oddsensport

Norge jakter OL-billett, godt grunnlag for EM-kvalik og ny seier

Den første Nations League-kampen endte med skuffelse for Norge. Tirsdag venter en ny kamp, når Portugal er både vert og motstander.

MÅLSCORER: Karina Sævik scoret Norges eneste mål i den første Nations League-kampen mot Østerrike.BILDBYRÅN
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:26. september 2023

Det norske kvinnelandslaget er klare for sin andre kamp i Nations League. Tirsdag møter de norske kvinnene Portugal på Estádio Cidade de Barcelos.

Nations League er de norske kvinnenes mulighet til å sikre seg en billett til sommer OL i Paris neste sommer. Turneringen er også utslagsgivende for mulig deltakelse i EM i 2025.

Tirsdag 19.15: Portugal - Norge, kampen på Oddsen

Uavgjort og straffe-situasjon i første kamp

Norges første kamp i Nations League-turneringen ble spilt hjemme på Ullevaal fredag 22. september.

Karina Sævik scoret kampens første og Norges eneste mål i kampen etter 26 spilte minutter. I andreomgang utlignet Østerrike til 1-1, som også ble sluttresultatet.

Mot slutten av kampen fikk Guro Reiten en kraftig dytt i ryggen, noe flere norske fotballeksperter mente at var et soleklart straffespark.

Norges kamper

Totalt 16 nasjoner deltar i Nations League på nivå A og B, mens det er 19 nasjoner på nivå C. De ulike nivåene danner et ligaspill der alle møter hverandre to ganger.

A og B har fire grupper bestående av fire lag, mens C har fem grupper, der en gruppe kun består av tre lag.

Norge er med i League A og i gruppe to, der de skal møte Frankrike, Østerrike og Portugal.

Slik spilles Norges kamper:

  • Østerrike 22. september (hjemme)

  • Portugal 26. september (borte)

  • Frankrike 27. oktober (hjemme)

  • Frankrike 31. oktober (borte)

  • Portugal 1. desember (hjemme)

  • Østerrike 5. desember (borte)

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Kan sikre OL-plass

Vinneren av turneringen kåres gjennom et Nations League-sluttspill mellom de fire gruppevinnerne i League A. Turneringen vil også fungere som en kvalik til OL 2024.

De to lagene som møtes i Nations League-finalen utgjør Europas bidrag i den olympiske fotballturneringen neste sommer. I tillegg er vertsnasjonen Frankrike automatisk kvalifisert og sikret en plass.

Skulle Frankrike spille i Nations League-finalen, er det bronsevinnerne i Nations League som får OL-plass.

Sluttplasseringene påvirker gruppene i EM-kvaliken

Sluttplasseringene i kvinnenes Nations League vil påvirke og bestemme hvordan fordelingen av gruppene i EM-kvalifiseringen vil se ut våren 2024.

I likhet med Nations League, deles også EM-kvalifiseringen inn i nivå A, B og C.

Gruppevinnerne og gruppetoerne på nivå A blir værende på nivå A. Gruppevinnerne på nivå B rykker opp til nivå A. Gruppevinnerne på nivå C rykker opp til nivå B.

Gruppefirerne på nivå A rykker ned til nivå B, mens alle gruppefirerne og det dårligst rangerte treerlaget på nivå B rykker ned til nivå C.

De to lavest rangerte gruppetoerne, alle gruppetreerne og gruppefirerne blir værende på nivå C.

Gruppetreerne på nivå A og gruppetoerne på nivå B møtes våren 2024, til dobbeltoppgjør om en plass på nivå A. Taperne havner på nivå B.

De tre beste gruppetreerne på nivå B møter de tre beste gruppetoerne på nivå C til dobbeltoppgjør våren 2024. Vinneren får plass på nivå B, mens taperne havner på nivå C.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler