oddsentipping

Norge jakter revansje i årets siste landskamp

I løpet av to minutter raknet det for Norge da Skottland gjestet Ullevaal i juni. Nå venter en ubetydelig kamp i EM-kvaliken, men likevel en viktig avslutning på året.

JAKTER REVANSJE: Erling Braut Haaland (t.v) og Leo Skiri Østigård var begge med i kampen mot Skottland i juni, som gikk fra seier til tap på drøyt to minutter.BILDBYRÅNVegard Grøtt
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:17. november 2023

Det ble både sjokk, raseri og skuffelse blant de norske landslagspillerne og norske fotballfans da alt raknet i sluttminuttene i EM-kvalifiseringskampen mot Skottland i juni.

Norge ligger på tredjeplass i gruppen og er mer enn tre poeng bak Spania og Skottland på topp, noe som gjør at en direkte kvalifisering til neste års europamesterskap er umulig.

I årets siste landskamp kan Norge få revansje for det frustrerende tapet fra forrige møte med Skottland.

Søndag 20.45: Skottland - Norge, kampen på Oddsen

Fra tap til seier på to minutter

Da Norge møtte Skottland til tredje kamp i EM-kvalifiseringen i juni, så lenge ut til å gå mot norsk seier. Helt på tampen ble det brått endret.

I løpet av to minutter raknet det totalt for Norge og Skottland fikk to scoringer. Kampen endte dermed 2-1 til Skottland, og gjorde at Norges sjanser for EM-spill ble ble betydelig mindre.

Kun ett tap på fem måneder

Etter tapet mot Skottland i juni, har Norge vunnet mot Kypros, Jordan, Georgia og Kypros igjen, før det ble 1-0 tap mot Spania. Torsdag vant de 2-0 mot Færøyene i årets siste hjemmekamp.

Norge har dermed kun ett tap siden forrige gang de møtte Skottland, som er nesten akkurat fem måneder siden.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Skadetrøbbel for fem spillere

En stor andel av den norske landslagstroppen har meldt forfall til årets to siste landskamper, grunnet skader.

Forrige uke ble det kjent at Osame Sahraoui, Ørjan Nyland og Antonio Nusa alle mister de kommende landskampene. Mandag kom beskjeden om at også Alexander Sørloth og landslagskaptein Martin Ødegaard melder forfall grunnet skader.

Ødegaard har ikke spilt de tre siste kampene for Arsenal, mens Sørloth pådro seg en muskelavrivning i helgens Villarreal-tap mot Atlético Madrid.

Aron Dønnum, Mohamed Elyounoussi og Viljar Myhra er hentet inn i den norske troppen som erstattere.

Norges verste kvalikstart siden 1986

Norge har ikke spilt i et mesterskap siden 2000, men en dårligere kvalikstart har de ikke fått siden 1986.

Siden da har landslaget vært gjennom 17 EM- og VM kvalifiseringer, styrt av seks forskjellige trenere. Samtlige av trenerne fikk en bedre start på kvalifiseringene enn Ståle Solbakken fikk på denne EM-kvaliken.

Norge kan komme seg til playoff gjennom Nations League og dermed sikre norsk EM-deltakelse i 2024.

Søndag 20.45: Skottland - Norge, kampen på Oddsen

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler