oddsenfantasy

Nå starter sluttspillet – Bayern og PSG er klare for hver sin åttedelsfinale

Bayern München sikter mot sitt sjuende Champions League-trofé denne sesongen. Paris Saint-Germain har vært i én finale tidligere, men aldri gått helt til topps.

SLUTTSPILL: Denne uken spilles de første kampene i sluttspillet av sesongens Champions League.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:12. februar 2024Endret:4. mars 2024

Denne uken starter sluttspillet i verdens mest prestisjefylte fotballturnering – Champions League. Åtte lag spiller den første av to kamper i åttedelsfinalen denne uken, før de resterende åtte lagene har sin første kamp neste uke.

Forrige gang Bayern München vant Champions League var i 2020 og er den klubben som har vunnet turneringen tredje flest ganger. Da de vant finalen i 2020 var det mot det franske superlaget Paris Saint-Germain, som fortsatt har til gode å vinne turneringen.

Onsdag kl. 21.00: Paris Saint Germain - Real Sociedad, og Lazio - Bayern München

Ubeseiret i Champions League

Manchester City har spilt i Champions League hvert år siden 2011 og frem til i år. Storklubben fra England har vært i tre kvartfinaler og to semifinaler, før de i 2021 tok seg til sin aller første finale og tapte.

I fjor vant den engelske storklubben Champions League for første gang i klubbens historie.

Regjerende mester Manchester City har vunnet alle sine kamper i Champions League denne sesongen. Forrige gang de tapte en kamp i turneringen var i semifinalen mot Real Madrid i starten av mai i 2022.

Før tirsdagens kamp kommer City fra ti strake seiere. I Premier League ligger de på andreplass, kun to poeng bak Liverpool med en kamp mindre spilt. I ligaen har City kun tapt tre av 23 kamper denne sesongen.

Rekordsetter og toppscorer Haaland

I fjor ble Erling Braut Haaland en del av City-laget, som kronet en tilnærmet perfekt sesong med å vinne  «The Treble» – seier i Premier League, FA cupen og Champions League.

Erling Braut Haaland satte rekord da han i fjorårets sesong ble den yngste og raskeste spilleren til å score 35 mål i Champions League. Nordmannen scoret totalt 12 mål i turneringen i sin første sesong som City-spiller og ble toppscorer.

Så langt i årets turnering har nordmannen scoret fem mål og deler førsteplassen med tre andre.

Bobb med sitt første Champions League-mål

En annen nordmann som har briljert i City-drakt denne sesongen er Oscar Bobb. Bobb har vært i Manchester City siden 2019, men der er først i årets sesong at han har fått en plass på a-laget.

20-åringen har spilt sju ligakamper og tre Champions League-kamper denne sesongen. I gruppespillets siste kamp mot Røde stjerne, scoret han kampens siste og avgjørende mål, og sikret seieren på overtid.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Toppscorer Elyounoussi

FC København avsluttet 2023 med å vinne 1-0 mot tyrkiske Galatasaray og sikret seg dermed videre avansement i Champions League. I gruppespillet spilte de også uavgjort mot Bayern München og vant mot Manchester United.

Den danske superligaen har hatt pause siden starten av desember, der laget fra hovedstaden tapte i sine to siste kamper.

Elyounoussi har scoret to mål i Champions League denne sesongen og er blant klubbens toppscorere.

Birger Meling spiller også i FC København, men har vært skadet siden midten av oktober.

Jakter klubbens første Champions League-trofé

Paris Saint-Germain er Frankrikes klart beste fotballag på herresiden og regjerende seriemestere gjennom de to siste årene.

Den stjernespekkede PSG-troppen har i mange år vært blant de beste i Europa. Likevel er det en turnering og et trofé de franske stjernene aldri har vunnet – Champions League.

De franske serielederne har deltatt i turneringen 16 ganger. De to siste årene har de blitt slått ut i åttedelsfinalen. I 2020 tok de seg hele veien til finalen, der de tapte 1-0 mot Bayern München.

På selveste Valentinsdagen er PSG verter i den første åttedelsfinalen mot Real Sociedad. De to lagene har aldri møttes tidligere.

Tredje mestvinnende

Bayern München har i likhet med PSG vært et dominerende lag i Europa de siste årene. Siden 2000 har de vunnet den tyske ligaen, Bundesliga, hele 18 av 24 ganger.

I fjor ble Bayern München ligamestere for 33. gang da tok sin ellevte strake ligaseier, noe som er rekord i europeisk fotball.

Bayern har vunnet Champions League seks ganger tidligere. Forrige gang de vant var i 2020, mens de har røket ut i kvartfinalen de tre siste årene. Det gjør Bayern til den klubben som har vunnet turneringen tredje flest ganger tidligere.

Italienske Lazio er motstander i begge lagenes første åttedelsfinale denne sesongen. De to lagene har møttes to ganger tidligere. Bayern München har vunnet begge oppgjørene.

Champions League Sluttspill

Tirsdagens kamper markerer også starten på Fantasy-turneringen «Champions League Sluttspill».

Turneringen varer gjennom hele sluttspillet og avsluttes med finalen på Wembley 1. juni.

LES OGSÅ: Slik er turneringen.

Champions League Sluttspill

Ukens kamper i Champions League

Slik spilles de fire første åttedelsfinalene i sesongens Champions League.

Tirsdag

RB Leipzig - Real Madrid kl. 21.00

FC København - Manchester City kl. 21.00

Onsdag

Paris Saint Germain - Real Sociedad kl. 21.00

Lazio - Bayern München kl. 21.00

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler