oddsen

Premier League: Akterutseilte Chelsea jakter årets andre seier

Chelsea har bare én seier i 2023 og ligger på 10. plass. Søndag er det London-derby mot tabellfirer Tottenham.

FIRE I ÅR: Chelsea har kun scoret fire mål i Premier League så langt i 2023.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:23. februar 2023

Chelseas eneste seier i Premier League så langt i 2023 kom 15. januar da de slo Crystal Palace 1-0.

Siden har det blitt tre uavgjort og ett tap. Avstanden opp til topp-4 er 11 poeng. Lørdag er det London-derby borte mot Tottenham.

Et topplag som sliter

For bare halvannet år siden vant Chelsea Champions League-finalen for andre gang. Toppklubben har vunnet Premier League seks ganger tidligere, forrige gang i 2017. Forrige sesong ble Chelsea nummer tre i Premier League. I år ligger de dårlig an til å i det hele tatt kunne ende opp blant topp fire.

Etter 23 kamper i Premier League har Chelsea åtte seire, åtte tap og sju uavgjort. Etter nyttår har de kun én seier. Den kom mot Crystal Palace i midten av januar.

Tottenham ligger på fjerdeplass før helgens runde. Åtte av sesongens tolv hjemmekamper har endt med Spurs-seier, deriblant de to siste kampene mot Manchester City og West Ham.

Forrige gang de to Chelsea og Tottenham møttes ble det 2-2 etter scoringer av Kalidou Koulibaly og Reece James (Chelsea), og Pierre-Emile Højbjerg og Harry Kane (Tottenham).

På Oddsen er Tottenham favoritt til å ta hjem seieren med en odds på 2.45. For uavgjort er oddsen 3.35, mens det er 2.75 på Chelsea-seier. (Husk at oddsen kan endre seg frem til kampstart).

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Er Arsenal eller City serieleder etter helgen?

Det tok nøyaktig tre dager fra Manchester City overtok serieledelsen, til Arsenal var tilbake på topp. Kun to poeng skiller de to lagene på topp, samtidig som Arsenal har en ekstra trygghet med én kamp mindre spilt.

Arsenal har kun tre tap i Premier League denne sesongen. To av tapene har vært på de fire siste kampene. Arsenal er likevel ligaens mestvinnende lag på bortebane med ni seire på 12 kamper.

Leicester ligger på 14. plass og har hatt en forholdsvis trå sesong. «The Foxes» kom fra to strake seiere, før de ble overkjørt av Manchester United i sin forrige kamp.

Forrige gang de to lagene møttes var 13. august i fjor. Da vant Arsenal 4-2 hjemme på Emirates.

På Oddsen er det 1,70 på Arsenal-seier, 3.85 på uavgjort, mens det er 4.50 på Leicester-seier.

City er storfavoritter

Forrige helg spilte Manchester City uavgjort mot nyopprykkede Nottingham Forest. Dermed havnet de også to poeng bak den argeste konkurrenten på tabelltoppen — Arsenal. Lørdag spiller City mot Bournemouth.

Bournemouth står med fem seiere, seks uavgjort og 12 tap, noe som har resultert i 21 poeng. Bournemouth har kun to seiere på sine ti siste kamper.

Manchester City og Bournemouth har spilt mot hverandre 11 ganger i Premier League. City har vunnet samtlige av oppgjørene, senest i august i fjor da de vant 4-0.

På Oddsen er Manchester City storfavoritt til å vinne. Oddsen på City-seier er 1.27, uavgjort 5.60, mens oddsen på Bournemouth-seier er 9.80.

Helgens Premier League-kamper

Fredag

Fulham - Wolverhampton kl. 21.00

Lørdag

Leicester - Arsenal kl. 16.00

West Ham - Nottingham Forest kl. 16.00

Everton - Aston Villa kl. 16.00

Leeds - Southampton kl. 16.00

Bournemouth - Manchester City kl. 18.30

Crystal Palace - Liverpool kl. 20.45

Søndag

Tottenham Hotspur - Chelsea kl. 14.30

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler