oddsen

Naboduell i EM i kveld: Norge mot Sverige

Hovedrundene i årets håndball EM begynte torsdag. Lørdag spiller Norge sin første kamp i hovedrunden mot söta bror.

KLART FOR HOVEDRUNDEN: Maren Aardahl (t.v), Vilde Mortensen Ingstad og resten av det norske laget er klare for hovedrunden i årets håndball EM.Beate Oma Dahle / NTB
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:10. november 2022Endret:4. januar 2023

Gruppespillet er avsluttet og hovedrundene i håndball EM 2022 er i gang. Norge sikret gruppeseier og tok med seg fire poeng og full pott inn i hovedrunden. Håndballjentene har med andre ord sikret seg et drømmeutgangspunkt før de spiller sin første kamp lørdag 12. november – mot Sverige.

Hovedrundene spilles til og med 16. november. Derfra vil de to beste lagene fra hver gruppe spille semifinale. De to lagene som ender på 3. plass møtes til kamp om femteplassen.

Norge til semifinale med Sverige eller Danmark

Norge har hatt en bra start på årets mesterskap og vunnet alle sine kamper i gruppespillet. Danmark, Sverige og Slovenia er det norske lagets motstandere i hovedrunden, noe Norsk Tippings EM-ekspert Hanna Oftedal Sagosen tror kan bli tøffe motstandere.

– Jeg tenker at Norge først og fremst kommer inn med det beste utgangspunktet, da de er det eneste laget som har vunnet alle gruppespillkampen og har fire poeng. Jeg synes Danmark, Sverige og Slovenia har variert, men at de alle spiller god håndball og blir tøffe motstandere for Norge.

At fire av gruppens seks lag går inn med to poeng, åpner ifølge Oftedal Sagosen gruppen mye. Likevel tror hun det er våre to naboland som sammen med Norge tar seg videre til semifinalene.

– Jeg tror at enten Sverige eller Danmark karrer til seg en semifinaleplass sammen med Norge. Norge har fått noen ekstra hviledager og har tradisjonsmessig ofte overtaket på både Sverige og Danmark, Slovenia på sin side tror jeg går litt tom for krefter, men er en liten joker med tanke på at de nå kommer til hovedstaden og spiller på hjemmebane. Skal jeg tippe, vil Norge ta med seg danskene inn i semifinaler, men det blir som sagt veldig spennende og åpent, sier hun.

Sett opp ditt Fantasy-lag her Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Norsk utvikling: – Midtforsvaret har begynt å finne formen

Til tross for at de norske jentene har vunnet alle sine kamper til nå i EM, har det vært omganger og kamper der ikke alt har gått riktig vei. I gruppespillets siste kamp mot Ungarn fikk det norske laget en tung start. Flere bomskudd og mye trøbbel innledningsvis gjorde at Ungarn holdt nullen i nesten syv minutter og lenge hadde god kontroll. Etter hvert kom det norske laget sterkt tilbake og kunne til slutt juble over 32-22 seier.

– Jeg synes Norge har tatt steg for steg siden de var samlet i Danmark via Golden League og til nå i mesterskapet, sier Oftedal Sagosen, som også trekker frem at det er mange nye som skal finne sin plass i gruppa, samt at man ikke er å forvente at samspillet skal sitte fra start når jentene er samlet såpass sjeldent.

– Det har vært godt å se at spesielt midtforsvaret har begynt å finne formen, og det å ha Maren Aardahl tilbake sammen med Vilde Ingstad har til nå fungert veldig fint. Midtforsvaret har også gitt keeperne større trygghet, og det har vært gledelig å se spesielt Silje Solberg-Østhassel stenge buret til tider. I mellomrunden er jeg også sikker på at også Kathrine Lunde vil komme helt inn i mesterskapsform.

– Jeg har kanskje savnet noen flere rene kontringer fra de norske kantspillerne. Dette har vi vært svært bortskjemte med de siste årene, men jeg vet at også jentene som er med nå er kapable til å score mye enkle mål i kontringer.

Lørdagens nabo-duell mot Sverige

Lørdag spiller Norge sin første kamp i europamesterskapets hovedrunde. Oftedal Sagosen tror Norge har hatt godt av noen hviledager og har troa på at den norske seiersrekken fortsetter inn i hovedrunden.

– Jeg tenker at de norske jentene har brukt de tre hviledagene sine svært godt og er godt rustet for å møte et tøft Sverige. Sverige har sin styrke i forsvarsspillet, og jeg tror hvis Norge klarer å score nok mål og få en flyt i angrep, så vinner Norge. Vi så at Sverige slet stort med å score mål mot Danmark i gruppespillet, og hvis Norge får satt sitt tøffe forsvar og keeperne er like gode som de har vært til nå, tror jeg også svenskene vil få scoringsproblemer til tider.

Den andre gruppen i hovedrunden består av flere store håndball-nasjoner som Frankrike, Montenegro og Nederland. Oftedal Sagosen mener det er de tre lagene som skiller seg ut og beskriver denne gruppen som «mer satt» enn gruppen Norge er i. 

– Frankrike slo Nederland i siste gruppespillkamp, og jeg tror Frankrike vinner denne gruppen og tar seg til semifinale. De to gjenværende er Montenegro og Nederland. Montenegro har til nå spill et fantastisk mesterskap og ikke tapt en kamp i gruppespillet. De har spilt på hjemmebane og spilt steintøff håndball. Klarer de å fortsette det gode spille og få lov av dommere til å gi like mye juling som de til nå har gjort, tror jeg Nederland skal slite godt for en seier. Frankrike tror jeg går ubeseiret gjennom, mens Montenegro da kanskje har råd til å tape mot dem, og likevel spille seg til semifinale. Det blir noen skikkelig kule og tøffe kamper i vente. 

Hvilke lag tror du møtes i finalen?

– Jeg tror semifinalene blir som følge: Norge - Montenegro og Frankrike - Danmark. Mens finalen blir Norge - Frankrike.

Norges kamper i hovedrunden:

Norge - Sverige (TV3) - Lørdag 12. november kl. 20.30

Norge - Slovenia (TV3) - Mandag 14. november kl. 18.00

Norge - Danmark (TV3) - Onsdag 16. november kl. 20.30

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler