oddsen

Norge møter gruppelederen i Nations League – uten stjerneduo

Gruppeleder Frankrike er Norges neste motstander i Nations League. Flere stjernespillere uteblir når Norge møter fotballnasjonen de ikke har slått siden 2003.

KAMPKLARE: Guro Bergsvand (t.v), Maren Mjelde, Karina Sævik, Sophie Román Haug og Frida Maanum er alle klare for å spille mot Frankrike hjemme på Ullevaal.BILDBYRÅNFoto: Vegard Grøtt
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:26. oktober 2023

Det norske kvinnelandslaget står med kun ett poeng etter to kamper i Nations League. Norge har ikke vunnet mot Frankrike siden høsten 2003, men er avhengige av et godt resultat når de møtes på Ullevaal til tredje kamp i Nations League.

Nations League er de norske kvinnenes mulighet til å sikre seg en billett til sommer OL i Paris neste sommer. Turneringen er også utslagsgivende for mulig deltakelse i EM i 2025.

Fredag 19.00: Norge - Frankrike, kampen på Oddsen

– Skal gjøre det veldig vanskelig for Frankrike

Norges første kamp i Nations League-turneringen ble spilt hjemme på Ullevaal i september.

Kampen endte 1-1 og med poengdeling, etter at Norge scoret i førsteomgang, mens Østerrike utlignet i andreomgang.

Norges andre kamp mot Portugal endte med 3-2-tap etter at Portugal scoret på to straffer. De to kommende kampene er mot fotballstormakten Frankrike.

– Vi vet at det kommer til å bli tøffe kamper. Frankrike er et av de beste landene i verden. Men vi skal spille på Ullevaal først, sier landslagskaptein Maren Mjelde til Norsk Tipping.

Mjelde tror likevel ikke det blir en lett match for forhåndsfavoritten. Spesielt ikke hvis «trøkket» blir like bra som mot Østerrike.

– Vi håper på like godt «trøkk», av spesielt publikum og for oss selv, så tror jeg vi skal klare å gjøre det veldig vanskelig for Frankrike, sier hun.

Hegerberg, Graham Hansen og Reiten ute

Ada Hegerberg har ikke vært en del av den norske troppen i de to første Nations League-kampene. Superspissen sliter med en belastningsskade og er heller ikke med i den kommende kampen mot Frankrike.

Forrige uke ble det klart at Caroline Graham Hansen og Guro Reiten heller ikke blir å se i den norske troppen. Begge landslagspillerne sliter med ankelproblemer og må derfor stå over den kommende landslagskampen.

Emma Godø fra LSK Kvinner og Justine Kielland fra Brann kommer inn som erstattere. I tillegg er Vålerenga-spiller Mimmi Löfwenius Veum en del av den norske landslagstroppen som møter Frankrike.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

En lang vei å gå

Totalt 16 nasjoner deltar i Nations League på nivå A og B, mens det er 19 nasjoner på nivå C. De ulike nivåene danner et ligaspill der alle møter hverandre to ganger.

Norge er med i League A og i gruppe to, der de skal møte Frankrike, Østerrike og Portugal. Så langt har Norge spilt en hjemmekamp mot Østerrike og en bortekamp mot Portugal.

Fredag spiller Norge sin tredje kamp, når de får besøk av Frankrike på Ullevaal. Deretter gjenstår en returkamp mot hver av de tre nasjonale.

Etter at alle nasjonene i Norges gruppe har spilt to kamper, ser allerede veien til neste års OL i Paris lang ut for de norske kvinnene.

PlasseringNasjonPoeng
1.Frankrike6 poeng
2.Portugal3 poeng
3.Norge1 poeng
4.Østerrike1 poeng

OL-plass og EM-kvalifisering

Vinneren av Nations League-turneringen kåres gjennom et sluttspill mellom de fire gruppevinnerne i League A. Turneringen vil også fungere som en kvalik til OL 2024.

Sluttplasseringene i kvinnenes Nations League vil påvirke og bestemme hvordan fordelingen av gruppene i EM-kvalifiseringen vil se ut for våren 2024.

For å gå til OL må Norge først vinne gruppen og deretter vinne en semifinale mot en annen Nations League-gruppevinner. Norge er derfor avhengige av å få et godt resultat mot Frankrike, men også i de resterende tre kampene.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler