oddsensport

Norge jakter OL-billett, godt grunnlag for EM-kvalik og ny seier

Den første Nations League-kampen endte med skuffelse for Norge. Tirsdag venter en ny kamp, når Portugal er både vert og motstander.

MÅLSCORER: Karina Sævik scoret Norges eneste mål i den første Nations League-kampen mot Østerrike.BILDBYRÅN
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:26. september 2023

Det norske kvinnelandslaget er klare for sin andre kamp i Nations League. Tirsdag møter de norske kvinnene Portugal på Estádio Cidade de Barcelos.

Nations League er de norske kvinnenes mulighet til å sikre seg en billett til sommer OL i Paris neste sommer. Turneringen er også utslagsgivende for mulig deltakelse i EM i 2025.

Tirsdag 19.15: Portugal - Norge, kampen på Oddsen

Uavgjort og straffe-situasjon i første kamp

Norges første kamp i Nations League-turneringen ble spilt hjemme på Ullevaal fredag 22. september.

Karina Sævik scoret kampens første og Norges eneste mål i kampen etter 26 spilte minutter. I andreomgang utlignet Østerrike til 1-1, som også ble sluttresultatet.

Mot slutten av kampen fikk Guro Reiten en kraftig dytt i ryggen, noe flere norske fotballeksperter mente at var et soleklart straffespark.

Norges kamper

Totalt 16 nasjoner deltar i Nations League på nivå A og B, mens det er 19 nasjoner på nivå C. De ulike nivåene danner et ligaspill der alle møter hverandre to ganger.

A og B har fire grupper bestående av fire lag, mens C har fem grupper, der en gruppe kun består av tre lag.

Norge er med i League A og i gruppe to, der de skal møte Frankrike, Østerrike og Portugal.

Slik spilles Norges kamper:

  • Østerrike 22. september (hjemme)

  • Portugal 26. september (borte)

  • Frankrike 27. oktober (hjemme)

  • Frankrike 31. oktober (borte)

  • Portugal 1. desember (hjemme)

  • Østerrike 5. desember (borte)

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Kan sikre OL-plass

Vinneren av turneringen kåres gjennom et Nations League-sluttspill mellom de fire gruppevinnerne i League A. Turneringen vil også fungere som en kvalik til OL 2024.

De to lagene som møtes i Nations League-finalen utgjør Europas bidrag i den olympiske fotballturneringen neste sommer. I tillegg er vertsnasjonen Frankrike automatisk kvalifisert og sikret en plass.

Skulle Frankrike spille i Nations League-finalen, er det bronsevinnerne i Nations League som får OL-plass.

Sluttplasseringene påvirker gruppene i EM-kvaliken

Sluttplasseringene i kvinnenes Nations League vil påvirke og bestemme hvordan fordelingen av gruppene i EM-kvalifiseringen vil se ut våren 2024.

I likhet med Nations League, deles også EM-kvalifiseringen inn i nivå A, B og C.

Gruppevinnerne og gruppetoerne på nivå A blir værende på nivå A. Gruppevinnerne på nivå B rykker opp til nivå A. Gruppevinnerne på nivå C rykker opp til nivå B.

Gruppefirerne på nivå A rykker ned til nivå B, mens alle gruppefirerne og det dårligst rangerte treerlaget på nivå B rykker ned til nivå C.

De to lavest rangerte gruppetoerne, alle gruppetreerne og gruppefirerne blir værende på nivå C.

Gruppetreerne på nivå A og gruppetoerne på nivå B møtes våren 2024, til dobbeltoppgjør om en plass på nivå A. Taperne havner på nivå B.

De tre beste gruppetreerne på nivå B møter de tre beste gruppetoerne på nivå C til dobbeltoppgjør våren 2024. Vinneren får plass på nivå B, mens taperne havner på nivå C.

Relaterte artikler