oddsen

Pustes i nakken av Haaland & Co. – Ødegaard og Arsenal bør vinne i kveld

Med City hakk i hæl kan ikke Arsenal ryke på en smell mot Southampton i kveld.

FOTBALLHELG: Det er duket for en helg stappfull med Premier League-fotball, med kamper fredag, lørdag og søndag.Foto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:20. april 2023Endret:21. april 2023

Arsenal topper tabellen i Premier League, kun fire poeng foran sesongens største utfordrer Manchester City. Manchester United er 15 poeng bak serielederen og ligger på tredjeplass, mens det mellom Newcastle på fjerde og Tottenham på femte kun skiller tre poeng.

På oddsen er Arsenal storfavoritt til å vinne mot tabelljumbo Southampton fredag kveld.

Sju strake seire

Arsenal har ikke den beste historien med å holde helt inn i kampen om ledelsen og plasseringer, og har flere ganger snublet på målstreken. Forrige sesong havnet de akkurat utenfor topp-4, og kvalifiserte seg dermed ikke til Champions League.

Hele 51 poeng skiller serieleder Arsenal fra fredagens motstander, tabelljumbo Southampton. Arsenal har vunnet 23 av sesongens 31 kamper, mens Southampton bare har vunnet seks. «The Saints» tapt 20 kamper, mens Arsenal bare har tapt tre.

Arsenal har kun ett tap på sine ti siste Premier League-kamper. Tapet kom i februar mot «The Gunners» argeste tittelutfordrer, Manchester City. Etter det har Arsenal sju strake seire, mens det er blitt uavgjort i de to siste kampene - mot Liverpool (2-2) og West Ham (2-2).

Southampton kommer fra tre strake tap i Premier League, og har kun to seire siden starten februar. Bunnlaget overrasket i oppgjøret mot Tottenham for en drøy måned siden, da de spilte 3-3 og mot Manchester én uke tidligere der det endte 0-0.

På Oddsen er Arsenal storfavoritt til å ta seieren med en odds på 1.17. Det er 6.80 på uavgjort, mens det er 15.00 i odds på Southampton -seier. (Husk at oddsen kan endre seg frem til kampstart).

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Tottenham må tette luken opp til topp fire

Kampen om den viktige fjerdeplassen og en topp fire plassering i Premier League er jevn og langt fra avgjort. Kun ti poeng skiller Manchester United på tredjeplass fra Brighton på sjuendeplass. Før helgens kamper er det Newcastle og Tottenham som ligger på hver sin side av streken.

Tottenham har en kamp mer spilt enn Newcastle ligger på plassen bak. Tottenham har én seier mer enn søndagens motstander, men har samtidig ti tap denne sesongen. For en uke siden tapte Tottenham overraskende hjemme mot nedrykkstruede Bournemouth. Før det spilte «Spurs» uavgjort mot bunnlagene Southampton og Everton, mens de vant mot Brighton.

Newcastle med sin beste sesong på lenge

Newcastle har vunnet 15 av sesongens 30 kamper, spilt elleve uavgjort og kun tapt fire. For en uke siden tapte de 3-0 mot Aston Villa, men kom før det fra fem strake seiere.

«The Magpies» den sjuende mest suksessfulle engelske fotballklubben gjennom historien, men har ikke vært et topplag de siste sesongene. I fjor endte de på 11. plass i Premier League, en plassering bedre enn sesongen før. Newcastle har vunnet Premier League fire ganger tidligere – forrige gang var riktignok i 1927. Det er likevel lenge siden klubben har vært så høyt oppe på tabellen som de er nå.

Det er 1.82 i odds på Newcastle-seier, 3.70 på uavgjort, mens det er 4.00 på seier til Tottenham.

Helgens Premier League-kamper

Fredag

Lørdag

Søndag

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler