oddsenfantasy

Norge kan sikre kvartfinale i VM

Fortsetter de norske håndballjentene seiersrekken mot Slovenia fredag kveld, er Norge sikret en plass i kvartfinalen i VM.

FIRE PÅ RAD: Norge er ubeseiret så langt i VM og kommer fra fire strake seiere på fire kamper.Beate Oma Dahle / NTBBeate Oma Dahle
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:7. desember 2023

De norske håndballjentene er fortsatt ubeseiret etter fire spilte kamper i årets håndball-VM.

To kamper gjenstår av hovedrunden, men allerede før siste kamp kan Norge sikre seg en plass i kvartfinalen.

Fredag 20.30: Slovenia - Norge, kampen på Oddsen

Med seier mot Slovenia fredag kveld er de norske jentene klare for kvartfinale, og det før de møter gruppens sterkeste motstander, Frankrike i hovedrundens siste kamp på søndag.

Sett opp ditt eget VM-lag på Fantasy

Kan sikre kvartfinale

De to beste nasjonene fra hver av gruppene i hovedrunden går videre til kvartfinalene, som spilles tirsdag 12. og onsdag 13. desember.

Norge ligger på førsteplass i gruppen etter tre seiere i de tre siste kampene, best målforskjell og seks poeng.

Frankrike har også vunnet alle sine kamper og har seks poeng, men ligger på andreplass med dårligere målforskjell. Slovenia har to seiere og ett tap, og ligger på tredjeplass med fire poeng.

Med seier mot Slovenia i fredagens kamp, er Norge i kvartfinalen av årets VM.

Seiret med ti mål eller mer

Norge startet årets mesterskap mot Grønland. Allerede etter førsteomgang ledet Norge 19-7, før de i andreomgang økte ledelsen med ytterligere 22 mål og vant 43-11.

I mesterskapets andre kamp mot Østerrike vant Norge overlegent 28-45, før de i den siste innledende kampen vant 33-23 mot Sør-Korea.

Denne uken startet hovedrunden i VM, der Norges første kamp var mot Afrika-mesterne Angola. De første ti minuttene fulgte lagene hverandre tett, før Norge dro ifra og vant 37-19.

Slovenia vant med seks mål i mesterskapets første kamp mot Island, før de slo Angola. Mot Frankrike tapte de med fire mål, før de seiret i hovedrundens første kamp mot Sør-Korea.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Regjerende verdensmestere

De norske håndballjentene er regnet som et av verdens beste håndballag på kvinnesiden og går inn i årets mesterskap som regjerende verdensmestere.

I VM-finalen for to år siden slo de Frankrike og tok sitt fjerde VM-gull. Norge ble også verdensmestere i 1999, 2011, og 2015. I 2017 tok de sitt fjerde VM-sølv.

I 2022 tok håndballjentene sitt niende EM-trofé da de slo Danmark med to mål i finalen.

Norge har også to OL-gull fra 2008 og 2012, mens de tok bronse i 2020. De norske håndballjentene er allerede sikret en plass i neste års OL.

Norge er oddsfavoritter

På Oddsen er det Norge som er favoritter til å vinne VM-gull. Oddsen for at Norge skal gå helt til topps er 1.90.

I skrivende stund ser oddsen på VM-gull slik ut for topp tre:

Norge 1.90

Danmark 4.10

Frankrike 6.00

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler