oddsenfantasytipping

Premier League: Ødegaard vs. Haaland i gigantoppgjør

Det er åtte år siden forrige gang Arsenal vant mot Manchester City i Premier League. Søndag møtes de til storoppgjør, med Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland i hver sin tropp.

TOPPKAMP: Det er duket for toppkamp og storoppgjør når Manchester City gjester Emirates og Arsenal søndag.Foto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:6. oktober 2023

Kun ett poeng skiller Arsenal fra serieleder Manchester City i Premier League. Søndag kan Arsenal overta tabelltoppen, når Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland møtes til «norsk» storoppgjør i Premier League.

Arsenal startet årets sesong med seier over Manchester City i Community Shield-kampen i august.

I dag er begge lagene blant topp tre i Premier League, hvor kun et poeng skiller mellom City på topp og Arsenal på tredjeplass.

Søndag 17.30: Arsenal - Manchester City, kampen på Oddsen

Flere stjernespillere mangler

Før helgens storoppgjør mangler både Arsenal og City flere viktige spillere.

En drøy halvtime ut i tirsdagens Champions League-kamp for Arsenal, gikk stjernespiller Bukayo Saka av banen med skade. To dager før kampen er det fortsatt usikkert om han er med i troppen.

En annen stjernespiller som ser ut til å miste helgens storoppgjør for Arsenal er Gabriel Martinelli. Brasilianeren har ikke spilt siden han pådro seg en hamstring-skade mot Everton forrige måned.

Manchester City-kaptein Kevin De Bruyne skadet seg i ligaåpningen mot Burnley. Stjernespilleren ble operert i august, men er trolig ikke tilbake på fotballbanen før februar neste år.

Citys midtbanegeneral Rodri fikk direkte rødt kort for å ha tatt hendene rundt halsen på Forest-spiller Morgan Gibbs-White i ligakampen 23. september. Spanjolen er suspendert og blir derfor ikke en del av Citys kamptropp i storoppgjøret.

To nordmenn på toppscorerlisten

Etter sju spilte runder i Premier League begynner det å dra seg til i listen over toppscorere.

Erling Braut Haaland troner øverst med sine åtte scoringer så langt i år. Tottenhams Heung-min Son er nærmeste utfordrer med seks mål.

I fjor ble Haaland toppscorer i Premier League med 36 mål og i Champions League med 12 mål.

For drøyt to uker siden scoret Martin Ødegaard sitt første mål i Champions League noensinne. I Premier League har også nordmannen fått en plass på toppscorerlisten etter tre mål på sju kamper.

I fjorårets sesong ble Ødegaard en av Arsenals to toppscorere med 15 mål i Premier League.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Arsenal vant forrige kamp

Arsenal og Manchester City har spilt mot hverandre i Premier League, FA-cupen, Ligacupen og Community Shield de siste årene. Siden år 2000 har de to lagene spilt 54 kamper mot hverandre og det er City som har gått seirende ut av flest.

Sommeren 2020 vant Arsenal 2-0 i FA-cupen. Deretter fulgte åtte tap, før «The Gunners» seiret i sesongoppvarmingen og Community Shield i år.

I Premier League er det åtte år siden forrige gang Arsenal seiret mot City. 21. desember 2015 vant Arsenal 2-1. City har vunnet de to siste ligakampene mot Arsenal 4-1 (april) og 3-1 (februar).

Arsenal tronet øverst på tabelltoppen hele første halvdel av fjorårets Premier League, men måtte til slutt gi tapt mot Manchester City. I Community Shield fikk «The Gunners» revansje for seriegullet og tapet, og sikret sesongens første trofé.

Arsenal har fortsatt til gode å tape i Premier League denne sesongen og står med fem seiere på sju kamper før helgens runde. Tirsdagens tap i Mesterligaen er Arsenal første tap siden mai.

Rett fra to strake tap på en uke

Manchester City troner øverst på tabellen i Premier League og startet sesongen med seks strake seiere.

Forrige uke spilte Manchester City mot Newcastle i 3. runde av ligacupen. Svenske Alexander Isak ble matchvinner for Newcastle, da han etter drøyt 50 spilte minutter scoret kampens første og eneste mål, og sendte City ut av cupen.

Tre dager senere gikk City på ytterligere et tap da de møtte Wolverhampton borte. Først scoret City selvmål, før hvert av lagene scoret et mål. City gikk dermed på sitt første ligatap siden mai og sitt andre strake tap på en uke.

I onsdagens kamp i Mesterligaen mot RB Leipzig vant City 3-1. Haaland var målløs og har fortsatt til gode å score i Champions League denne sesongen.

På Oddsen er City knepen favoritter til å ta seieren, med 2.40 i odds. Oddsen på uavgjort er 3.40, mens den er 2.80 på seier til Arsenal. (Husk at oddsen kan endre seg frem til kampstart).

Premier League 8. runde

Slik spilles denne helgens runde av Premier League:

Lørdag

Luton - Tottenham kl. 13.30

Everton - Bournemouth kl. 16.00

Burnley - Chelsea kl. 16.00

Fulham - Sheffield United kl. 16.00

Manchester United - Brentford kl. 16.00

Crystal Palace - Nottingham Forest kl. 18.30

Søndag

Brighton - Liverpool kl. 15.00

West Ham - Newcastle kl. 15.00

Wolverhampton - Aston Villa kl. 15.00

Arsenal - Manchester City kl. 17.30

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler