oddsenfantasytipping

Haaland og City er klare for sesongens første hjemmekamp

Manchester City seiret i serieåpningen og tok sesongens første trofé i Supercupen. Denne helgen tar de imot Newcastle, som i likhet med City er det eneste laget med en tomålsscorer etter første runde.

PREMIER LEAGUE-HELG: Hele denne helgen, pluss mandag, spilles sesongens andre runde av Premier League.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:17. august 2023Endret:18. august 2023

Sesongens Premier League er i gang og samtlige 20 lag spilte sesongens første kamp forrige helg. Sju av lagene startet sesongen med seier, deriblant fjorårets topp fire.

Manchester City, med Erling Braut Haaland i spissen, vant sesongens første Premier League kamp mot Burnley. Til helgen møter de fjorårets fjerde beste lag, Newcastle, som i likhet med City har en spiss som scoret to mål i åpningskampen.

Vant sesongens første trofé onsdag

Onsdag spilte regjerende Champions League-mester, Manchester City Supercup mot fjorårets Europa League-vinner, Sevilla. Etter ordinær tid var stillingen 1-1, og endte med straffekonk. En bom for Sevilla og fem scoringer for City, sørget for at Haaland og resten av City kunne løfte sesongens første trofé.

For snart to uker siden spilte Manchester City mot Arsenal i Community Shield. Også der måtte det avgjøres på straffer, etter at det sto 1-1 etter fulltid. I straffesparkkonkurransen scoret City på kun en av straffene, mens Arsenal scoret fire og vant.

Seier i serieåpningen og en skadet De Bruyne

Fjorårets sesong var av det spesielle slaget for Manchester City. For første gang i historien vant de Champions League. I tillegg vant laget fra den lyseblå delen av Manchester både Premier League og FA-cupen, og dermed også «The Treble». Forrige gang det skjedde var da byrival Manchester United vant Premier League, FA-cupen og Champions League i 1999.

I sesongåpningen mot Burnley vant City 3-0, etter to mål fra Haaland og et fra Rodri. Seieren ble overskygget av at Citys midtbanestjerne Kevin De Bruyne, pådro seg en skade og dermed er usikker i Citys kommende kamper de neste månedene.

Fem mål i sesongens første kamp

Sesongens ti første Premier League-kamper ble ikke av det målrike slaget. Newcastle skiller seg likevel ut, etter at de scoret fem mål i kampen mot Aston Villa, der de også vant 5-1. Svenske Alexander Isak scoret to av målene og er sammen med Haaland den eneste med to mål etter første runde av Premier League.

I fjor endte Newcastle på den viktige fjerdeplassen i Premier League, og sikret seg dermed plass i årets gjeveste turnering – Champions League.

Manchester City har vunnet fire av de siste fem kampene mot Newcastle. I august i fjor spilte lagene avgjort og 3-3.

På Oddsen er City favoritter til å ta seieren, med 1.65 i odds. Oddsen på uavgjort er 4.00, mens den er 4.700 på seier til Newcastle. (Husk at oddsen kan endre seg frem til kampstart).

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Revansj i Community Shield

Arsenal tronet øverst på tabellen i Premier League store deler av fjorårets sesong. Etter tapet mot City i slutten av april falt «The Gunners» ned på andreplassen, der de også avsluttet sesongen.

Ettersom City vant både Premier League og FA-cupen forrige sesong, ble Ødegaard og co. motstanderen i Community Shield. Kampen gikk til straffekonkurranse, der Arsenal gikk seirende ut og sikret seg sesongens første trofé.

Martin Ødegaard ble dermed den første nordmannen til å løfte et trofé som kaptein i England.

Arsenal på vinnersporet

I sesongens første Premier League-kamp vant Arsenal 2-1 mot Nottingham Forest. Arsenal har ikke tapt siden juni. I oppladningen til årets sesong slo de også LaLiga-vinner Barcelona 5-3 i slutten av juli, der Ødegaard var involvert i både baklengs og målgivende.

Mandagens motstander Crystal Palace vant også i sesongåpningen, der de slo Sheffield United 1-0. Fjorårets sesong endte de på 11. plass.

På Oddsen er det 1.44 på Arsenal-seier, 4.00 på uavgjort og 5.80 på seier til Palace.

Uten Kane

Tottenham holdt seg blant topp fem hele fjorårets sesong, med unntak av de fem siste kampene. Spurs tapte tre av sesongens fem siste kamper, og raste nedover til en åttendeplass.

Sesongens første kamp mot Brentford ble heller ingen opptur for Tottenham, som måtte ta til takke med uavgjort og 2-2. Rett før årets sesongstart mistet «Spurs» sin kanskje største stjerne, da Harry Kane forlot Tottenham til fordel for Bayern München.

Kane signerte sin første proffkontrakt med Tottenham i 2010.

Ny keeper i fokus hos United

Manchester United startet sesongen med ny keeper for første gang på tolv sesonger, etter at David De Gea forlot klubben i sommer. André Onana hadde flere redninger og sørget for at United holdt nullen i sesongstarten, men har i ettertid fått mest oppmerksomhet for en spesiell straffesituasjon. Men United slapp med skrekken og Wolverhampton ble aldri tildelt noe straffespark etter Onanas involvering på overtid.

Forsvarspiller Raphaël Varane ble den store helten, da han i kampens 76. minutt satte United og kampens eneste mål, og sørget for seier til de røde djevlene.

Det er 2.80 i odds på seier til Tottenham, 3.60 på uavgjort og 2.30 på United-seier.

Premier League 2. runde

Slik spilles denne helgens runde av Premier League:

Fredag

Nottingham Forest - Sheffield United kl. 20:45

Lørdag

Fulham - Brentford kl. 16:00

Wolverhampton - Brighton kl. 16:00

Liverpool - Bournemouth kl. 16:00

Tottenham - Manchester United kl. 18:30

Manchester City - Newcastle kl. 21:00

Søndag

Aston Villa - Everton kl. 15.00

West Ham - Chelsea kl. 17:30

Mandag

Crystal Palace - Arsenal kl. 21:00

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler