oddsenfantasy

Naboduell i semifinalen: Norge møter Danmark

Norge var tilbake på vinnersporet mot Nederland og sikret semifinaleplass i VM. Nå venter våre danske naboer i kampen om en plass i finalen.

SEMI-KLEM: Stine Bredal Oftedal (t.v), Henny Reistad og resten av de norske håndballjentene er klare for semifinale i årets håndball-VM.Beate Oma Dahle / NTB
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:14. desember 2023

De norske håndballjentene har vunnet alle sine kamper så langt i årets mesterskap, med unntak av hovedrundens siste kamp mot Frankrike.

I kvartfinalen mot Nederland var Norge tilbake på vinnersporet og vant 23-30, noe som også sikret en plass i semifinalen.

For Norge venter en naboduell mot vertsnasjonen Danmark i semifinalen. Den andre semifinalen er mellom Sverige og Frankrike.

Fredag 17.30: Danmark - Norge, kampen på Oddsen

Fredag spilles semifinalene i årets verdensmesterskap, før bronsefinalen og finalen spilles søndag kveld.

Sett opp ditt eget VM-lag på Fantasy

Reprise av fjorårets EM-finale

I fjorårets håndball-EM møttes Norge og Danmark to ganger med fire dagers mellomrom. Det første møtet var begge nasjonenes siste kamp i hovedrunden, der Danmark vant 31-29. Seieren var de danske håndballjentenes første mot de norske på 17 kamper og åtte år.

Noen dager senere møttes de i EM-finalen. Der var Norge det beste laget og vant 25-27.

I 2004 sto finalen i EM mellom Norge og Danmark. Også da endte det 27-25 til Norge.

Tre nordiske lag i semifinalen

De norske håndballjentene startet årets mesterskap mot Grønland, før de møtte Østerrike, Sør-Korea, Angola og Slovenia. Samtlige av kampene resulterte i norsk seier, før det ble tap med ett mål mot Frankrike.

I kvartfinalen mot Nederland var det lenge jevnt mellom de to lagene som fulgte hverandre tett. Ti minutter ut i andreomgangen dro Norge fra og vant til slutt 23-30.

I likhet med Norge vant også Danmark de tre første kampene i de innledende rundene av mesterskapet. I hovedrunden tapte danskene mot Japan, men sikret gruppeseier med bedre målforskjell enn Tyskland.

Danmark vant sin kvartfinale 26-24 mot Montenegro.

Vinneren av semifinalen mellom Norge og Danmark tar seg til finalen, der de møter Frankrike eller Sverige. Taperne i de to semifinalene møtes i bronsefinalen.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Norge er gullfavoritter på Oddsen

På Oddsen er det Norge som er favoritter til å vinne VM-gull. Oddsen for at Norge skal gå helt til topps er 1.90, mens den er 3.85 på at danskene sikrer gull i årets mesterskap.

I skrivende stund ser oddsen på VM-gull slik ut for topp tre:

Norge 1.90

Frankrike 2.35

Danmark 3.85

Sverige 7.60

Regjerende verdensmestere

De norske håndballjentene er regnet som et av verdens beste håndballag på kvinnesiden og går inn i årets mesterskap som regjerende verdensmestere.

I VM-finalen for to år siden slo de Frankrike og tok sitt fjerde VM-gull. Norge ble også verdensmestere i 1999, 2011, og 2015. I 2017 tok de sitt fjerde VM-sølv.

I 2022 tok håndballjentene sitt niende EM-trofé da de slo Danmark med to mål i finalen.

Norge har også to OL-gull fra 2008 og 2012, mens de tok bronse i 2020. De norske håndballjentene er allerede sikret en plass i neste års OL.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler