oddsen

Myrhol: Derfor lever håpet om semifinale

Tidligere landslagskaptein Bjarte Myrhol deler sine tanker om det norske semifinalehåpet før hovedrunden.

HÅPET ER IKKE UTE: Bjarte Myrhol tror fortsatt at håndballgutts kan ta seg til en semifinale.
Forfatterbilde Norsk TippingBjarteMyrholPublisert:20. januar 2022Endret:3. januar 2023

Det ble dessverre ikke den innledende runden vi hadde håpet på for Norges del. Tror ikke det er mange som er uenig med meg når jeg sier at toppspillet har uteblitt så langt.

Første kamp endte i en trygg og god seier mot Slovakia. Kamp to endte i et blytungt tap mot Russland, og så løsnet det heldigvis utover i andre omgang mot Litauen. 

Håndball-EM på Oddsen.

Hvis vi skal lete etter lyspunkter, så peker Sagosens formkurve oppover. Reinkinds førsteomgang mot Litauen var av høy klasse og kantspillerne har stort sett levert fine prestasjoner. Jeg er sikker på at Berge ønsker flere utspill til kantene våre. Bergerud startet rufsete, men avsluttet meget sterkt mot Litauen etter en mild hjernerystelse i åpningskampen.

Veien videre er grei, alle lag må sannsynligvis slås for å nå semifinale. Norge er i gruppe 2, den «lette» pulja, sammen med Tyskland, Spania, Russland, Sverige og Polen.

Det er to grunner til at jeg er optimistisk. 

  1. Motstanden er overkommelig. 

  2. Det er kun to år siden det samme norske laget feide disse motstanderne av banen. 

Spilleplanen ser også fin ut. Starter mot Polen, så Tyskland, Spania og Sverige. Må vel være lov å drømme om en ren «kvartfinale» mot Sverige i siste kamp.

Polen er det svakeste laget i gruppa, og den kampen bør Norge vinne greit. Tyskland har hatt masse av forfall, men har vunnet alle tre innledende kamper. Er imponert over høyresiden i angrepet med Häfner, Steinert og Kastening. Slik jeg forstår er alle ute med korona. Ellers ser Golla ut til å finne formen på streken. Om Tyskland spiller videre i dette EM er høyst usikkert. 

OPPDATERT: Norge vant torsdagens kamp mot Polen 42-31, og fredagens kamp mot Tyskland 28-23.

Spania spiller helt som forventet, en fantastisk teknisk og pen håndball. Selv uten de største enkeltstjernene vinner de kamp etter kamp. Hvis jeg husker riktig har ikke Spania tapt en EM-kamp siden 2016, og vant mesterskapet både i 2018 og 2020. Er et av de lagene som har tydeligst konsept, og det vinner de mange håndballkamper på. Vinner de åpningskampen mot Tyskland, noe jeg tror de gjør, kan de omtrent spasere inn i semifinalen. Spania har dessverre et mildt sagt godt tak på Norge.  

Sverige har, i likhet med Norge, haltet. Var meget nærme å bli slått ut i en thriller av en kamp mot Tsjekkia. Glenn Solberg etterlyser bedre kontringsspill, og det gjør jeg også. Har på papiret en meget sterk tropp, mangler bare en keeper i verdensklasse. Når det er sagt kan Andreas Palicka finne på å stenge helt, men stabiliteten mangler etter en rufsete sesong i Rhein-Neckar Löwen. 

Jim Gottfridsson og Felix Claar er hjernene i laget, og står for oppbygningen av spillet. Sandell er foretrukket som høyre bakspiller og har tidvis vært god. 

Gruppe 1

Danmark ser uslåelige ut. Har vunnet tre enkle kamper, og har tillegg spart spillere. Kommer uthvilt og stappfulle av selvtillit inn i mellomrunden. Bredden i Nikolaj Jacobsens mannskap er enorm, men når kampene skal avgjøres vil nok spesielt Mikkel Hansen, Gidsel, Saugstrup spille og Landin stå i mål. Det blir en enorm overraskelse om Danmark ikke kommer til semifinale.

Frankrike gjør som Frankrike pleier å gjøre, vinne håndballkamper med 3-6 mål. Har x-faktor i Dika Mem og Fabregas. Samtidig har de hatt et generasjonsskifte på kantposisjon, som ikke ser ut til å ha påvirket franskmennene i noen som helst grad. Bunnsolid gruppespill!

Nederland har vært mesterskapets store overraskelse. Har spilt drømmehåndball anført av Kay Smits og Luc Steins. Hele laget stormer av gårde hver gang de får ballen. Trodde ikke jeg skulle si dette, men dette laget kan vinne mot alle. På vilje og samhold er ingen, kanskje bortsett fra Island, i nærheten av Nederland. Kay Smits har vært turneringens beste spiller så langt.

Island har vunnet alle sine kamper. Spiller sammen med Nederland utrolig hurtig og underholdene håndball. Har fått frem verdensklasse i høyre bakspiller Omar Ingi Magnusson, og Gisli Kristjansson er et konstant uromoment. Superstjernen Aaron Palmarsson har overraskende vært klart svakest av bakspillerne. Kantspillerne Sigvaldi Gudjonsson og Bjarki Elisson imponerer stort. Trener Gudmundur Gudmundssons Island er den heteste kandidaten til å kapre en semifinaleplass foran Frankrike eller Danmark. 

Fantasy

Under følger noen spilleranbefalinger fra Myrhol:

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler