oddsenfantasy

På denne banen har Verstappen aldri vunnet

Kun tre av årets førere har vunnet på Shanghai International Circuit tidligere, men Max Verstappen er ikke en av dem.

COMEBACK: Shanghai International Circuit gjør comeback i Formel 1, og er tilbake på kalenderen for første gang siden 2019.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:17. april 2024

For første gang på fem år er det klart for Formel 1-løp i Kina. Kina Grand Prix har blitt kjørt 16 ganger tidligere, men denne helgen kjøres årets femte løp på Shanghai International Circuit for første gang siden 2019.

Formel 1 på Oddsen

Shanghai International Circuit er designet for å se ut som det kinesiske symbolet «shang», som betyr oppover. 56 runder skal kjøres på den 5,451 km lange banen med 16 svinger og to DRS-soner.

Den kinesiske banen har også en av sesongens lengste rettstrekker.

Sett opp ditt Formel 1-lag til Kina Grand Prix på Fantasy her.

Fire førere har vært på pallen

Halvparten av sesongens førere har kjørt løp på Shanghai International Circuit mer enn to ganger tidligere. Lewis Hamilton har vunnet løpet flest ganger, mens Fernando Alonso, Daniel Ricciardo og Max Verstappen alle har vært på pallen i Kina.

Hamilton har vunnet i Kina seks ganger tidligere, senest i 2019. Alonso har vunnet løpet to ganger tidligere, mens Ricciardo har vunnet en gang.

Tre førere i helgens startsfelt har vunnet Kina Grand Prix tidligere. 16 av førerne har kjørt løpet tidligere, mens fire av dem, deriblant kinesiske Zhou Guanyu, aldri har kjørt Formel 1-løp i Kina.

Verstappen har aldri vunnet i Kina

Shanghai International Circuit i Kina og Marina Bay Street Circuit i Singapore er de to eneste banene på årets kalender der regjerende verdensmester Max Verstappen aldri har vunnet.

På årets fire løp har nederlenderen vunnet tre, mens han i Australia måtte bryte løpet etter bare tre runder.

Verstappen har kun vært på pallen i Kina Grand Prix en gang tidligere. Det var i 2017, da han endte på tredjeplass. De to siste årene har han blitt nummer fire og fem.

Ferrari er den største utfordreren

Ferrari er det eneste teamet utenom Red Bull som vant et løp i fjor. Carlos Sainz tok karrierens andre seier i Singapore Grand Prix, og vant igjen i Australia for en måned siden.

Så langt i år har Ferrari vært den største konkurrenten og utfordreren til fjorårets suverene ener, Red Bull. I Bahrain tok Carlos Sainz tredjeplass bak de to Red Bull-førerne, før Charles Leclerc gjorde det samme i Saudi Arabia.

Enn så lenge er Carlos Sainz også i 2024 den eneste føreren fra et annet lag enn Red Bull som har vunnet et løp.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Årets første sprintløp

Årets første sprint-løp skal kjøres i Kina og på Shanghai International Circuit denne helgen.

Det nye formatet gjør at det kun er en trening fredag morgen norsk tid, før det skal kjøres sprintkvalifisering noen timer senere. Sprint-løpet kjøres tidlig lørdag morgen, før kvalifiseringen til hovedløpet av noen timer senere.

Hovedløpet er det eneste som kjøres søndag, norsk tid, og starter kl. 09.00.

I sprint-shootout er hvert pass kortere. SQ1 (sprintkvalifisering 1) varer i tolv minutter, SQ2 varer i ti minutter, mens SQ3 varer i åtte minutter.

Max Verstappen vant fire av fjorårets sprint-løp, mens teamkamerat Sergio Perez vant ett. Oscar Piastri tok karrierens første seier i Formel 1, da han vant sprinten i Qatar.

Formel 1 på Fantasy

I år som i fjor kan du føle på spenningen tilknyttet den populære motorsporten på en helt ny måte: gjennom Fantasy i Formel 1.

Under Kina Grand Prix kan du sette opp ditt lag på Fantasy, der du velger fem førere og et team.

Sprint kvalifiseringen kjøres fredag 19. april kl. 09.30 , mens selve løpet er søndag 21. april kl. 09.00. For å delta må du ha satt opp ditt Formel 1-lag innen kvalifiseringen starter. 

Vinnersjanse Fantasy 1: antall deltakelser

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler