oddsenfremside

Hockeyklassiker i sluttspillet

Hockey-sluttspillet har nådd semifinalene. Der venter norsk hockeys største derby i den ene serien.

NY SLAGER: Det blir nesten alltid tett og jevnt når Storhamar og Vålerenga møtes i sluttspill.Javad Parsa / NTBJavad Parsa
Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergPublisert:15. mars 2023

Stavanger og Sparta møttes til semifinale i fjor. Da trakk Stavanger det lengste strået, etter seier i den sjuende og avgjørende kampen.

I den andre semifinaleserien skal to lag som har møttes en rekke ganger igjen opp mot hverandre. Storhamar mot Vålerenga.

Fra 1991 til 2009 delte de to klubbene alle norgesmesterskap foruten to (Lillehammer 1994, Frisk Asker i 2002). Vålerenga tok elleve "bøtter" i det tidsrommet. Storhamar tok sine første seks.

Siden dominansen til de to klubbene har flere klubber meldt seg på og Stavanger har tatt over dominansen. Gullet i 2009 var Vålerengas siste, mens Storhamar vant i 2018.

Semifinale 1 lørdag 16.00: Stavanger - Sparta.

Semifinale 1 søndag 17.00: Storhamar - Vålerenga.

Historie

Dette blir den 19. sluttspillsserien mellom de to klubbene. Den første fant sted i 1992. Da vant Vålerenga, som har vunnet 11 sluttspillsserier mot Storhamars sju. Også i fjor møttes lagene da i kvartfinalen. Da var det Hamar-laget som gikk seirende ut.

Denne sesongen har de også møttes fem ganger. Storhamar vant tre av oppgjørene.

Semifinaleserien spilles best av sju kamper. Storhamar har hjemmebanefordelen siden de ble nummer to i seriespillet, nettopp foran Vålerenga på tredjeplass.

Kamper hver dag

Semifinalene starter lørdag 18. mars. Stavanger-Sparta er første serie ut og spiller herfra annenhver dag fram til et lag har nådd fire seire. Serien mellom Storhamar og Vålerenga starter på Hamar søndag.

Det er sjuende gang Stavanger og Sparta møtes. Som nevnt møttes de også til semifinale i fjor da Stavanger vant den sjuende og avgjørende kampen. Seks av gangene har Stavanger gått seirende ut. Mens den ene gangen Sparta slo siddisene ble de norgesmestere i 2011.

JAKTER NY TITTEL: Tommy Kristiansen (nummer to fra høyre) og lagkameratene i Stavanger Oilers håper å forsvare norgesmesterskapet.Annika Byrde / NTBAnnika Byrde

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler