best i kvalifiseringen og startet fra pole position.

Under ett sekund bak Red Bull

Etter fjorårets maktdemonstrasjon, var Red Bull storfavoritter før årets sesong, etterfulgt av Ferrari og Mercedes.

Red Bull-teamets største utfordrer i sesongens sju første løp har imidlertid vært en helt annen, nemlig McLaren.

I kun ett av årets sju løp har Red Bull vært utenfor pallen. Ferrari vant med Carlos Sainz i Australia, og har hatt minst en fører blant topp tre i alle løp bortsett fra i Kina.

Lando Norris har vært på pallen i fire av årets løp. Første helgen i mai tok briten karrierens første Formel 1-seier, da han vant Miami Grand Prix. På Imola to uker senere kjørte han i mål kun 0.725 sekunder bak Verstappen.

Mercedes beste plassering i 2024 er George Russells 5. plass i Bahrain.

Vinnersjanse Fantasy 1: antall deltakelser

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler