sportoddsen

Spania venter i VM-kvartfinalen: – Har klokkertro på at gutta skal klare det

Onsdag spiller Norge VM-kvartfinale mot Spania. – Skal Norge ta seg videre, må mange ha en god dag på jobben, sier Norsk Tippings håndballekspert Hanna Oftedal Sagosen.

PRAKTKAMP: Torbjørn Bergerud spilte en meget solid kamp mot Tyskland mandag. Onsdag kveld er det kvartfinale mot Spania.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:24. januar 2023

Kampstart er onsdag klokken 18.00. I skrivende stund er det Spania som er knepne favoritter på Oddsen. Det er 2,00 på norsk seier, 8,20 på uavgjort og 2,05 på seier til Spania. Oddsen kan endre seg helt frem til kampstart.

Her finner du håndball-VM på Oddsen

Norsk Tipping har også vinnerspill ute på Oddsen. Her er det Danmark som er favoritter til å vinne VM. Det er 1,85 i odds på dansk seier, 3,95 på Sverige, 4,90 på Frankrike, 9,20 på Norge, 9,40 på Spania, 21,00 på Tyskland, 35,00 på Egypt og 90.00 på Ungarn. Husk at oddsen kan endre seg.

SPANIA NESTE: Onsdag klokken 18.00 spiller Norge VM-kvartfinale mot Spania. Foto: Stian Lysberg Solum / NTBFoto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Alt kan skje

Norsk Tippings håndballekspert Hanna Oftedal Sagosen synes Norge spilte klokt mot Tyskland og rullerte på mange spillere.

– Jeg tenker at når man har spilt seg til kvartfinale, så kan alt skje. Det har vært overraskende resultater tidligere. Det er en kamp som har et forferdelig utfall om man taper, mens det er helt himmelsk om man sikrer en semifinale. Jeg tenker at det blir en veldig spennende og tett kamp. Jeg synes Norge fikk rullert godt og brukt hele laget mot Tyskland, og det er mange som sitter igjen med en god følelse. Det skal dog sies at det er noe helt annet å stå i en kvartfinale hvor alt står på spill. Det er mange faktorer som spiller inn. Skal Norge ta seg videre, må mange ha en god dag på jobben. Jeg har virkelig klokkertro på at gutta skal klare det, sier Oftedal Sagosen.

– Litt uortodoks spansk forsvar

Spania tapte knepent mot Frankrike i siste gruppekamp. Før det hadde spanjolene bare seire, så det er et meget solid lag Norge møter i kvartfinalen onsdag kveld. Hanna Oftedal Sagosen mener nøkkelen til norsk seier er å få full klaff i forsvar.

– Det blir viktig å fortsette med et veldig godt forsvarsspill, og ha en like god keeper som det de har hatt de to siste kampene. Jeg tror også det blir viktig å få hull på Spanias keepere, la ballen gå, og ikke spille seg fast i det litt uortodokse spanske forsvaret. Jeg tror også det blir viktig å stoppe spesielt Dusjebahjev-brødrene i deres angrep, sier Hanna Oftedal Sagosen.

SPENT: Hanna Oftedal Sagosen gleder seg til søndagens VM-finale. Foto: Gro Synstad

– Historisk sett ingen drømmemotstander

– Hvordan synes du Spania står til Norges spillestil?

– Historisk sett kan man egentlig ikke si at Spania er en drømmemotstander for Norge. De spiller annerledes enn mange europeiske lag, og har ekstreme ferdigheter når det kommer til å endre spesielt forsvarsspillet sitt ofte og fort. Det handler hele tiden om å omstille og finne mottrekk til endringene de gjør. Det har likevel vært et lite skifte i den spanske troppen de siste årene, og jeg synes ikke spanjolene er så ekstremt gode som de har vært. Det skal også sies at en av deres viktigste playmakere er sendt hjem med ribbeinsbrudd, og det har også preget angrepsspillet deres noe. Jeg har klokkertro på at Norge har bredden, erfaringen og ikke minst kvaliteten til å slå Spania og ta seg til semifinale!

Dette er de tre andre semifinalene:

  • Frankrike–Tyskland

  • Sverige–Egypt

  • Danmark-Ungarn

*Vinneren av Norge - Spania møter vinneren av Danmark - Ungarn i semifinalen.

Her finner du håndball-VM på Oddsen

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler