oddsensport

Premier League: Dette tror supporterlederne om gigantmøtet

Onsdag er det «norsk » storkamp i Premier League. Erling Braut Haaland og Manchester City får besøk av Martin Ødegaard og Arsenal i en kamp som kan avgjøre tittelracet. Slik tror supporterlederne det går.

SPENTE: Ronny Madsen (t.v) og Ole Fuglestad gleder seg til storkamp onsdag, men håper på seier til hvert sitt lag.Foto: Privat
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadForfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:24. april 2023

Før onsdagens storoppgjør på Etihad er det Arsenal som er serieleder. Martin Ødegaard & Co. har fem poeng ned til Erling Braut Haaland og Manchester City. Arsenal har spilt to kamper mer enn City og tåler nok ikke tap onsdag.

I skrivende stund er det City som er storfavoritter på oddsen. Det er 1,52 på City-seier, 4,40 på uavgjort og 5,50 på Arsenal-seier. Husk at oddsen kan endre seg helt frem til kampstart.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Fem måneder uten hjemmetap i Premier League

I lørdagens hjemmekamp mot tabelljumbo Southampton lå Arsenal tidlig under 2-0. Bakayo Saka utliknet til 3-3 helt på tampen og sikret ett poeng til serielederen. De to tapte poengene kan bli skjebnesvangre for London-klubben, som nå står med tre uavgjorte kamper på rappen.

Erling Braut Haaland og Manchester City hadde spillefri i Premier League på grunn av semifinale mot Sheffield United i FA Cupen, en match de vant 3-0.

City har ikke tapt hjemme i Premier League i 2023. Eneste hjemmetap i seriespillet kom mot Brentford 12. november i fjor.

– Mista hodet etter 20 sekunder

Vi tok en prat med Ronny Madsen som er leder i supporterklubben Arsenal Norway og loddet stemningen før onsdagens toppkamp.

– Taper vi, så er det avgjort. Jeg tviler på at vi klarer å hente inn City da. Vi er to kamper i pluss også. De har flyt, noe vi ikke har for tiden, selv om vi ikke taper kamper, sier Ronny Madsen.

Han var til stede på Emirates fredag kveld da Arsenal til slutt klarte å redde ett poeng mot Southampton.

– Fredag var første kamp det psykiske slo inn. Vi mista hodet etter 20 sekunder. Presset merkes, men laget viste en ekstrem moral da de hentet opp ledelsen til Southampton. Under hele overtiden sto alle tilskuerne på tribunen. Normalt sier vaktene man skal sette seg ned, men det gjorde de ikke da. Det var spenning hele veien, og supporterne ønsket å støtte laget, sier Madsen.

– Hvem vinner onsdag?

– Storkamper lever sitt eget liv, spesielt tittelkamper. Jeg mener vi var bedre enn City da vi tapte 3-1 i serien og 1-0 i cupen. De har en måte å spille på som passer oss godt. Ankepunktet er at vi slipper inn mål på nesten hver eneste sjanse, og det er et uromoment. Er vi psykisk klare for det og har fokus, kan vi på en god dag ta City. Det er få klubber som klarer å stoppe dem. Jeg tror vi kan klare det, sier Ronny Madsen.

– Synes Ødegaard sin prestasjon er større

Han synes det er moro at to nordmenn er frontfigurer på hvert sitt topplag i Premier League.

– Den spilleren som vinner ligaen blir vel «Årets spiller». Ingen kan matche tallene til Haaland. Alle visste at det Haaland kom med var helt spinnvilt. Men jeg synes Ødegaard sin prestasjon er større enn Haaland sin. Det var ingen som forventet at Ødegaard skulle ta Premier League på den måten han har gjort. Arteta har sagt at Martin er en ekstremt viktig person å ha på laget. Han har hjulpet klubben på rett spor. Han er den som får maskinen til å drive - og er en viktig person både i garderoben og på banen, sier Ronny Madsen.

– Det blir mål, men det ender uavgjort

Ole Fuglestad er pressekontakt i Manchester Citys supporterklubb i Skandinavia for Norge og Danmark. Han tror ikke Premier League avgjøres onsdag kveld.

– Det er fortsatt mange poeng igjen å kjempe om, så jeg tror ikke Premier League avgjøres i kampen mot Arsenal. Uansett om vi vinner eller ikke, så er vi fortsatt bak Arsenal på tabellen. I tillegg venter flere viktige og vanskelige kamper fremover, blant annet mot Brighton, som har vist flere ganger at de ikke er et dårlig lag.

I de ti siste oppgjørene mellom Arsenal og Manchester City har City vunnet samtlige, både i Premier League, Carabao Cup og FA Cupen. Likevel tror ikke Fuglestad at Manchester City går seirende ut av onsdagens oppgjør.

– Når alt tyder på at City skal vinne, så innfrir de ikke og vi taper. Det har skjedd flere ganger tidligere. City er i knallform om dagen, mens Arsenal har hatt litt stang ut de siste kampene sine, kanskje med litt trøtte spillere og lite flyt.

Fuglestad tror likevel ikke at det blir en målløs kamp, eller at det ender 0-0.

– Jeg kan ikke huske sist det ble 0-0 i en kamp mellom City og Arsenal. Spillestilen til Arsenal legger ikke opp til at det ikke skal bli mål heller. Samtidig tror jeg City kan ha en fordel av at de er på hjemmebane og at det med all sannsynlighet kommer til å bli veldig god stemning.

En toppkamp med to dominerende nordmenn

En viktig faktor i onsdagens toppkamp er de to nordmennene som for tiden dominerer på hvert sitt topplag.

– Jeg mener at denne kampen må være uhyre interessant for nordmenn, enten du er fotballinteressert eller ikke. Det er to norske fotballspillere som gjør det så bra i den engelske toppserien. Det er veldig gøy.

Selv om han er City-fan og håper på seier onsdag, er han delvis enig med Madsen i supporterklubben Arsenal Norway, om at Ødegaard er mer involvert enn Haaland.

– Det er klart at Ødegaard er mer involvert i hele spillet og har nok flere ballberøringer enn Haaland. Likevel synes jeg Haaland har vært mer involvert i oppbyggingen den siste tiden. Han har ikke bare scoret mål, men også hatt flere målgivende pasninger.

– Jeg har gledet meg lenge til den kampen her, så den skal jeg virkelig kose meg med, avslutter Fuglestad glad.

Avslutter borte

Dette er de resterende matchene for de to tetlagene. Arsenal har kun igjen to hjemmekamper. Manchester City avslutter med to bortekamper.

Gjenstående kamper Arsenal:

 • Manchester City (B)

 • Chelsea (H)

 • Newcastle (B)

 • Brighton (B)

 • Nottingham (B)

 • Wolverhampton (H)

Gjenstående kamper Manchester City:

 • Arsenal (H)

 • Fulham (B)

 • West Ham (H)

 • Leeds (H)

 • Everton (B)

 • Chelsea (H)

 • Brighton (B)

 • Brentford (B)

Midtukerunden i Premier League:

Tirsdag:
Wolverhampton - Crystal Palace kl. 20.30
Aston Villa - Fulham kl. 20.45
Leeds - Leicester kl. 21.00

Onsdag:
Nottingham - Brighton kl. 20.30
Chelsea - Brentford kl. 20.45
West Ham - Liverpool kl. 20.45
Manchester City - Arsenal kl. 21.00

Torsdag:
Everton - Newcastle kl. 20.45
Southampton - Borunemouth kl. 20.45
Tottenham - Manchester United kl. 21.15

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler