oddsen

Haaland og City kan vinne Premier League denne helgen

Taper Arsenal sin kamp lørdag, er det ingen som kan stå i veien for Manchester Citys tredje strake seriegull. Vinner City mot Chelsea søndag, er tittelkampen uansett avgjort.

EKSTRA SPENNING: I tillegg til helgens fotballkamper er det også knyttet spenning til hvem som blir sesongens ligamester og hvem som rykker ned.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:19. mai 2023

Kun to kamper (tre kamper for enkelte lag) gjenstår denne sesongen for de 20 lagene i Premier League. Southampton er allerede nedrykksklare, mens kun fire poeng skiller mellom de fire lagene på 16. til og med 19. plass.

I den andre enden av tabellen er det kun Arsenal som kan true regjerende seriemester Manchester City, som allerede denne helgen kan sikre sitt tredje strake liga-trofé.

Under sesongens siste Premier League-kamper kan du også spille rollen som manager og komponerer ditt beste mulige Fantasy-lag. Her kan du sette opp ditt Fantasy-lag.

Mangler kun én seier for å bli seriemestere

Manchester City troner øverst på tabellen i Premier League, fire poeng foran sesongens største utfordrer, Arsenal. For Arsenal gjenstår to kamper, mens Manchester City skal spille tre.

Taper Arsenal helgens kamp mot Nottingham Forest, er det ingen som kan utfordre City på topp. Selv om Arsenal vinner sine to neste kamper, trenger City kun én seier for å sikre seriegull. Ender de tre neste kampene uavgjort for City blir de også seriemestere, uansett hvordan Arsenal gjør det.

Manchester City er regjerende seriemestere og har vunnet Premier League de to siste årene. Klubben har fleste seiere og færrest tap i Premier League denne sesongen, samt at sesongens nye norske tilskudd, Erling Braut Haaland er både laget og seriens toppscorer denne sesongen. Nordmannen har scoret 36 mål på 33 kamper for City denne sesongen.

Kun ett tap på hjemmebane

Manchester City møter Chelsea, Brighton og Brentford i sesongens tre siste kamper. Helgens kamp mot Chelsea er sesongens siste på hjemmebane. City har vunnet 27 av sesongens 35 kamper, og står med fire uavgjort og fire tap. Manchester Citys eneste hjemmetap denne sesongen var mot Brentford i november.

Chelsea har hatt sin tøffeste sesong på lenge og ligger på 11. plass på tabellen. London-klubben satte overgangsrekord i Premier League i januar og har i løpet av sesongen hatt fire managere. Likevel har klubben slitt med å holde seg på den øvre delen av tabellen, og står nå med bare elleve seiere, ti uavgjort og hele 14 tap. Chelsea spiller heller ikke i verken Champions League eller Europa League neste år.

På Oddsen er City storfavoritt til å ta seieren med en odds på 1.23. Det er 6.10 på uavgjort, mens det er 11.00 i odds på Chelsea -seier. (Husk at oddsen kan endre seg frem til kampstart).

City kan vinne «The Treble»

Manchester City ligger an til å bli seriemestere hjemme i England, samt at de har gode forutsetninger før FA-cupfinalen mot byrival Manchester United i juni. På selveste nasjonaldagen vant de 4-0 over Real Madrid, og sikret seg finaleplass i årets Champions League der de møter Inter 10. juni.

Haaland og City ligger an til å kunne ta seieren i Premier League, FA-cupen og Champions League denne sesongen. Å vinne alle tre turneringene kalles «The Treble».

Bare én klubb har vunnet «The Treble» tidligere. Citys byrival Manchester United vant Premier League, FA-cupen og Champions League i 1999.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Tett kamp om topp-fire

Kun et poeng skiller mellom Man United på fjerdeplass og Liverpool på femteplass før helgens kamper. Liverpool kommer fra sju strake seiere, mens United har vunnet en og tapt to av sine tre siste kamper.

I starten av februar lå Liverpool på 10. plass på tabellen, men etter en voldsom opphenting lever fortsatt drømmen om Champions League-spill neste sesong og en topp-fire plassering for «The Reds». United har siden slutten av desember vært blant topp fire, men med varierende resultater har det blitt en luke opp til Manchester City og Arsenal.

Newcastle ligger på tredjeplass og mangler kun én seier for å være sikret deltakelse i neste års Champions League. Samtidig ligger Brighton på 6.plass med bare sju poeng opp til Liverpool. Brighton har i likhet med United tre kamper igjen av årets sesong, mens Liverpool og Newcastle har to kamper igjen.

Helgens Premier league-kamper

Lørdag

Tottenham - Brentford kl. 13:30

Bournemouth - Manchester United kl. 16:00

Fulham - Crystal Palace kl. 16:00

Liverpool - Aston Villa kl. 16:00

Wolverhampton - Everton kl. 16:00

Nottingham Forest - Arsenal kl. 18:30

Søndag

West Ham - Leeds kl. 14:30

Brighton - Southampton kl. 15:00

Manchester City - Chelsea kl. 17:00

Mandag

Newcastle - Leicester kl. 21:00

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler