lotto

Over 7 000 Lotto-millionærer - lørdag er det nye muligheter

I snitt blir tre personer Lotto-millionær hver helg. Slår statistikken til på lørdag, vil vi stå med 7 006 millionvinnere i Norges mest populære lotterispill.

FULLT HUS: En kvinne fra Trondheim prikket inn sju rette - og ble oppringt mens hun ventet på bussen. Lørdag er Telefonen fra Hamar klar igjen.Foto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:2. september 2021Endret:3. januar 2023

7 003 er det nøyaktige antallet norske Lotto-millionærer før trekningen lørdag 4. september 2021. I løpet av Lottos 35-årige historie har altså over tre personer vunnet millionpremier ukentlig. 

Les også: Hvor mye er du villig til å tape?

Det er et høyt antall millionærer. Samtidig er det ikke til å legge skjul på: Sjansen for at en kupong skal gå inn med sju rette, er svært, svært liten. Men så var det dette med å ha et lodd i hatten, da.

Lotto har spillefrist lørdag kl. 18.00

Ble millionær i busskøen

Statistikken slo i hvert fall til forrige helg - da tre spillere ble millionærer i Lotto. Tre rekker gikk inn med sju rette - som ga en utbetaling på drøyt 4,6 millioner kroner. I tillegg hadde en av spillerne levert et systemspill, som gjorde at han totalt 5,1 millioner kroner. 

- Det er det råeste jeg har sett på veldig, veldig lenge, sa mannen fra Notodden - og la til:

- Dette er faste tall som jeg har levert i mange, mange år.  Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Litt lenger nord i landet - i Trondheim - sto en kvinne og ventet på bussen da Telefonen fra Hamar nådde henne på kvelden lørdag 28. august. 

- Du tulle, det går itj an, svarte hun på solid trønderdialekt. 

Hun fikk etter hvert summet seg, slik at budskapet gikk inn. Overfor Norsk Tipping lovet hun at det ville bli en fest for å feire millionpremien. 

Lotto har spillefrist lørdag kl. 18.00

Supertrekning lørdag 18. september

Lørdag førstkommende er det altså ordinær Lotto-trekning. Helga etter - 18. september - står Supertrekning i Lotto for tur. Her skal det, i tillegg til den ordinære Lotto-trekningen, trekkes 35 ekstra vinnere av 1 million kroner hver. Alle Lotto- rekker som er innlevert mellom forrige Supertrekning (26. juni) og trekningen 18. september, teller som et lodd i hatten. 

LES OGSÅ:Slik reagerte vinnerne i forrige Supertrekning 

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler