oddsen

Myrhol vurderer semifinalene

Her er Bjarte Myrhols tanker om de semifinalene i EM.

EKSPERT: Bjarte Myrhol vurderer de to kommende semifinalene i håndball-EM.
Forfatterbilde Norsk TippingBjarteMyrholPublisert:27. januar 2022Endret:3. januar 2023

Spania – Danmark

Spania har sett svake ut i mellomspillet, og har hatt nedadgående formkurve siden seieren mot et coronarammet Tyskland i første kamp i mellomrunden. Har ettmålsseiere mot Russland og Polen, samt et klart tap til Norge i de påfølgende kampene. 

Fredag 18.00: Spania - Danmark, direkte på TV3.

Oddsen.

Har fått tilbake bakspillerne Canellas og Tarrafeta, som gjør at de har fått litt flere strenger å spille på fremover. Inn har også veteranen Sarmiento kommet, uten at Spania har blitt bedre av den grunn. Spania ser ikke ut til å ha x-faktoren som kreves for å vinne semifinalen mot Danmark.

Kantspillerne Gomez, Sole, og Fernandez er eneste posisjon Spania er sterkere enn Danmark. 

Danmark har dominert i EM så langt, men taper en dramatisk kamp mot Frankrike med ett mål. Her skal det sies at Danmark allerede var klare for semifinale, og stilte med B-rekka. 

M. Gidsel og M. Hansen er Danmarks mest betrodde og viktigste spillere. Mest imponert er jeg over Gidsel som er min MVP så langt i mesterskapet. Har scoret på vanvittige 35 av 36 skudd. I tillegg har Gidsel fått hvile i to hele kamper, og kommer både uthvilt og stinn av selvtillit inn i semifinalen. 

Keeperduellen er meget spennende. Danmark har Landin og Møller, hvor Møller overraskende nok har sett skarpest ut. Perez de Vargas og Corrales må stenge buret helt skal Spania ha mulighet. 

Alt i alt er Danmark er en enorm favoritt i den første semifinalen. 

Frankrike - Sverige  

Begge lagene sikret semifinaleplassen i mellomrundens siste minutter. I tillegg lå begge lag under med fem mål til pause. 

Fredag 20.30: Frankrike - Sverige, direkte på TV3.

Oddsen.

Frankrike har vunnet stort mot Montenegro og Nederland, men viste store svakhetstegn i kampen mot Island. I en utrolig opphenting mot Danmark viste de franske spillerne voldsom entusiasme, mot og samhold. 

Dika Mem har svingt i prestasjonene så langt, men viste klasse mot Danmark. Når det hele skulle avgjøres viste også superstjerna Karabatic at han fortsatt er til å regne med. 

Har mistet strek og formspiller Nicolas Tournat, samt Kentin Mahé med korona. Fabregas har ikke vist toppform på den franske streken så langt, men bli ikke overrasket om han leverer mot Sverige. 

Sverige har EMs beste forsvar, og har ikke sluppet inn mer enn 23 mål i noen av kampene i mellomrunden. Når førstekeeper Palicka testet positivt for korona tenkte nok mange at nå snur det, men både Thulin og Johannesson har vist høy klasse i det svenske målet. Sveriges forsvarssjef Max Darj har også vært ute med korona, og i hans fravær har Bergendahl imponert stort bakover på banen. Nå er de begge to med og bli ikke overrasket om det blir lite mål i denne kampen.

Fremover på banen er det Gottfridsson som styrer spillet. Avtalene han satt opp i slutten av kampen mot Norge viser overblikk i verdensklasse. I tillegg til mange assists er Gottfridsson farlig med sitt stående skudd, og trekker ofte to mann i fintene.

Sverige er avhengig av at Carlsbogård leverer i Felix Claar sitt koronafravær. Han har ikke imponert så langt, men toppnivået hans gjør at toppklubbene sikler etter Lemgo-spilleren. Hampus Wanne er en konstant trussel på venstrekant, både med kontringer og straffescoringer. Ekberg er tilbake fra coronasmitte, men det spørs ikke om Chrinz får fornyet tillit etter innsatsen mot Norge.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler