oddsen

Ødegaard og Norge er storfavoritter mot Jordan

Denne uken fortsetter kvalifiseringskampene til fotball EM neste sommer. Samme dag som de første kampene spilles, tar Norge imot Jordan til privatlandskamp på Ullevaal.

FAVORITT-STEMPEL: Stefan Strandberg, Sander Berge og Martin Ødegaard er alle med i troppen, når Norge er favoritt i treningskampen mot Jordan.BILDBYRÅN
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:5. september 2023

Kvalifiseringen til neste års fotball-EM har ikke gått på skinner for det norske herrelandslaget. Siden første kamp i slutten av mars, har det norske landslaget kun vunnet en kamp og står med kun fire poeng etter de fire første kvalikkampene.

Tirsdag 12. september spiller Norge femte EM-kvalifiseringskamp mot Georgia hjemme på Ullevaal. Før det skal det spilles treningskamp mot Jordan, der det er gjort flere endringer i troppen før de viktige kampene som gjenstår.

Torsdag 19.00: Norge - Jordan, TV 2 Direkte

Fire nye fjes i A-landslagstroppen

Laget som til nå har representert Norge i EM-kvalifiseringskampene har fått flere endringer før treningskampen mot Jordan og de resterende kvalikkampene. Blant endringene er fire nye navn og fjes som får sin debut for det norske A-landslaget.

Markus Solbakken, Osame Sahraoui, Antonio Nusa og Emil Breivik er alle tatt ut for første gang.

Solbakken har hatt en sentral rolle på Viking som har imponert i Eliteserien denne sesongen..

Sahraoui tilbrakte nesten ti år i Vålerenga, før han i januar i år signerte for nederlandske SC Heerenveen. Oslo-gutten har storspilt i Nederland og scoret tre mål på fire kamper i den nederlandske toppserien.

Nusa ble solgt fra Stabæk i Eliteserien til belgiske Club Brugge allerede som 16-åring. I dag spiller den norske unggutten fortsatt for den belgiske klubben. Som 17-åring ble Nusa tidenes yngste nordmann i Champions League, der han også scoret og ble den nest yngste målscoreren noen gang.

Breivik spiller for Molde i Eliteserien, der han bare i år har scoret seks mål. 23-åringen er dermed nummer to i rekken over Moldes toppscorere denne sesongen.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Norge er oddsfavoritter

Før de viktige kvalifiseringskampene fortsetter for Norge neste uke, venter en treningskamp mot Jordan. Jordan spilte to landslagskamper i juni, mot Serbia og deretter Jamaica. Mot Serbia endte det 3-2 og med tap, mens den siste kampen mot Jamaica endte med 2-1 seier.

Norge er likevel odds-favoritt til å vinne torsdagens treningskamp på Ullevaal Stadion.

På Oddsen er det 1.30 på norsk seier, 5.10 på uavgjort, mens oddsen på seier til Jordan er 9.65. (Husk at oddsen kan endre seg frem til kampstart).

Norges verste kvalikstart siden 1986

Norge har ikke spilt i et mesterskap siden 2000, men en dårligere kvalikstart har de ikke fått siden 1986 – altså 37 år siden.

Siden den gang har landslaget vært gjennom 17 EM- og VM- kvalifiseringer, styrt av seks forskjellige trenere. Samtlige av trenerne fikk en bedre start på kvalifiseringene med bedre resultater enn hva Solbakken har fått.

Håpet for direkte kvalifisering henger dermed i en tynn tråd for Norge. Likevel er ikke drømmen om neste års europamesterskap helt urealistisk.

Norge kan likevel komme seg til playoff gjennom Nations League, og dermed sikre norsk EM-deltakelse i 2024.

Følg Norsk Tipping Sport på Facebook og Instagram.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler