oddsensportfremside

Championship: Luton er knepen oddsfavoritt i opprykksfinalen

Lørdag skal det avgjøres hvem som blir det tredje og siste laget som rykker opp til Premier League neste sesong. Luton Town er knepne oddsfavoritter i den siste og avgjørende kampen mot Coventry City.

FINALE: Lørdag 27. mai spilles finalen i Championship, der det blir klart hvem som tar den siste opprykksplassen til Premier League.Foto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:26. mai 2023

Kun finalen gjenstår i årets Championship der det blir klart hvem som tar den tredje og siste opprykksplassen til neste sesongs Premier League.

Lørdag møtes Luton Town og Coventry City, der vinneren blir det tredje laget som rykker opp og er klar for Premier League neste sesong.

Burnley og Sheffield United endte på første- og andreplass på tabellen i Championship og er allerede klare for spill i den engelske toppserien.

Lagene fra tredje- til og med sjetteplass må ut i playoff, der vinneren tar den siste opprykksplassen. Sunderland og Middlesbrough etter å ha tapt mot hvert sitt finalelag.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Kun ett tap på de ti siste kampene 

Coventry spilte i den engelske toppdivisjonen fra 1967 til 2001. Etter nedrykket til Championship har klubben hatt noen tunge år med dårlige resultater.

Fotballklubben, som ble stiftet av arbeidere på en sykkelfabrikk i 1883, brukte bare ti år på å bli profesjonell. Coventry har vunnet både 2.– og 3. divisjon i England, og var semifinalist i Ligacupen i 1981 og 1990. I 1987 vant de FA-cupen.

Coventry ligger på femteplass på tabellen i Championship og har kun ett tap på sine ti siste kamper.

Aldri spilt i Premier League

Luton spilte sist i den engelske toppdivisjonen i 1991/92, den siste sesongen før ligaen fikk navnet Premier League. Klubben gikk på sitt tredje strake nedrykk i 2009, da de rykket ned til Conference League (nivå 4). I dag er klubben på toppen av tabellen i Championship om drømmer om opprykk til Premier League.

I 1988 vant Luton Ligacupen, noe som fortsatt er klubbens største bragd gjennom tidene.

På tabellen i Championship ligger Luton på tredjeplass. Klubben har ingen tap på sine ti siste kamper, men kommer fra to uavgjorte kamper.

De to siste gangene Coventry og Luton har møttes har det endt uavgjort. De to kampene før det igjen har Luton vunnet 1-0 og 5-0.

På Oddsen er Luton knepen favoritt til å vinne med en odds på 2.35. Det er 3.05 på uavgjort, mens det er 2.90 i odds på Coventry-seier. (Husk at oddsen kan endre seg frem til kampstart).

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler