oddsentippingfantasy

Liverpool, City og Arsenal må vinne for å henge med i gullkampen

Toppstriden i Premier League er tettere og jevnere enn på lenge. Lørdag skal de tre lagene på topp i aksjon, der hver og en bør vinne for å henge med i kampen om ligagull.

FOTBALLHELG: Denne helgen fortsetter spenningen i Premier League, med fotballkamper gjennom hele helgen.Foto: Shutterstock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:16. februar 2024

Arsenal tronet på topp og var ligaleder i Premier League det meste av forrige sesong . Etter flere tapt utover våren, ble avstanden ned til Manchester City stadig mindre, før City til slutt vant ligaen og tok sitt tredje strake ligagull.

Når årets sesongen nå er over halvveis er det langt jevnere mellom de tre på topp.

Liverpool troner øverst på tabellen med 54 poeng. City og Arsenal begge har 52 poeng, men City har en kamp mindre spilt.

Lørdag skal de alle i aksjon og er avhengige av å vinne for å henge med i toppstriden. Liverpool møter Brentford borte, mens Arsenal er gjester hos Burnley. Manchester City får besøk av Chelsea hjemme på Ethiad.

På topp i snart to måneder

Liverpool troner øverst på tabellen i Premier League etter 16 seiere, seks uavgjort og kun to tap på 24 kamper. De røde fra Merseyside, som har ledet ligaen siden 26. desember, er det laget med færrest tap i ligaen.

For to uker siden fikk Liverpool en kalddusj, da de tapte 3-1 i ligakampen mot Arsenal. Tapet gjorde ledelsen betydelig mindre, men er også ligalederens første og eneste i 2024, og det først på fire måneder i Premier League.

Forrige uke slo Liverpool kraftig tilbake og vant 3-1 hjemme mot Burnley.

Lørdag står Liverpool for runden og dagens første kamp, når de møter Brentford borte.

De to lagene har møttes fem ganger tidligere. Brentford har kun vunnet et av oppgjørene, tilbake i januar 2023. Liverpool har vunnet tre av oppgjørene, deriblant de to siste. Kristoffer Ajer var med på tapet på Anfield. Brentford kommer fra seier mot Wolverhampton. I den kampen fikk nordmannen fem minutter som innbytter.

I toppform etter nyttår

Arsenal har holdt seg innenfor topp fem siden starten av sesongen og ligger i dag på tredjeplass på tabellen.

Avslutningen på 2023 ble en vond opplevelse for Martin Ødegaard og co. da de først spilte uavgjort mot Liverpool på lille julaften, før det ble to strake tap mot West Ham og Fulham i romjulen.

Det nye året startet med tap hjemme mot Liverpool i FA-cupkampen, men siden da har det kun gått riktig vei for «The Gunners». Årets fire ligakamper har alle endt med seier, blant annet mot Liverpool.

I forrige runde vant de hele 6-0 borte mot West Ham.

Arsenals neste motstander er Burnley, som ligger nest sist på tabellen, etter kun tre seiere, fire uavgjort og 17 tap denne sesongen. Forrige gang de vant en kamp var mot Fulham 23. desember.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Sikter mot fjerde strake seriegull

Manchester City kronet en tilnærmet perfekt fjorårssesong med å vinne  «The Treble» – seier i Premier League, FA-cupen og Champions League. I år kan de regjerende mesterne gjenta suksessen.

Erling Braut Haaland og co. er fortsatt ubeseiret i sesongens Champions League, der de tidligere denne uken vant den første åttedelsfinalen mot FC København.

City kommer fra elleve strake seiere og ligger på andreplass på tabellen i Premier League. Siden sesongstarten i august har City kun tapt fire kamper. Fem, hvis tapet i Community Shield-kampen telles med.

City har vunnet Premier League fem av de siste seks årene. De tre siste årene har de vunnet ligagull tre år på rad.

Et topplag i krise

I 2017 vant Chelsea Premier League og ble ligamestere med sju poengs ledelse. Fire år senere vant de Champions League for andre gang i klubbens historie, men siden da har det gått mest nedover for London-klubben.

Fjorårets sesong avsluttet de på 12. plass etter kun elleve seiere på 38 kamper. Årets sesong startet med ny manager, men heller ikke Mauricio Pochettino har fått klubben tilbake på topp.

I dag ligger Chelsea på 10. plass på tabellen, 20 poeng bak Liverpool på topp, etter ti seiere, ti tap og fire uavgjort.

Chelsea kommer fra to strake seiere etter 3-1 i både ligakampen mot Crystal Palace og FA-cupkampen mot Aston Villa.

Premier League denne helgen

Slik spilles helgens kommende runde av Premier League.

Lørdag

Brentford - Liverpool kl. 13.30

Tottenham - Wolverhampton kl. 16.00

Burnley - Arsenal kl. 16.00

Fulham - Aston Villa kl. 16.00

Newcastle - Bournemouth kl. 16.00

Nottingham Forest - West Ham kl. 16.00

Manchester City - Chelsea kl. 18.30

Søndag

Sheffield United - Brighton kl. 15.00

Luton - Manchester United kl. 17.30

Mandag

Everton - Crystal Palace kl. 21.00

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler